mandag den 13. juni 2011

Lidt om arbejdsfilosofi og en tur i haveselskabets have

I går genså jeg en rigtig god dokumentar fra DR1 "Nationen, kokken og kogekonen". Kokken var Thomas Rode Fra Kong Hans og det var meget sjovt at opdage hvor meget jeg har tilfælles med ham og hans arbejdsfilosofi. Han gik meget op i værdsættelse, at hans kunder værdsatte hans mad. At han arbejdede for at give gæsterne den ultimative smagsoplevelse. Han arbejde stor set alle dage og skulle man arbejde for ham, ja så skulle man give alt. Alt andet var ligegyldig. Ikke at han ikke forstod at nogle mennesker ikke gav sig 100%, men det gjorde han selv og forventede det samme af sine ansatte. Middelmådighed var ikke et ord i hans ordforråd.
Jeg har det lidt på samme måde, gør et meget stort stykke arbejde for at gøre undervisningen interessant for eleverne, så forventer jeg selvfølgelig at de værdsætter det jeg gør og knokler på for at lære faget. Jeg elsker kollegaer der elsker at undervise og tager deres arbejde alvorligt. Men desværre findes der jo også dem der helst vil komme omkring deres job på den letteste måde. Min filosofi er, at de må finde noget andet at lave. Sådanne undervisere er der ikke plads til. Og det lyder måske hårdt, men i en hver anden forretning eller virksomhed fyrer man jo ofte folk der ikke er kvalificeret til at varetage det job de er ansat til, så hvorfor ikke i gymnasiet.
I dag cyklede vi til Haveselskabets have, ved indgangen til Frederiksberg have. På vejen havde vi købt en sandwich hos Chicken King på Peter Bangsvej, de smager rigtig godt. Den nød vi i haven før vores rundtur.
Haven er bare så smuk og så er der meget få gæster, hvorfor vides ikke. Men det er nok fordi ingen har opdaget denne perle endnu. Egentlig er haven ikke så stor, men pga de mange rum inddelinger føles den stor.
De fleste pæoner og træpæoner var afblomstret, men  i staudebedene var der geranium, hosta, salvie og andet.

Fred og ro og dog i byen. Det er da dejlig med disse oaser rundt omkring og mærkeligt at ikke flere havde fundet vej herind. Turen gik derefter til Valby hvor vi tog toget hjem og fik kaffe i haven.
I går havde jeg mine elever til morgenmad i haven, til min store glæde var de meget betaget af mine mange planter. Mange af dem har selv haver, men "så mange planter har vi altså ikke i vores". Det er jo ærgerligt, men de fleste dyrker dog tomater og lidt grønt i haven eller på altanen. Det er dejligt at høre at selv på det mindste jordlod, vil man gerne have egen avl.
Nu vil jeg arbejde videre, her i eksamensperioden er hver dag næsten arbejdsdag. Ikke hele dage, men noget af dagene. Det har jeg det helt fint med bare jeg kan arbejde hjemme.
Fortsat god pinse til dig der læser med her:)

11 kommentarer:

 1. Jeg undrer mig også tit over, at der er så få mennesker i Haveselskabets have. Men jeg tror du har ret: Når jeg taler med andre, så er der mange som aldrig har hørt om den - også mennesker som jævnligt kommer i Fr.berg have. Det er synd og skam, for det er nemlig et dejligt sted.

  SvarSlet
 2. Jens: der gik utrolig mange mennesker ind i Fr.Berg have, lige forbi haveselskabets have. Måske er det havelågen der gør at de tror der er adgang forbudt?

  SvarSlet
 3. Det var en dejlig tur I var på, der ser skønt ud i haveselskabets have jeg har kun været der til "Mit hjem er mit slot". Det lyder hyggeligt med dine elever til morgenmad - dejligt at du har et godt forhold til dem - det tyder på at de værdsætter dit engagement og din undervisning:)

  SvarSlet
 4. Lisbeth: du må da ind og se haven uden udstilling. Den er rigtig smuk og et besøg værd.

  SvarSlet
 5. Det foto med bænken er jeg ret pjattet med! Det er virkelig godt tankefuld eller vegeterende væren. Vidunderligt!

  Kh. Marianne fra Den Helbredende Have

  SvarSlet
 6. Dejlige billeder, tror aldrig jeg har været i Frederiksberg Have, og så selvfølgelig heller ikke I Haveselskabets have.Det må jeg se at komme efter, der ser dejligt ud...Flot at du inviterer elever hjem til morgenmad i haven..;-D en god uge til dig..

  SvarSlet
 7. Marianne: Velkommen til. Billedet giver et eftertænksomt indtryk, damen på bænken sad dog og telefoneret og så ikke ud til at ænse den smukke udsigt.
  Rejen: Du må helt klart forbi haveselskabets have, der er smukt og dejligt. God uge til dig også

  SvarSlet
 8. Hvor er der dog smukt i Haveselskabets have! Der har jeg aldrig være, men det må jeg opleve meget snart. Har tænkt lidt på en tur i Botanisk Have, og så kan jeg slå to fluer med ét smæk :-)

  SvarSlet
 9. Madame: det lyder som en god ide, husk at tage cyklen med, så kan du også tage Haven ved Landbohøjskolen på samme dag, den er også smuk.

  SvarSlet
 10. Dejlig arbejdsmoral at have. Vi skulle have nogle flere som dig :-)
  Jeg har kun hørt om Haveselskabets have, men den ligner noget, der er et besøg værd.
  Det var sødt at høre dine elevers reaktion på din have. I UK har mange små landsbyer en 'Open Garden Day' i juni, hvor folk åbner deres have for andre en enkelt dag. Du ville vist være selvskreven til sådan en begivenhed i DK.
  Jeg synes, det er en hyggelig tradition, og C og jeg har to gange besøgt alle de åbne haver i den lille landsby.

  SvarSlet
 11. Ellen: det lyder da lige som noget jeg må prøve engang når jeg kommer til UK igen.
  De elever jeg havde hjemme er sådanne drømmeelever. Man er altså ikke altid så heldige...........men når man er er det et drømmejob.
  Du må da helt sikkert ligge vejen forbi Haveselskabets have, mon ikke også C kunne havde lyst at se den engang? Så kan John gå med resten af familien i Fr.Berg have, der er en stor legeplads til højre for hovedindgangen ;)

  SvarSlet

din mening:

OK 18

Jeg er gymnasielærer og er netop blevet lockout varslet af Sophie Løhde. Man kan sige at det er et forventet modtræk af moderniseringsstyrel...