tirsdag den 1. marts 2011

I 2005 var vi på ferie

På Island. Jeg kan nok ikke udtrykke hvor stort og fantastisk smukt et land Island er. Jeg får en klump i halsen hver gang jeg tænker på vores tur derop. Det har virkelig gjort et enormt indtryk på både gemalen og jeg.
Vi sejlede fra Hanstholm med Smyril line, så kunne vi nemlig have vores egen bil med derop. Skibet var rimelig stort og dengang i 2005, næsten helt nyt. Vi boede i en 2 køjesengskahyt med vindue, ikke noget luksuriøst værelse, men det var ok. På overfarten sejlede vi forbi Orkney og Shetlandsøerne og stoppede på 
Færøerne, hvor vi gjorde et 3 dages ophold. Her er også utrolig smukt, rå og uspoleret natur med mange fugle. Et mini-Island, og også et besøg værd.
Om aftenen kl 18.00 afgår skibet så med ankomst til Seydisfjordur (øst Island) næste morgen.
På Island er der en vej, rute 1. Den kører øen rundt og med mindre man har specielbygget biler (som mange Islændinge har) så kører man kun på denne vej. Ellers går turen i områder med Gletchere, uden beboelse og uden mobiltelefondækning. Og så er man på den hvis der sker noget med bilen.
Men vi var selvfølgelig fornuftige og tog rute 1. Og eventyret startede med det samme. Øen er ligger på to kontintal plader og med vulkansk undergrund. Lige netop dette gør øen så smuk og speciel.
rute 1
varmekilder
Jeg har så mange smukke billeder og aner knapt hvilke jeg skal vælge at vise. Naturen er så storslået og dyrelivet så rigt. Fuglene flyver om hovedet på en og man behøves ikke den store zoom for at fotograferer dem. Det var så dejligt at være et sted med så stor naturrigdom, hvor man kunne stoppe på vejen, blot for at stå stille i ½ time, at nyde det smukke, naturen, fuglene, blomsterne, hvaler og insekterne. Det var virkelig en oplevelse for livet, en som jeg håber at gentage. Billederne er kun en lille smagsprøve. Har du ikke været der så kan jeg kun sige "kom af sted". Jeg har ikke været en smukkere sted end på Island.
vandfald sydlige Island
Religion spiller en stor rolle på øen
Geyser
Gullfoss vandfaldene
 Det bliver en fotosafari, for det er umuligt at beskrive øens skønhed.
Jökulsalon gletsjer
vatnajökul gletsjer
vulkans lava, størknet

vandfald sydlige Island
der var også plads til en helikopter på skibet
Jeg har undladt alle fugle billederne, der er mange. Dem får I en anden gang:-)
For netop fugle var en af årsagerne til at vi drog afsted på den lange rejse nord på.
Jeg var lidt nervøs for de høje bølger der ofte er i nord Atlanten. Men utrolig nok var havet blik stille. Det eneste sted der var lidt gang i bølgerne var i det danske farvand. Ellers sejlede båden helt roligt, den lange tur, frem og tilbage. Og hvis nogen har fået mod på sådan en tur, så skal jeg hilse og sige, at maden ombord, er rigtig god. Og så er der udsigt fra alle pladser, til solnedgangen over Atlanterhavet. Mere kan man vist ikke forlange.

14 kommentarer:

 1. Sikke da en begejstring :-)
  I har taget lige præcis den tur, vi også vil tage - vi vil nemlig gerne have Færøerne med - dem har ingen af os set.
  Vi har været på Island, men ikke hele vejen rundt, jeg er dog helt enig i, at det er storslået - specielt var jeg betaget af geyserne og af at kunne bade i de varme kilder. Og af lavamarkerne... I det hele taget har vi vist næsten den samme glæde over Island som jer.
  Er fuglelivet meget rigt deroppe? Jeg gik ikke op i fugle, da jeg var der første gang. Det er kommet senere.

  SvarSlet
 2. Åh disse minder ;-)
  Jeg må sige, at jeg deler din begejstring for Island og dens fantastiske natur og fugleliv. Selvom vi kun var der i 3 dage (krydstogt juni 2009) som du nok har set på min blog, håber jeg sandelig vi får mulighed for yderligere studium af dette specielle land en gang i fremtiden!
  Tak for din beretning og glæder mig meget til fuglebillederne :-)

  SvarSlet
 3. Ellen:Der er så mange fugle at man nærmest er i fugle heaven. Intet mindre. Suler, puffins, mallemukker, strømænder, terner osv. Overalt dominerer de landskabet. De er der normalt kun om sommeren, men der er mange og der er helt utrolig fantastisk :-)
  Glæd dig, også til færøerne. Det er mini island. Vi nåede en del på 3 dage, men kunne nok godt havde brugt 5. Island nåede vi på 7-8 dage. Men her kan man sagtens bruge det dobbelte eller måske hele 3 uger. Dengang var det bare så dyrt, måske er prisniveauet noget lavere nu?

  SvarSlet
 4. Per: ja jeg læste også om din Islandstur på din blog. I lagde vel til i Reykjavik? Faktisk er den nordlige og sydlige del mere spændende, hvis man er fugleinteresseret. Til min store ærgrelse nåede vi ikke den store vestlige halvø (lidt over Reykjavik). Her skulle være utrolig mange fugle, samlet på et sted. Men vejene og tilgængeligheden af området er knapt så god.

  SvarSlet
 5. Vi var i land 3 steder i Island. Første stop var Akureyri med Botanisk Have og Godafoss. Dernæst Isafjordur som ligger i det område, du gerne ville have besøgt. Det var også herfra, vi var på fugleøen Vigur. Sidste stop var Reykjavik, hvor vi var på nationalmuseet og i øvrigt gik rundt på egen hånd i hele byen.

  SvarSlet
 6. Per: ok, I fik set en masse. Akureyri er smuk, jeg var virkelig imponeret over den botaniske have og frodigheden i så koldt et klima. Lyder spændende med fugleøen, det må jeg prøve næste gang:-)

  SvarSlet
 7. Hvor er det dog smukt at se dine billeder, Havehyrde - jeg har desværre endnu ikke været på Island, men har kun hørt folk tale begejstret om landet. Jeg er jo faldet over Norge, som har betaget mig gentagne gange, men i Norge har jeg ikke oplevet de nærmest 'grønlandske' billeder, du viser her.
  Jeg glæder mig til at se dine fuglebilleder.

  SvarSlet
 8. Madame: du må bare til Island. Selvom jeg også elsker Norge er Island bare så meget smukkere og mere interessant. Jeg tror bestemt det er pga den vulkanske undergrund :-)

  SvarSlet
 9. Dine billeder bekræfter mig i, at det er i de nordlige egne, jeg skal tilbringe mine ferier, når jeg skal udenlands igen.
  Hvor er der smukt på Island. Landskabets farver er helt vidunderlige.
  Det bliver jeg nødt til at opleve en dag - især, når jeg er ottendedel islænding :-)

  Det er meget smukke billeder, du viser Havehyrde :-)

  SvarSlet
 10. 3 dage på færøerne og videre til Island - wow! Jeg synes det lyder som en fantastisk ferie! Men hvis jeg nogensinde kommer til Island, så vil jeg altså transporteres på hesteryg.... islandsk hesteryg! :-)

  SvarSlet
 11. Lone: Det er et ubeskriveligt smukt land, man bliver afhængig af dets skønhed. Og du må da afsted og se dine forfædres land. Måske kender du til det sted hvor de boede? det kunne da være sjovt at besøge:-)

  SvarSlet
 12. Jens: Island på hesteryg tror jeg er hårdt. Medmindre man er super rytter. Terrænnet er uhyre bumlet......men det lyder nu lidt romantisk. Jeg tror nu hellere jeg vil prøve snescooter eller måske hundeslæde;-)

  SvarSlet
 13. Ønsker du at rejse til Island? Eller bare en kort stopover, når du flyver til USA? Vi har billige flyrejser til Island. Rideture på Islandske heste, nordlys. Hvorfor ikke bade i den Blå Lagune? Gullfoss og Geysir er meget populære destinationer i Island. Check Icelandair.dk for at se vores seneste tilbud!
  http://icelandair.dk

  SvarSlet
 14. Jeg er også helt vild med Island men er også hooked på Færøerne Begge steder har en fantastisk natur. Jeg kan i begge tilfælde varmt anbefale Smyril line som rejsearrangører. Som vi selv (mig og min familie) plejer at rejse med. og de har faktisk lige nu nogle tilbud hvad enten man gerne vil til Island, Færøerne eller begge dele de for skellige tilbud kan ses her :
  krydstogt der går til Island

  krydstogt der går til Færøerne

  krydstogt der går til Færøerne og Island

  SvarSlet

din mening:

OK 18

Jeg er gymnasielærer og er netop blevet lockout varslet af Sophie Løhde. Man kan sige at det er et forventet modtræk af moderniseringsstyrel...