mandag den 29. juli 2013

Og så endte vi i

Paris.
Nu har jeg været i Paris en del gang og syntes det er en rigtig flot by. Det er vel 10 år siden sidst, men vi har set en masse af de sædvanlige attraktioner, Eiffeltårnet, triumfbuen osv var ikke på programmet denne gang.
Vi boede på Hotel le Jardin de Cluny, lige off off Saint-Germain, som er en af de helt store butiks gader i Paris. Beliggenheden var helt perfekt, tæt på alt og alligevel på en meget stille gade. Hoteller i storbyer er jo ikke ligefrem billige, i Paris var de gode, pænt dyre. Nu er det sådan at med alderen, stiger mit behov for gode hoteller. Jeg har boet på mange vandrehjem og usle steder der blev kaldt hoteller, som studerende har man ikke mange penge. Men nu er jeg mere til gode senge og stille hoteller. Og det kan være svært at finde f.eks i en stor by, til en rimelig pris vel og mærke. Det er derfor jeg benytter tripadvisor.com. Her anmelder privat personer hoteller og selvom det tager lang tid at læse om hotellerne og finde de gode, så er det besværet værd. For det er også via denne side at man finder unikke perle balndt de mange hoteller som f.eks det vi fandt i Ascona ved Lago Maggiore i Schweiz. Et rigtig godt hotel i en by med meget dyre hoteller.
Hvis jeg skal anbefale nogle steder er det Musée Rodin, primært haven. Det koster 1 Euro at komme derud og det er alle pengene værd. Mange af hans kendte skulpturer står der ude og så har de en dejlig cafe hvor man kan sidde under træerne i skyggen og nyde sin frokost. Der er smukt og man er fri for alt for mange andre turister.
Så er der den nye park/museum, ved Quai Branly. Meget spændende, ikke museet men igen haven. Her har man fremtryllet en meget moderne have med en masse bambus og græsser samt en plantevæg. Virkelig et besøg værd, også for de ikke helt så haveinteresseret, som f.eks gemalen. Han syntes også det var ganske spændende, især cafeen, der lå i skyggen (det var omkring 35 grader), hvor man kunne få icetea og icecafe.
Her er et udsnit af de mange billeder jeg tog af den have:
 
Moderne arkitektur i en moderne have. Lige noget for mig.
Musée Cluny var også rigtig spændende, et museum med ting og arkitektur fra middelalderen.
Musée de l´Orangerie har de smukkeste Monet billeder og skal ses. Sidst vi var i byen havde det lukket, ja dvs man var igang med en renovering af museet så gemalen fik ikke set de smukke malerier. Denne gang så han dem endelig.
Musée d´Orsay skal også ses. Vi har set det flere gange, men det er så stort at man sagtens kan se det igen. Louvre nåede vi ikke. Det når man heller aldrig at blive færdig med, men d´Orsay er bare mere interessant da den har en kæmpe udstilling med alle de franske impressionister samt et par stykker af de kendte danskere, Krøyer og Hammershøi.
Tuilleri haven er smuk
Der blev vandet på livet løs, for der havde været hedebølge og ingen regn i juli måned. Det samme gjorde man i Botanisk have hvor der også var meget frodigt. Ja alle parker blev vandet og der hvor man ikke vandet var der gult og afsvedet græs og planter.
Men der er mange åndehuller i Paris og de er virkelig værd at besøge. Man kan også tage en sejltur på Seinen, det er dejligt med lidt luft og en kold brise.
Efter vores lange dage rundt i byen og i varmen var det rigtig dejligt at komme tilbage på hotellet. Der var nemlig Aircondition, og det er virkelig en gave når der er 35 grader udenfor.

2 kommentarer:

 1. Man bliver vist aldrig færdig med Paris - men jeg har også 'kun' været der fem gange. Bl.a. har jeg aldrig lagt mærke til det store pariserhjul, som dog ellers ikke er så nemt at overse. Er det nyt, eller er det mig, der har været blind? (Jeg var sidst i Paris i 2008).
  Det ser pudsigt ud med alle de hovedløse statuer.
  Jeg brugte Tripadvisor sidst vi var i London, men synes, det er næsten lige så svær at gennemskue som hotellernes egne hjemmesider - der kan være fantastisk mange og helt forskelligt lydende meninger om de samme hotel.
  Som et udgangspunkt kiggede jeg på to hoteller, som jeg havde boet på, men ville ikke have kunnet genkende dem på beskrivelserne :-)
  Jeg skal nok bare blive bedre til at læse Tripadvisor indenad ;-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg har heller ikke set pariserhjulet før....vi var der sidst for 10 år siden. Måske er den en del af det lille tivoli der nu befinder sig på den ene side af haven ved Louvre.
   Du har ret, det er svært at gennem skue tripadvisor og alle de meninger folk har om de samme hoteller. MEN jeg tjekker normalt hvor mange dårlige anmeldelser der er og læser disse for at se hvad der skulle være dårligt. Men alt afhænger af øjnene der ser. Hvis man sover som en sten er man jo lige glad med om der er en motorvej ved siden af og hvis man har 500kr til et hotelværelse og får et nogenlunde til 350kr som er man jo vildt begejstret og kan muligvis give 5 stjerner. Så det afhænger noget af ens forventninger. Jeg læser også altid hvem der anmelder og hvem de rejser med. Er det en flok unge på 25 år er deres forventinger til en hotel jo helt anderledes end mit, men det kan være en jungle.
   Jeg syntes nu at vi fik nogle gode hoteller denne gang. Og jeg fik lavet research på London hoteller, da jeg jo regnede med at vi skulle til syd England i år (gemalen ville dog noget andet....Normandiet) og fandt frem til hotelkæden Premier Inn der skulle være gode budget hoteller til en ok pris. Mange af dem fik rigtig gode anmeldelser. Så dem bruger vi nok når jeg engang får overtalt min bedre halvdel om igen at tage til England. Det bliver nok ikke næste år, der har vi talt om Grækenland og krydstogt.....men det må være snart ;-)

   Slet

din mening:

Tur til Langeland, Lolland, Falster og Møn

 Og se lige vejret....vi havde alt for meget tøj med. Men se lige udsigten til et vådområde på Langeland, men en masse fugle  Vi overna...