søndag den 25. april 2010

Smag og behag

I går var vi en tur på Ordrupgaard samlingerne, Emil Nolde udstillede. Smukke billeder og smukke omgivelser.
Selve museet består af to bygningsdele, en gammel og en ny. Den nye syntes jeg ikke er helt så vellykket. Den fik rosende omtale da museet genåbnede for nogle år siden. Men jeg syntes altså der er visse problemer med f.eks gangarealerne. Særudstillingerne finder sted i den nye bygningsdel, som består af to områder. Indgangspartierne til begge områder er meget smalle og med tanke på at der, på visse tidspunkter, er utrolig mange gæster, skaber dette meget trængsel. Cafeen er blottet for miljø.

Det ligner lidt en skolekantine. Steril og kedelig, kun udsigten er dejlig.
Jeg elsker ellers moderne arkitektur, men jeg bryder mig bare ikke om Ordrupgaards nye fløj, i hver tilfældet ikke indvendig. Udvendig er det knapt så slemt, bygningen passer fint ind i den omkring liggende natur.
Den gamle fløj oser derimod både af charme men også af atmosfære. Bygningen er smuk både udvendig med også indvendig, og så er det kun en ekstra bonus at alle de gamle malerier er så smukke.


Da solen skinnede så dejligt, gik vi selvfølgelig en tur i haven, magnolie træet var lige ved at springe ud, og så fandt vi en lille buksbom have, som vi aldrig havde set før.
Det ser nu så dejlig stringent ud med de fine lige linier i sådanne haver. Symmetri gør noget ved øjet!
Det gør tæpper af anemoner også! Fortsat god søndag.

10 kommentarer:

 1. Denne kommentar er fjernet af en blogadministrator.

  SvarSlet
 2. Det lyder vel nok spændende med en Emil Nolde-udstilling - det er gået min næse forbi, men den kunne jeg vældig godt tænke mig at opleve. Dejlige billeder du har taget, Havehyrde, men jeg giver dig ret i, at kantinen ser kedelig ud! Og så var det meget rørende at se dine billeder fra redekassen herunder!

  SvarSlet
 3. Jeg tør næsten ikke sige, at jeg bor i gåafstand fra Ordrupgård og så har jeg ikke set alt det nye!! Men jeg har været der flere gange tidligere og elsker den gamle, smukke del.

  Efter dine billeder at dømme ser cafeen bestemt ikke spændende ud - men jeg må sørme da ned og kigge... :-)

  SvarSlet
 4. Madame: udstillingen løber i endnu 2 uger, så du kan stadig nå det.
  Vi så et æg i går og håber på flere.

  Mia: jamen Mia dog. Museet har jo så mange gode udstillinger. Du må se at komme afsted inden i får solgt huset

  SvarSlet
 5. Jeg synes også at Ordrupgårds nye bygning og café er kedelige, mens den gamle bygning oser af atmosfære. Moderne arkitektur kan ellers integreres i gammel arkitektur på en fantastisk spændende og smuk måde. Det er ikke sket hér. Det er synd og skam for udstillingerne.
  Venlig hilsen
  Thyra

  SvarSlet
 6. Thyra: godt vi er enige. Men iflg dem der roste den nye bygning syntes de netop at den nye og den gamle var godt integreret. Det syntes jeg nu ikke helt.

  SvarSlet
 7. Dejlige og helt sommeragtige billeder.
  Hedder det kedeligt? Jeg troede det hed minimalistisk... Som i mine øjne oftest er meget kedeligt, men det må man skam ikke sige :-D

  Jeg er enig i, at symmetri gør noget for øjenene - bare ikke i en have, der for mig skal være blød og rund - men sådan er vi jo så forskellige... det andet minder mig lidt om en kirkegård ;-)

  SvarSlet
 8. Ellen: jeg er ikke enig at minimalistisk og kedelig er det samme. Jeg kan nu godt lide den minimalistiske stil. Nogle gange, blot ikke i dette tilfælde.

  SvarSlet
 9. Synd, at Ordrupgaard's nye tilbygning er skuffende. Det er nogle år siden, jeg har været der sidst.
  Som du siger, ser tilbygningen flot ud udefra. Selv om caféen er kedelig, er det godt tænkt, at man kan se gennem bygningen på det sted.

  Jeg må indrømme, at jeg keder mig i stringente haver, som barokhaver.
  De giver mig ingen oplevelser. Så skulle man da sidde i et jagttårn for at beundre mønsteret om ikke andet :)

  Hvor er det et vidunderligt anemonebillede :-)
  God aften til dig, Havehyrde.

  SvarSlet
 10. Lone: Jeg syntes nu barokhaver er ganske smukke. Jeg er imponeret over symmetrien og ordnen. Jeg kan bedre lide lidt mere rodet haver, men barokhaver er nu ganske smukke.
  Fortsat god aften til dig også :-)

  SvarSlet

din mening:

En ny kat og naturen

her i huset elske vi katte...virkelig elsker. fantastiske dyr og folk der ikke har haft hellig birma katte ved slet ikke hvad de går glip ...