lørdag den 26. september 2009

SMUKT


Man har ikke været i Berlin hvis man ikke har set Norman Fosters dome på toppen af Reichtag. Den er ganske enkelt så smuk at man kan gå rundt derinde i timevis. Et hvert besøg i byen skal også bestå af besøg heroppe. Selvom man har set det før.
De mange spejle er sat således at selve Rigsdagen (den tyske folketingssal), der ligger under "the dome" får så meget som mulig lys ind i salen.
Foruden den smukke arkitektur er der selvfølgelig også en formidabel udsigt ud over hele byen. Og så er det helt gratis at komme derop.

8 kommentarer:

 1. Hvor er det dog imponerende, Havehyrde! At se de små mennesker gå rundt deroppe som små myrer - jeg bliver helt stille, når jeg ser det smukke syn :-)

  Rigtig god søndag til dig!

  SvarSlet
 2. Madame: Jamen det er virkelig flot, meget imponerede , men også stort.
  God søndag til dig også.

  SvarSlet
 3. Hold da op, hvor er det flot! Det byggeri skal man da opleve...
  Den smukke udsigt anes på det ene af billederne.
  Flotte billeder, Havehyrde :-)

  SvarSlet
 4. Lone: tak for det. Udsigten er rigtig flot, man kan se ud over hele Berlin. Men selve byggerriet er helt fantastiskt, folk står i lange køer for at opleve det. Det er virkelig blevet en stor turistattraktion og tænk, det er gratis at komme op.

  SvarSlet
 5. Det er godt nok specielt og smukt.
  Jeg har en kollega, der lige er kommet hjem fra Berlin - hun har ikke fået hænderne ned endnu :-)

  Berlin har aldrig sagt mig noget, men det kunne være, jeg skulle få smidt den fordom væk og taget os sammen til at få oplevet den by :-)

  SvarSlet
 6. Ellen: ja den fordom må væk, Berlin er den mest spændende by i Europa. Den har undergået meget store forvandlinger siden jeg kom der første gang (1988), så det er meget spændende at følge det. Jeg har sagt til min mand at der er nok at se dernede til minimum 10 rejser endnu.
  Og jeg har nu været der 4 gange, men det er slet ikke nok. Jeg planlægger allerede hvad jeg (vi) skal se næste gang.

  SvarSlet
 7. Jeg har faktisk kun set den udefra - og det er en fejl, kan jeg godt se! Det må jeg lave om på, næste gang jeg 'kommer forbi' ;-) .

  SvarSlet
 8. Bente: ja en stor fejl, selvom den er smuk udefra ligger oplevelsen i at se de indefra.

  SvarSlet

din mening:

OK 18

Jeg er gymnasielærer og er netop blevet lockout varslet af Sophie Løhde. Man kan sige at det er et forventet modtræk af moderniseringsstyrel...