lørdag den 26. februar 2011

Hvad sker der en stille lørdag på villa vejen?

Ikke meget. Kattene ligger og sover i solen, gemalen arbejder og jeg er næsten blevet færdig med en bog jeg fik i julegave. Kadaverdoktoren af Lene Kaaberbøl, den er så spændende at jeg har læst 100 sider pr. dag de sidste 2 dage. Titlen lyder noget makaber, men det er den egentlig ikke. Det er dog en krimi og titlen referere til 20-årige Madeleine Karno far der obducerer lig for at fastslå dødsårsager. Bogen foregår i 1800 tallets Frankrig og Madeleine bistår sin far i hans arbejde. Og pludselig begynder ligene at rulle ind. Den første døde er en blot 17-årig pige, der er faldet om i sneen lige uden for sin families hus.Under obduktionen finder kadaverdoktoren mider, der har overlevet i den døde piges næse, men ingen har set netop denne slags mider før, og så går jagten ind for at finde smittevejen. Og jeg skal love for at den er spændende, det er sjældent at jeg når at læse 100 sider om dagen i en bog. Men nu er det desværre snart slut. Heldigvis har jeg Jussi Adler-Olsen nyeste roman "journal 64" liggende.
Den glæder jeg mig rigtig meget til at læse. I aften får vi gæster og jeg har været i gang med ismaskinen. Det er blevet til vanilje is som smager super dejligt. Gemalen vil så lave rødvinskogte æbler som tilbehør og de smager virkelig himmelsk. Lagen koges ind så den bliver som en sirup og isen serveres men sirup ovenpå og æblerne ved siden af. Jeg bliver lækker sulten bare af at skrive om det. Som appetitvækker skal vi have små bidder med urter fra Oil and Vinegar. De sælger et produkt de kalder bruschetta som er tørrede urter og tomat, hertil tilsætter med vand og vupti så har man en blanding til at smøre på brød eller dippe grissini i. Smagen er helt fantastisk. Hovedretten er kylling i masala med savoykål. Bliver spændende at se om vores venner kan lide sammensætningen af menuen. 
For øjeblikket har vi en stær i baghaven, helt palle alene, ingen andre artsfæller i nærheden. Måske er den fløjet galt, men jeg tror nu ikke den er ked af det faktum. Den guffer løs af fuglefodret og æblerne og er slet ikke bange for de aggressive solsorte. De sidste par dage har vi også haft halemejser på besøg. Det er nok min yndlings vinterfugl i have. En smuk lille flyvende mus. Lige så hurtig som den lille flok kommer til haven, lige så hurtigt flyver de videre. Altid i bevægelse.
Rengøringen venter desværre, ja Roomba tager sit slæb, men gulvvask mv klarer den desværre ikke.
God weekend.

7 kommentarer:

 1. Hvorfor er det altid mænd, som bliver beskyldt for at være voldelig og brutale? Mens kvinder har ry for at være blide og venlige? Jeg er altså overbevist om, at kvinder læser MANGE flere af den slags bloddryppende krimier end mænd. :-)

  SvarSlet
 2. Lyder som en spændende krimi, dejligt at du har fugle i haven, flot billede at halemejsen...Ja lidt rengøring skal der til...;-D Lyder som en dejlig menu...;->

  SvarSlet
 3. Den vil jeg læse jeg er løbet tør for læsestof og er lidt rastløs..... glæd dig til Jussi Adler Olsens nyeste den er virkelig god:)
  Det er så hyggeligt med fuglene i haven!

  SvarSlet
 4. Jens: men vi læser kun om det;-)
  Rejen: menuen blev godt modtaget, heldigvis:-)
  Lisbeth: du kan glæde dig.

  SvarSlet
 5. Tak for anbefalingen af 'Kadaver doktoren' - den må jeg bestemt have fat i, når jeg er færdig med 'Jordens søjler,' som tryllebinder mig i øjeblikket. Og sikke et smukt billede af halemejsen - jeg synes også, den er en af de allersmukkeste fugle, vi har om vinteren.

  SvarSlet
 6. Det var godt, gæsterne kunne lide menuen - den lød da enormt lækker :-)

  Tak for anbefaling af Lene Kaaberbøl, som jeg endnu ikke har læst noget af... jeg har endnu Journal 64 til gode, men læses skal den helt sikkert - ham kan jeg næsten ikke lægge fra mig igen.

  SvarSlet
 7. madame: Jordens søjler har jeg læst for mange år siden, den er tyk, men når noget er spændende så læser man jo hurtigt:-)
  Ellen: Lene K er også et nyt bekendtskab for mig, men et positiv en af slagsen. Jussi skriver bare rigtig godt og jeg har det som dig, kan slet ikke lægge hans bøger fra mig når først jeg er startet.

  SvarSlet

din mening:

OK 18

Jeg er gymnasielærer og er netop blevet lockout varslet af Sophie Løhde. Man kan sige at det er et forventet modtræk af moderniseringsstyrel...