fredag den 26. august 2011

Der er godt nok

mange edderkopper. Jeg er ikke helt vild med dem, jo på afstand og igennem en linse. Så er de jo utrolig smukke. Men jeg render altså ind i så mange net at det er ved at være foruroligende. Ikke fordi jeg ikke kan se (jeg har fået mine nye briller), men fordi de bare er overalt. Og jeg gyser ved tanke om at få en af dem ned i trøjen. UFF!!

En af de helt store sidder i en af mine blomsterkasser og da jeg ville fjerne nogle visne skud var jeg ved at tage fejl af skud og edderkop. Trods store protester sidder edderkoppen der stadigvæk :(
Nu har jeg ikke ville vise billeder af vores ramponerede hus, jeg bliver selv så deprimeret af at se dem. Men jeg gør en undtagelse, blot for at vise hvor slemt det kan gå ved de hyppige skybrud vi oplever i disse år.
 Her ser man vores køkken efter de første håndværkere har fjernet selve køkkenet og gulvet. Man ser en drivvåd isolering der er næsten flad, den burde være 100mm tyk. Men da den har opsuget det vand der er sivet ind bliver den helt flad efter håndværkerne har gået rundt på det.
Det tog dem 4-5 timer at fjerne hele køkkenet, gulvet og isoleringen. Hvis de ikke havde brækket gulvet op havde det sikkert taget flere timer.
Her ser man så køkkenet efter alle gulvene er blevet fjernet. Køkkenbordet bibeholdte de, så vi kunne lave mad mv inden vi flyttede ud af huset.
Det ligner faktisk et hus der ikke er færdig bygget og det er svært at forestille sig at det engang var beboet og også bliver det igen.
Generelt er det meget mærkeligt at bo i en anden persons hus. Men det vi undre os mest over er, hvorfor vil man leje sit hus ud? Huset er ikke tilsalg, for så ville man måske kunne forstå det, specielt hvis ejeren havde købt nyt. Men vi skal skam ikke klage, vi bor rigtig godt, dog lidt langt fra det meste, men godt. Vores nabo bor i campingvogn i Nærum og en anden bor i sommerhus på Bogø. Så vi har luksuriøse forhold, 145kvm til 2 personer og 3 katte. Vores eget hus er kun 120kvm. Men plads betyder ikke så meget, det er om det er ens eget hjem, der betyder noget. At man er omgivet af de ting man elsker. Af ens have (som jeg jo savner rigtig meget), af ens bøger, ens tøj, ja kort sagt af alt det der gør at man kalder sit hus et hjem. For den store forskel ligger selvfølgelig i at vores nuværende bosted er et hus men ikke et hjem. Her er ikke det hygge element der findes i vores eget hjem, det der er så svært at definere med som er så vigtigt. Noget man måske ikke tænker over i det daglige, men som lige pludselig, når man mister sit hjem for en periode, bliver uhyre vigtigt.
Men igen, vi skal ikke klage, vi bor ganske godt og vi får set en del af Sjælland som vi muligvis aldrig ville havde set og det er dejligt.
God weekend til dig der læser med her :)

10 kommentarer:

 1. Du har fortalt så meget spændende om området, I bor i for tiden, så jeg tror, I får det bedste ud af situationen. Men jeg kan godt forstå, du savner dit eget hjem og alle dine ting. Mon ikke huset bliver lejet ud, fordi det nærmest er umuligt at sælge huse i øjeblikket?
  Jeg synes, edderkopper er fascinerende at kigge på, og måske særlig helt tæt på - det er små kunstværker :-)

  SvarSlet
 2. Madame; ejerne bor normalt selv i huset, nu bor han hos sin mor. Jeg tror faktisk han er i akut pengemangel, så er det jo dejligt at have os boende ;)
  Edderkopper er bestemt små kunstværker, bare de bliver hvor de skal og ikke rammer mig ;)

  SvarSlet
 3. Ikke særligt overraskende er jeg også vild med at fotografere edderkopper ... jo tættere på jo bedre ;-)
  Og det er altså et vigtigt nyttedyr.
  Dejlige billeder af korsedderkoppen og godt at I lærer et nyt sted at kende. Engang får I jo et næsten nyt hus tilbage. Også god weekend herfra :-D

  SvarSlet
 4. Per: ja ja det ved jeg jo godt, altså at de er nyttedyr. Det gør dem dog ikke mere lækre ;)
  Og du har ret, vi får et nyt hus. Det glæder vi os selvfølgelig til, men tiden går list langsomt.

  SvarSlet
 5. Det er da en flot edderkop, men jeg ville heller ikke bryde mig om at få den indenfor blusen..Jo man savner da sine egne ting, det er jo det der gør det til ens eget hjem...God weekend ...;)

  SvarSlet
 6. Rejen: ja den er flot..........på afstand ;)

  SvarSlet
 7. Jeg er ikke vild med edderkopper - heller ikke set gennem linser eller på billeder. Uffff..... *G*

  Jeg kan sandelig godt forstå, at I hellere ville hjem i de vante omgivelser. Selv om I måske har plads nok osv, så synes jeg bestemt ikke det er det samme. Mange mennesker har jo brugt mange år på at indrette sig efter sin egen smag og sine egne behov. Det kan jeg altså godt forstå at man savner, når man bor midlertidigt et andet sted.

  SvarSlet
 8. Jens:Det er nemlig helt korrekt. Her i huset er stilen en anden end der hjemme, lidt italiensk med store tunge sofaer og lange borde. Det passer slet ikke til vores. Vi elsker f.eks at have bøger fra gulv til loft, på en eller anden måde giver det sådan en hyggelig fornemmelse.

  SvarSlet
 9. Hehe - undskyld, men jeg synes altså, at det er lidt morsomt, at I er flyttet 20 km længere sydpå, men oplever det, som om I er flyttet til en helt anden landsdel :-D
  Er det okay, at jeg smiler af jer?
  Bortset fra det, er det da godt nok slemt med jeres hus. Godt, at I får det klaret via forsikringen.
  Og tillykke med jeres køkkenvalg. Får vi billeder af det, når I når så langt?

  SvarSlet
 10. Ja, jeg kan ihvertfald godt forstå dig. Det kan da godt være at vi får nogle nye ting ud af det. Men jeg vil nu altså godt bytte, og beholde mine gamle gulve og møbler. Som forøvrigt kun var 4-5 år gamle for vores vedkommende.
  Det ser godt nok slemt ud i huset, og jeg kan godt forstå at du bliver deprimeret af billederne.
  Vi fik at vide igår, at forsikringen vil være færdig med vores sag i næste uge. Ja, nu må vi se. Jeg er godt træt af at vente. Vi fik at vide at vi måtte køre de ødelagte ting væk idag, fordi de er så langt nu.
  Så vi har slæbt 3 trailerlæs væk i regnvejr. Ting som jo har stået udenfor i næsten 2 mdr nu, og gik helt fra hinanden.
  Ja, så igen, hvis jeg kunne få mit gamle hjem, og de sidste to mdr tilbage, så gav jeg gerne afkald på alverdens nye ting.
  Sorry, bare lige et lidt surt opstød, fordi mange har lidt ondt bagi, over at vi får nye ting istedet.
  Det er forøvrigt dejlige planter, du har vist i næste indlæg. Dejligt at du forstår at gøre det hyggeligt med planter som du godt kan lide. Det ville jeg også gøre :-)

  SvarSlet

din mening:

OK 18

Jeg er gymnasielærer og er netop blevet lockout varslet af Sophie Løhde. Man kan sige at det er et forventet modtræk af moderniseringsstyrel...