torsdag den 22. april 2010

En fugl i kassen

Sidste år købte jeg en redekasse med kamera i. Jeg købte den for sent til ruge sæson 2009, så vi så ingen fugle i den. MEN nu er der altså gang i den i den lille kasse. Jeg tror det er en sortmejse, der render rundt i kassen og tjipper ind i mellem. Måske snakker den med hannen som render rundt og samler rede materiale.
Billederne er taget fra tvet, som er der hvor vi kan følge udviklingen.
I går var jeg til Chili foredrag, men kvinderne fra Toftegaard gartneri. Jeg købte en masse chiliplanter sidste år fra gartneriet, men desværre omkom de alle af lus. Heldigvis først efter at jeg havde høstet store mængder frugt. Foredraget var ganske spændende, meget spændende information om chili og tomater samt en masse smagsprøver. Jeg bliver altid overrasket over hvad man kan bruge chili til. Der var selvfølgelig også plantesalg, og jeg fik mig et par nye chiliplanter med hjem. Jeg kan i den anledning lige anbefale Lenes bøger igen.Hun har udgivet to fantastiske bøger om sit speciale, tomater og Chilier.
Ellers kan jeg byde på lidt forårs indtryk fra haven. Fortsat god dag!
OPDATERING 23.april: Den lille mejse lå i kassen og sov hele natten (vi lurede indtil kl 23.00 og her til morgen ved 07-tiden). Den sov lidt urolig, vendte sig flere gange, men sov med hovedet under vingen, man kunne se dens vinge fjer bevæge sig når den trak vejret. Så sødt !!
10 kommentarer:

 1. Følger spændt sortmejsens ynglesucces her på bloggen? ;-)

  SvarSlet
 2. Per: Selvfølgelig kommer der opdateringer. Det bliver spændende at vi sådan skal være "bedsteforældre" ;.)

  SvarSlet
 3. Hvor er det morsomt, at have en redekasse med kamera!
  Igen og igen har jeg forsøgt med krydderurter på altanen og hver gang ender det som dine chiliplanter: lus! Jeg synes også, at jeg har prøvet med alle mulige gode råd, men de hjælper jo ikke. Og det er ærgerligt, for jeg vil gerne have en masse krydderurter! Jeg er storforbruger af persille og purløg - det er faktisk ikke helt billigt. Men jeg har givet op. Hvis du finder en god løsning på problemet i dine chiliplanter, så vil jeg meget gerne høre om det. Held og lykke med projektet!

  SvarSlet
 4. Jens: Jeg får kun lus i planterne når de står i drivhuset. Jeg tror simpelthen at det bliver for varmt. Det gør det måske også på din altan.
  Det må være noget med udluftningen at gøre. I år vil jeg prøve at dyrke dem på friland. De skulle kunne lade sig gøre, der har de luft omkring sig.

  SvarSlet
 5. Så utrolig spennende med kamera inni fuglekassen!
  Jeg gleder meg til å høre hvordan det går.
  Håper de får riktig mange unger så kan de hjelpe deg med å plukke lus hvis det skulle dukke opp noen lus på dine chili i år.
  Chili og sjokolade skal være en god kombinasjon har jeg hørt. Har du prøvd det noen gang?

  SvarSlet
 6. Marit: jeg håber også på mange unger, som jo er gode til at spiselus og andre irriterende insekter. Jeg har prøvet chili og chokolade, det smager fint. Nu er jeg ikke den store chokolade spiser, så det er nok ikke noget jeg vil give mig i kast med.
  Men det næste jeg skal lave er chili i honning, til f.eks desserter eller salater.

  SvarSlet
 7. Hvor spændende! Jeg glæder mig meget til at følge med i både 'graviditeten' og det følgende forældreskab.
  Er det et 'se-nu-og-her-kamera? Altså ikke noget, der bliver gemt?
  Jeg synes det er en rigtig sjov og god ide.

  SvarSlet
 8. Ellen: det kunne nok gemmes hvis vi tilsluttede harddiskoptageren, men den står i stuen, så det gider jeg ikke bøvle med. Så det er her og nu vi følger forældrenes arbejde! Ja der er endnu ikke lagt æg, så vi venter i spænding ;-)

  SvarSlet
 9. Nej, hvor spændende, Havehyrde. Så lykkedes det alligevel at kunne følge med i redekassen :-)
  Jeg glæder mig til at følge med i udviklingen derinde.

  Det kunne være sjovt at dyrke chili. Jeg spiser dem for det meste rå på fx en bananmad eller i salater. Jeg har en foretrukken fra supermarkedet. Jeg tror, man skal have drivhus, som du, for at kunne dyrke dem selv.

  Dejlige glimt fra din have :)

  Rigtig god weekend.

  SvarSlet
 10. Lone: det er virkelig fantastisk at kunne se de små søde fugle helt tæt på. Vi sidder muse stille medens vi kigger. Det er som om vi laver noget "ulovligt" ved sådan at kigge ind i redekassen.
  God weekend til dig også :-)

  SvarSlet

din mening:

OK 18

Jeg er gymnasielærer og er netop blevet lockout varslet af Sophie Løhde. Man kan sige at det er et forventet modtræk af moderniseringsstyrel...