tirsdag den 20. april 2010

Affald og blomster

Søndag deltog vi, som sædvanlig, i Danmarks Naturfredningsforenings store affalds indsamling 2010.
Det var ikke affald vi manglede. Desværre, kan man vist rolig sige.
Vi fandt mange mærkelig ting, barbermaskiner, mobiltelefoner, lightere, underbukser, vanter, sølvpapir og uhyre mængder af plastik.  Men man har det godt efter sådan en affalds indsamlingstur. Det er nemlig en pine for mine øjne at se skrald i naturen, især steder man kommer dagligt.
Nogle år har vi fået tilråb fra forbi passerende, en råbte f.eks "det var sgu på tide", en anden "så sender de (regner man at han mente kommunen) endelig nogen til at fjerne affaldet". Vi var lidt rystet over at folk troede vi var kommunal arbejdere og at det nærmest var kommunens pligt at fjerne al den affald. Desværre har kommunerne ikke penge til at fjerne den stigende mængde af affald som smides.
 I haven blomstre narcisserne, sikken en duft nogle af den afgiver. Fantastisk. Jeg har plukket en lille buket så vi kan nyde både syn og duft i stuen.
Lørdag var vi en smut i Valby og handle hos Egefelds økologiske supermarked. Dejlig butik. Så plejer jeg altid at købe et hav af blomster fra Vandas Have, men jeg gik forgæves. Butikken har lidt døden og er lukket. Super ærgerlig, ellers en rigtig dejlig butik. Jeg måtte derfor ned i blomsterbutikken på Valby Langgade og købe mig fattig. Sørme om det ikke også blev til en smuk buket. Den skabte ellers glæde hos mange andre kunder, der faldt i svimer over at jeg købte en buket. Til mig selv. Det var åbenbart ikke normen, men det er da en af de største fornøjelser der findes. At købe smukke blomster buketter til stuen.
I morgen får vi vores nye bil. Det bliver ganske spændende. Den gamle er 15år og kommer med i købet. Vi blev lidt sentimentale med tanke på, at skulle af med den gamle Golf. Den har virkelig gjort en godt stykke arbejde. Vi mindes mange gode ferier i Europa, men især på Island. Mange af de biler vi mødte undervejs brød sammen pga de barske forhold (især de franske biler), men Golfen bare kørte og kørte, op af bjerge, ned af skråninger, på veje (som kun islændinge ville kalde veje) med store ujævnheder og huller, i regn og slud. Ja under alle tænkelig forhold, så kunne vi regne med Golfen. Men desværre ikke her på det sidste. Så nu må der nye kræfter til. Den nye er selvfølgelig også en Golf. Det kunne ikke være anderledes, ja altså hvis man bor sammen med en mand som min. Så er det kun tyske biler der duer. Måske har han ret? Jeg er lige glad, blot bilen køre.
Hav en fortsat god tirsdag!

12 kommentarer:

 1. Det er helt utroligt hvad folk vil være bekendt at smide ud i naturen, den natur vi alle skal værne om. Hatten af for jer!

  Hvor er de smukke de buketter du har "komponeret". Det er sandt at man skal også sørge for at gøre sig selv glad med smukke blomster. Jeg køber en buket hver uge til week-enden. I parentes bemærket har jeg ingen have mere, så om sommeren står den på et flor af markbuketter!

  Se dine dejlige buketter! Jeg synes at kattemennesker ofte har sans for skønhed. Hvad synes du? Venlig hilsen Thyra

  SvarSlet
 2. Det er jo helt forferdelig at folk kaster fra seg all verdens lort ute i det fri!
  Jeg bor på ei øy og hver vår ser det aldeles forferdelig ut langs strendene og blant holmer og skjær. Båtfolk kaster ofte søpla si rett på sjøen og tror kanskje at den bare "forsvinner", men den blir skyllet i land og havner tilslutt der vi skal ta sommerens deilige bad og nyte solens varme. Det er ikke pent!

  Pen var derimot blomsterbuketten din - nydelig!!!

  Gratulerer med ny bil, håper den blir like kjær som den gamle!

  SvarSlet
 3. Thyra: Dejligt at du også er glad for buketter. Det er så smukt at kigge på når man sidder inde.
  Marit: Det lyder ganske forfærdeligt med alt det skrald på/ved din ø. Uforståeligt at folk tror det bare fosvinder af sig selv.
  Jeg håber sørme også at vi bliver glade for vores nye bil

  Fortsat god dag til jer begge

  SvarSlet
 4. Hov - det arrangement har jeg haft lyst til at være med til i mange år!!!! Og nu kan jeg mærke, at jeg igen begynder at hidse mig op! Håber alle har bemærket, at jeg har masser af temperament.
  Men... altså... hvor pokker annoncerer Naturfredningsforeningen ikke det der arrangement rundt omkring? Jeg opdager det altid først når det er forbi.
  Først og fremmest synes jeg, at alle skoler og børnehave skulle tvinges til at være med - forhåbentlig kunne børnene lære noget af det. Derudover tror jeg, at der var mange andre som gerne ville være med, hvis der kom noget mere information om det. Jeg beklager mit brokkeri, men jeg synes at Naturfredningsforeningen er ekstremt dårlige til at gøre reklame for dette arrangement. På den anden side er jeg selvfølgelig glad for deres initiativ og det er dejligt, at der er så mange som møder op.

  SvarSlet
 5. Jens:Jeg giver dig fuldstændig ret, men der har nu være nogle kampagner. Den hed "en dag betaler naturen tilbage", mener også at de var på tv. Problemet er bare at jeg syntes den var så dårlig, og måske syntes andre det samme. Og så lægger man altså ikke mærke til budskabet. Desværre!
  Men du må huske det til næste år. Ellers skal jeg nok sende en reminder til dig :-)

  SvarSlet
 6. Flot stykke arbejde Havehyrde.....det er vi mange flere der burde gøre.

  Her er der godt nok blevet reklameret rigtig godt i lokale medier og lokket med rundstykker på morgenkvisten.....desværre kom vi ikke ud af fjerene heller denne gang - men det skal så absolut have en ende - næste år er vi med på galejen :0)

  SvarSlet
 7. Fr Solhat: Jeg tror virkelig det er vigtig at lære ens børn at samle affald op efter sig. Det gør du helt sikkert også. Men jeg har set mange børn smide ting i naturen. Nok fordi de slet ikke kan overskue konsekvenserne, men også fordi de ikke ved hvorfor det er en dårlig ide. De burde de lære i skolen og derhjemme. Men om det sker er jeg faktisk lidt i tvivl om.
  Men rart at I vil være med næste år.

  SvarSlet
 8. Det med affaldet har jeg jo udbredt mig om, men kan tilslutte mig ideen om at inddrage skolebørn. Det må være meget sundt rent fysisk at se de store mængder af affald, som tankeløse personer går og smider alle vegne.
  Ude af øje, ude af sind, holder åbenbart stadig fint, også om de søfolk, Marit nævnte.

  God fornøjelse med jeres nye bil. Jeg synes bestemt, der er andre end tyske biler, der dur, men det er iflg. John helt rigtigt, at de franske ikke er særlig gode :-)

  SvarSlet
 9. Gad vide, om det økologiske supermarked er det samme som det, jeg engang handlede i lige ved Valby Station? Dengang tog jeg derud hver eneste lørdag, for der var også økologisk marked på pladsen i nærheden. Det var så hyggeligt, og jeg kom hjem belæsset med sunde, friske ting.

  Det bliver spændende med jeres nye bil - vi har også haft en Golf og var meget glad for den. Tyske biler er som regel altid gode... :-)

  SvarSlet
 10. Ellen: det er nemlig super vigtigt at børn (gerne så tidligt som mulig)for forståelsen for at det ikke er ok at smide affald i naturen. Den bil diskussion gider jeg ikke tage med gemalen. Men en fransk bil får vi nok ikke. Sjovt nok er de meget populære. Her på vejen holder der omkring 10stks.

  Mia: Det økologiske marked på tingstedet findes stadig, i en meget amputeret udgave. Egefeld har kun ligget ved stationen i et par år, men om det er det du har købt i, ved jeg ikke. Men dejligt er det
  Vi regner selvfølgelig med at den nye golfen matcher den gamle

  SvarSlet
 11. Tillykke med jeres nye bil - det lyder vel nok dejligt! Jeg er også vild med Egefelt, men kender kun den butik, der ligger på Gl. Kongevej.
  Ja, det er uhyggeligt med alt det affald, der smides alle vegne. For et par år siden samlede jeg 35 store bæreposer fulde ved at gå en stor runde på vejene i vores omegn. Jeg kunne simpelthen ikke holde ud at se på det ...
  God torsdag til dig, Havehyrde!

  SvarSlet
 12. Madame: jeg render også rundt og samler affald op når det bliver for slemt at se på.
  Især dåser og plastaffald.
  God torsdag til dig også :-)

  SvarSlet

din mening:

OK 18

Jeg er gymnasielærer og er netop blevet lockout varslet af Sophie Løhde. Man kan sige at det er et forventet modtræk af moderniseringsstyrel...