lørdag den 20. august 2011

Der er så smukt

på landet, det er der virkeligt. Her er en lille smagsprøve.Ja ok, landet er måske ikke det helt rigtige ord, men for en bybo som mig er vi på næsten på landet. Billederne er fra Køge. Indrømmet, jeg er temmelig betaget af byen. Der er så mange smukke gamle huse at man bliver helt rundtosset, og sikken et byliv der er med alle de dejlige butikker. I dag var der også torvedag med en masse stader med grønt og blomster. Lige noget for mig.
Og så fandt vi også en dejlig tesalon, Cafe T. Minder meget om Tante T i Viktoriagade som jeg bare elsker.


Teen smagte vidunderligt og de hjemmelavede scones med lemoncurd var fantastiske :) Alle ting i cafeen er til salg, dvs tekopperne, te kanderne og stolene. Lidt sjovt koncept.
Sidste weekend var vi på rundtur på Mosede Fort. Gemalen elsker alt gammel der har noget med krig at gøre. Vi bor jo (normalt) ikke langt fra vestvolden som er en del af dem gamle Københavnske Befæstning. Mosede Fort ligger et godt stykke derfra, men deres opgave var skam også at beskytte hovedstaden mod fjender.

Der er givet mange penge til at istandsætte befæstningen i København, medens Mosede fort må klare sig for
 penge fra Greve kommune. 6 millioner er en dråbe i havet på så gamle bygninger, de gik til reparation af taget.

Og medens gemalen syntes at fortet var utrolig interessant, syntes jeg nu mere at naturen omkring var spændende.

Og smukt det var der. Grøftekanten er noget af de smukkeste vi har.
I morgen er der marked ved Kirken, jo jo, her sker der noget. Torsdag er der sommerkoncert i Greve og fredag er der nat åbent (måske så meget sagt, til kl 22.00) i Tune. Kom ikke og sig at der ikke sker noget herude på landet. Der sker skam mere end i vores normale by.
Fortsat god weekend til dig der læser med her :)


6 kommentarer:

 1. Altså, klokken 22 ER det nat på landet ;-)
  Det var dejlige billeder, og ja, Køge er en smuk og meget hyggelig gammel by.
  Jeg kan anbefale jer at gå ned og se Kjøge Miniby.
  Tim var dybt fascineret af at først se husene i en skala 1:10 for bagefter at tage tilbage til den rigtige by og genfinde de samme huse.

  SvarSlet
 2. Ellen: Ja åbenbart ;)
  Jeg tror lige vi prøve at finde minibyen næste gang :)

  SvarSlet
 3. Sikke nogle vidunderlige billeder fra Køge, Havehyrde - tak for dejlig inspiration til en af vores næste udflugter!

  SvarSlet
 4. Madame: jeg tror du vil elske Køge, der er bare så hyggeligt og rigtig lækre butikker. Ikke sådan kædebutikker man finder i enhver anden by, men specialbutikker :)

  SvarSlet
 5. Hahaha..... der er så dejligt ude på landet! Ja, jeg morede mig straks over alle husene på dine billeder. Jamen, jeg er jo både født og opvokset i det mørke jylland, så jeg tror nok jeg har en lidt anden definition på hvad "landet" er for en størrelse, hahaha.....

  Forhåbentlig kan I snart vende tilbage til byen igen! ;-)

  SvarSlet
 6. Jens: ja du har ret, men der er nu også byer på landet og det er ofte dem jeg fotograferer:)
  Selv i Sønderjylland, som jeg nok vil betegne på landet er der byer........Møgeltønder er jo f.eksutrolig smuk
  Men faktisk bor vi på landet, tænk dig, cirka 40km fra Københavns centrum. Vi er omgivet af marker og det var faktisk en stor overraskelse for os begge at der er så landligt, så kort fra vores hovedstad ;)

  SvarSlet

din mening:

OK 18

Jeg er gymnasielærer og er netop blevet lockout varslet af Sophie Løhde. Man kan sige at det er et forventet modtræk af moderniseringsstyrel...