lørdag den 3. august 2013

Inspiration

På vej på ferie i Frankrig stoppede vi et par timer i Hamburg og gik på IGS udstillingen (International Garden Show 2013). Det lå i den nye bydel Wilhelmsburg. Ja ny er måske så meget sagt, men det bygges en masse nyt derude, bærebygtigt byggeri, energieffektivt osv. Meget spændende område.
Haveudstillingen var enorm. Det var helt umuligt at se det hele med mindre man tilbragte flere dage derude. Men spændende var det og fyldt med inspirerende indslag.
På billedet er der arbejdet med forskellige belægnings materialer. Det kunne se ud som beton kummer til blomster, men det var trærammer beklædt med hvidt plastik. Terrasse belægningen var benmel og smukke fliser (der lignede et tæppe).
En kolonihave udformet som et skib, med ræling.
 Den lilla drøm. Germanium, Salvie og Lavendel.
Salvia Nemorosa var plantet overalt. Den er også smuk og en super plante til bier og sommerfugle. Metal væggene er indgangen til den Australske have.
Ingen have uden roser. Dem var der også mange af, i buketter eller oasis.
Meget spændende sted, men husk vandreskoene hvis du får lyst at tage derned. Det er et enormt område og man skal gå meget for at se det hele.
Det tager cirka 8 minutter at kommer fra Hamburg Hovedbanegård til udstillingen. Vi brugt 4 timer derude og fik ikke set det hele. Men vores nattog afgik kl 19, så vi havde en tidsbegrænsning på besøget.
Men heldigvis var der flere spændende haver på vores tur.
På Jersey var vi på besøg i Samares Manor haver. Som nok ikke var en have, men nærmere en park. Hyggelig gammel beplantning med både rosenhave, urtehave, Japansk have og vandhave.
Haven ved vores hotel i Ducey var helt unik. Det var en ø midt i en flod. Hotellet var den gamle mølle i byen og lå selvfølgelig lige ved vandet. Meget romantiskt og selvom haven måske ikke ligefrem byder på
spændende planter eller inspirerende indslag, er selve placeringen inspirerende nok. Man kunne sidde derude og nyde naturen og vandet i meget lang tid uden at tænke på andet. Det er nok det vi kalder haveterapi som jo er blevet sådan lidt moderne. Men alle os have entusiaster ved jo at det hjælper på humøret at gå en tur i haven og begrave sig i havens atmosfære.I Paris var der mange spændende haver, dem har jeg fortalt om i et andet indlæg. Her vil jeg lige nævne slottsträdgården i Malmö. Den er flot og også et besøg værd.
Den ligger ved Malmö slott, tæt på vandet og er meget besøgt af Malmö borgerne. Den er kendt fra et haveprogram på SVT og startet af private borgere, der syntes der skulle være en have der kunne nydes af alle. Nu drives den af Malmö kommune, og består også af en planteskole (med planter tilsalg) og en cafe. Det hele er økologisk.

Om aftenen tog vi på Flagermuse safari i Pildammsparken, hvor vi blandt andet så vandflagermus. Meget spændende. Vi var udstyret med Batdetektor (dvs et instrument der kan høre høj frekvens lyde) og lomme lygter og de andre af parkens gæster syntes nok det så noget underligt ud.
Her hjemme skal jeg lige nævne Rosenhaven i Valby parken, som i morgen søndag har årets rosen kåring kl 11.00. Så er der en masse plante foredrag og besøg i de forskellige tema haver som blev anlagt i forbindelse med København som kulturby i 1996. Rosenhaven er meget stor og der er mange forskellige roser som alle er værd at se
Der var flere roser som jeg meget gerne ville se i min egen have, primært en af de mange Austin roser, som jo både dufter og er smukke at se på.

8 kommentarer:

 1. Så hyggelig at du tok meg med på turen :) Fine bilder...

  SvarSlet
 2. Du er rigtig god til at finde (og videreformidle) haveinspiration rundt omkring.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak. Jeg syntes efterhånden at haver også er en seværdighed i sig selv når man er ude at rejse....

   Slet
 3. Man burde.... ja, det gjorde man saftsusme. Sikken nogle fantastiske billeder fra haveudstillingen i Hamburg. Man burde altså springe på et tog og tage en lille smuttur. Det ser virkelig spændende og fristende ud..... :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja det burde du faktisk. Hamburg er en "spændende" by.....ja altså hvis man har 2-3 dage man gerne vil bruge på lidt ferie. Mange gode og billige hoteller og en opera med internationale stjerner på besøg. Køb en retur billet på db.de, det tager lidt over 4 timer og er en rigtig behagelig tog tur, med et lille afbrud på færger. Elsker simpelthen den strækning ;-)

   Slet
 4. Skønne inspirerende billeder. Tak.
  Venlig Hilsen
  Jette

  SvarSlet

din mening:

Politikens undervisningspris?

Politiken har for nogle år tilbage opfundet en undervisningspris, der gives til  folkeskolelærere og underviser på ungdomsuddannelserne. Den...