tirsdag den 23. august 2011

Hvad kan man finde i en kalkgrav?

Blodrød Hedelibel
Vandnymfe
Karlstrup kalkgravs natur er kommet efter man stoppede med kalk udvindingen i 1975. Her lever frøer, salamander, snog, stålorm, firben, vandnymfer og guldsmede. Super sted til fotograferingen med makrolinse.
Meget spændende og flot natur.
 Og pludselig kunne vi høre en lille firbenet pølse kalde højlydt. Midt i grusgravens smukke natur kom en anden smuk skabning rendende. Den skulle kæle og det skulle bare være nu.
Så turen sluttede godt for alle. En kat fik sig en stor kæletur og vi fik en dag i smuk natur :)

10 kommentarer:

 1. Sikke nogle gode billeder, jeg må snart igang igen med macrofotografering...En dejlig kat hyggeligt at den ville snakke..;)

  SvarSlet
 2. Rejen: katten var helt VILD for at snakke. Vi kunne høre dem på lang afstand og der var kun en ting der kunne formidle dens klagen, KÆL !!! ;)

  SvarSlet
 3. Sikke en dejlig naturoplevelse med smukke insekter og en kælen kat! Jeg håber, den bor et sted og ikke var ude på at finde en ny familie at knytte sig til. Makrofotografering nyder jeg også meget - i dag gik det ud over en korsedderkop :-)

  SvarSlet
 4. Madame: jeg fik også fotograferet en edderkop, de er rigtig smukke, selvom jeg ikke er så glad for at rende ind i deres net. KAtten så fin og velplejet ud, men mangler den et hjem, ja så tager vi den da bare ;)

  SvarSlet
 5. Flot kat - selv om den ser lidt bister ud på billedet! :-D

  Når jeg læser din blog, så sker det nogen gange, at jeg bliver lidt flov over mig selv.... jeg kan jo ikke en gang kende forskel på en krage og en solsort.

  Men jeg trøster mig med, at jeg i hvert fald ikke er lige så uvidende som en af mine venner, der en gang påstod at han havde rødspætter på altanen som spiste hans fuglefrø.
  -Det er fandeme løgn, sagde jeg og så havde vi en lang diskussion om det, før han endelig fangede pointen. Det kan godt ske at jeg ikke kan kende forskel på krager og solsorte, men der er altså grænser for HVOR dum jeg er. *G*

  SvarSlet
 6. Jens: der er skam intet at være flov over. Men det undre mig alligevel når du nu er landmands søn ;)
  Nu har det jo også noget at gøre med hvad man interesserer sig for, og jeg er jo vild med fugle, naturen og dyr. Men sådan er vi så forskellige. Du kender forfattere og operastykker jeg ikke anede eksisterede ;)

  SvarSlet
 7. Hej Havehyrde ! Nogle dejlige billeder fra kalkgraven. Det er så skønt når naturen viser os at den er der endnu! Flotte fotos af blodrød hedelibel og vandnymfe. Dem er der mange af nu.
  En dejlig kælen kat, der kan finde på at følge efter én så man til sidst ikke ved om den vil med hjem! Jeg tror en kat kan mærke at man kan lide katte?
  Det er så skønt at være ude i naturen i sommer og lægge mærke til dyr og planter. Sommeren er alt for kort!
  Tak for de dejlige billeder ! ´)
  Venlig hilsen Grethe (aka thyra)

  SvarSlet
 8. Thyra: Katten fulgte efter os, indtil der kom en hund. Så var den pist væk ;)

  SvarSlet
 9. Det var da lige nogle makrobilleder, der kunne tage førstepræmier - holddaop hvor er nymferne flotte.
  Karlstrup Kalkgrav og skoven omkring den er også lokalberømt for nattergaleturene først på sommeren, men dér er I formentlig og forhåbentlig for længst tilbage i vante omgivelser.

  SvarSlet
 10. Ellen: jamen det lyder da uhyre spændende, nattergaletur. Den tur må vi på engang til foråret. Tak for dine roser af mine billeder :)

  SvarSlet

din mening:

OK 18

Jeg er gymnasielærer og er netop blevet lockout varslet af Sophie Løhde. Man kan sige at det er et forventet modtræk af moderniseringsstyrel...