søndag den 20. november 2011

Lidt omkring

Fredag tog vi toget til Sønderjylland, sammen med to ex-ministere fra Venstre, Hans-Christian Schmidt (senest trafikminister) og Eva Kjer Hansen (senest fødevare minister) og et par stykker, for mig ukendte, folketingsmedlemmer fra Venstre. De sad højlydt og diskuterede hvordan det hele sejlede med den nye regering. Jeg skulle virkelig gribe fat min stols armlæn og holde godt fast for ikke at videregive min mening om den sag. Jeg er overlykkelig for at vi er fri for Venstre og syntes at fornemme (ud fra den offentlige debat som primært Venstre folk er ophav til) at man har det meget svært med ikke at lede landet mere. Men det er jeg  uhyre glad for at Venstre ikke gør. Når det så er sagt, så virkede det som søde og rare mennesker vi sad i kupe. De skulle vel hjem til familien i weekenden og jeg tænkte at det måtte være et underligt liv at være politiker, især hvis ens hjem er i en hel anden landsdel end København. Hvor meget ser de egentlig deres familier? Ja, det var i hvert tilfældet ikke lige noget jeg kunne tænke mig, jeg tror det kræver meget store ofre.
Svigermor fyldte 80år og havde inviterede til Brunch. Tænk jeg troede slet ikke at den aldersgruppe vidste hvad brunch var? Men det var åbenbart en trend blandt omgangskredsen, at inviterer til Brunch.Så vi tog den lange vej derned, i dagens anledning.
Søndag var vi til julemarked i Haveselskabets have. Der var en anelse tomt, syntes der plejer at være mange flere spændende boder. Men jeg fandt alligevel en del at købe, ellers ville det jo være en dårlig dag. Super smukke blomsterarrangementer er jo lige noget for mig. De professionelle gør det bare så meget bedre end mig, så jeg er begyndt at betale mig fra alt det med jule/efterårsdekorationer/pynt.
Efter turen rundt i haven, cyklede vi videre til Konditori Antoinette. Mums vil jeg lige sige. Vi fik kaffe med hjemmelavede scones , lemon Curd og flødeskum. Så selvom jeg vogter hvad jeg spiser, ja så må (og skal) der være plads til sådanne fornøjelser. Og det var bare super lækkert.
Vi kommer helt sikkert igen, opdagede at de også serverede afternoon-tea. Lige min livret.
Snedkeren har, endelig, fået sat vores nye skabe op. Så nu er vi for alvor, flyttet hjem igen. De sidste 3 uger har vores tøj mv nemlig ligget i de sidste flyttekasser, og det er virkelig imponerende hvor krøllet ens tøj kan blive af at ligge i en flyttekasse. Noget har til og med ligget 3 måneder i kasserne.
Men nu er skabene på plads, nye og smukke, med skydelåger, så er der faktisk mere plads i værelserne. Ens ting står ikke i vejen, når skabsdøren skal åbnes.
Jeg er uhyre glad for vores nye miljøminister, Ida Auken. Endelig er der fokus på miljøet og på investeringer ,som på lang sigt, kommer ti foldigt igen. Det er over 10 år siden at fokus har været der. Jeg læste en dejlig artikel om Aukens holdning til Lomborg og Schwarzenegger (klik på linket og læs næst sidste side i dokumentet). Det er nok ikke overraskende at hun er meget skeptisk over for Lomborg, men det er nu værd at læse hvorfor hun er det ;)
Fortsat god søndag til dig der læser med her.

9 kommentarer:

 1. Uhmm det ser også lækkert, det må være svært at beherske sig..dejligt at skabene nu også er plads så er I vel rigtigt hjemme nu...God søndag aften...;D

  SvarSlet
 2. Konditoriet ser vel nok lækkert ud! Der må jeg ind en dag, når jeg alligevel er i byen.

  Brunch er en rigtig god opfindelse - jeg tror, det bruges mere og mere, og man er fri for al det natteroderi, der ellers kan være ved at have gæster.
  Er I ved at være helt færdige med huset nu?

  SvarSlet
 3. Interessant togtur du havde, jeg synes aldrig jeg har oplevet så dårlige tabere og så meget hetz efter et valg før, men det er nok tidens lod når medierne hele tiden skal rapportere.
  Jeg var også til Haveselskabets julemarked idag og blev lidt skuffet over at der ikke var flere boder - det var første gang jeg var der. Men der var nogle fine ting.

  SvarSlet
 4. Rejen:jeg tror bestemt ikke man lige skal komme forbi sådan et konditori, med mindre man er indstillet på at fristelsen er MEGET stor ;)
  Madame: Ja Brunch er meget moderne, men svigerfamilien i Sønderjylland plejer at leve i deres egen verden ;)
  Jeg syntes ikke lige at den brunch vi fik dernede var særlig delikat, der var for meget kød og varmt og ikke rigtig nogle lette retter. Mange brunch steder i byen har nogle rigtig lækre af slagsen, men lækker yougurt, frugt, laks osv. Det ville mere være i min smag ;)
  Nu er huset færdigt. Jeg laver en billedserie senere. før og efter billeder, der er en kæmpe forskel ;)

  SvarSlet
 5. Lisbeth: Tænk jeg har fuldstændig samme oplevelse som du. Jeg gider slet ikke se tv mere, det er så fikseret på meningsmålinger (er der ikke 4år til næste valg), sure venstre folk der råber op, osv.
  mht til julemarkedet i haveselskabets have, så plejer det at være mere større, jeg ved ikke lige hvad der er sket denne gang. Men den en blomsterbinder inde i paradehuset, var hele besøget værd. Smukt smukt smukt. Hendes stand var overrendt af kvinder (incl mig selvfølgelig).

  SvarSlet
 6. 1) jeg synes Ida Auken er alt for ung og mangler erfaring til sådan en post. Det er muligt at hun er bedre end de sidste par stykker, men jeg mener hun mangler kompetence.

  2) Wow - lækre kager! :-D

  3) Når sådan en flok politikere sidder i et offentligt tog, så synes jeg de burde være lidt diskrete og diplomatiske! Jeg er rigtig glad for at du fortæller historien og jeg ville ønske, at den kommer tilbage til dem. At svine andre mennesker til, er sjældent noget som giver én selv særlig mange points. Men det er der desværre mange politikere som ikke har opdaget.....

  SvarSlet
 7. Jens: 1)vi er ikke enige........det er engagement og passion der skal drive en politiker, ikke nødvendigvis erfaring.
  2) super lækre kager
  3) De snakkede så højt at alle kunne hører deres mening. Jeg tror det var intentionen. Uhyre usympatisk efter min smag ;(

  SvarSlet
 8. Nu bliver vi nok aldrig enige rent politisk, men generelt set er det altid lettere at være i opposition og bare kritisere det, regeringen gør. Præcis lige som den nye regering gjorde, da de sad i opposition :-)
  Man har jo intet ansvar...
  Og jeg har grebet den nye regering i en hel del løgne og selvmodsigelser - men man hører jo altid det, man helst vil høre.

  Nå. Bortset fra det, Havehyrde, så kan vi i hvert fald blive totalt enige om, at de kager ser uhyggelig fristende ud - jeg ville nok tage et par kilo på på ingen tid, hvis jeg kom forbi sådan et sted :-)

  SvarSlet
 9. Ellen: vi bliver nok aldrig enig politisk, det kan vi da være enige om. Men Venstre burde jo nok heller deltage i forhandlingerne, noget af det der vedtages er jo taget ud af deres program. Så......
  Kagerne fik vi inden af, jeg er nu generelt ikke så vild med sådanne kager, de er alt for søde. Men scones og sådant slags bagværk er lige mig;)

  SvarSlet

din mening:

OK 18

Jeg er gymnasielærer og er netop blevet lockout varslet af Sophie Løhde. Man kan sige at det er et forventet modtræk af moderniseringsstyrel...