mandag den 21. februar 2011

Godt jeg var syg

Ja det er ikke så tit man kan sige det, men det var heldigt for fru solsort at jeg lå hjemme i min seng i dag.
Kl 11.00 knaldede hun nemlig ind i vores rude. Den så åbenbart ikke de skræmme fugle vi har på ruderne. Alle kattene troede at huset faldt sammen, men det var blot den karakteristiske lyd af en fugl mod ruden. Jeg styrtede ud for at lokaliserer hvilket vindue den havde ramt og fandt en meget omtumlet fugl i forhaven. Den lå fladt på jorden med vingerne helt udstrakt og jeg troede først at den havde knækket halsen og var død. Ved nærmere eftersyn kunne man se at den trak vejret, så jeg bestemte mig for at lade den komme til sig selv.
MEN efter 10 minutter hvor den stadig lå i samme position blev jeg bekymret, det er jo frostgrader derude og mon ikke den ville fryse til døde. Så redningsaktion solsort startede. En passende papkasse blev fundet, tæppe lagt i kassen og solsorten blev håndteret med handsker. Ikke at den gjorde megen modstand. Kassen med fuglen blev placeret på arbejdsværelset og døren blev lukket. Man ved jeg aldrig hvad sådanne katte kan finde på.
Jeg tjekkede den løbende og efter et par timer så den noget bedre ud, så jeg tog den med ud i haven for at se om den ville ud af kassen. Det ville den rigtig gerne, men jeg kunne ikke få den til at flyve, så jeg jagtede den lidt gennem haven for at få den til at lette, men først efter en  længere jagt (der er en del gemme steder i vores have) fløj den endelig.  Nu krydser jeg selvfølgelig finger for at den overlevede, jeg har gjort det jeg kunne.
Men jeg tror helt sikkert ikke den havde overlevet i den kulde hvis jeg ikke havde været hjemme i dag.

8 kommentarer:

 1. Der var en mening med, at du skulle være hjemme den dag, Havehyrde.
  Det var godt, du tog den med indendøre, ellers tror jeg også, den havde givet op.
  Jeg var ude for det nøjagtig det samme med en gråspurv, sidst jeg var på landet. Jeg satte den dog op på i en af fuglecaféerne og holdt øje med den indefra. Efter en halv time, fløj den igen.
  Din må have fået et kraftigt slag, siden den skulle sunde sig et par timer.
  Jeg håber ikke, tagfatten har forværret din sygdom? :-)

  Rigtig god bedring, Havehyrde :)

  SvarSlet
 2. Lone: rart at høre at du også giver fuglene en hjælpende hånd.
  Nej, tagfatten tror jeg nu ikke forværrede min sygdom, selvom jeg stadig ligger i sengen. Den vil vist ikke rigtig slippe mig. Men det går langsomt bedre:-)

  SvarSlet
 3. Det var godt, at du var syg :-)
  Den havde helt sikkert ikke klaret den ude i det fri med de temperaturer, vi har haft den seneste tid.
  Jeg vil dog tro, at den har reddet sig en god hjernerystelse og dermed skal holdes under observation et stykke tid :-)
  Du må forkæle den lidt med masser af gode æbler...

  SvarSlet
 4. Ellen: den virkede nu ganske kvik da den endelig vågende op til dåds igen:-)
  Æblerne er på vej;-)

  SvarSlet
 5. Dejlig historie - jeg tror også det var godt at du tog den ind i varmen et par timer. Jeg kan egentlig godt forstå, at den ikke fløj videre frivilligt, haha.....

  SvarSlet
 6. Jens: måske var de en bevidst strategi fra dens side ;-)

  SvarSlet
 7. Det var dejligt, at du kunne hjælpe den stakkels solsort - jeg har prøvet det samme flere gange og også med held. Én gang kom Falck og hentede en spætte, der var fløjet ind i vores stuevindue, for at køre den Nærum Vildtplejestation, men den overlevede desværre ikke.
  Rigtig god weekend, Havehyrde!

  SvarSlet
 8. Madame: man kan jo ikke lade være med at hjælpe de stakkels små dyr i haven. Det er jo som om det er ens ansvar når de holde til i ens have :-)
  Og god weekend til dig også.

  SvarSlet

din mening:

OK 18

Jeg er gymnasielærer og er netop blevet lockout varslet af Sophie Løhde. Man kan sige at det er et forventet modtræk af moderniseringsstyrel...