tirsdag den 4. august 2009

Miljøministeren

Jeg var en stor fan af Svend Auken. Den mand havde karisma og elskede politik.
Jeg var så stolt af Danmark dengang han var miljøminister, det var hans miljøministerium, ingen tvivl om det. Det var han der bestemte, og godt for det. Jeg er jo af den opfattelse at alt der gavner miljøet er godt. Og det var der meget af dengang i 90erne hvor Svend bestemte over miljøet.
Ved sidste valg sendt jeg et brev til ham. Jeg har ellers aldrig sendt et brev til en politiker før. Jeg skrev at jeg håbede at se ham som miljøminister igen, fordi jeg syntes at han udøvede en utrættelig indsats for vores sårbare land. Han var så sød og sende et takkebrev.
Nu er han død og jeg syntes at Danmark er blevet et fattigere sted at være. Der er så langt mellem politikere der virkelig oser af engagement og viden. Oser af glæde over at udføre deres job og af kærlighed til miljøet. Men sådan en type var Hr. Auken.
Jeg vil virkelig savne ham i dansk politik.

5 kommentarer:

 1. Kære Havehyrde
  Jeg kan fuld ud tilslutte mig, dine ord i indslaget.
  Han vil blive savnet.
  Ære være hans minde.

  SvarSlet
 2. Enig, Havehyrde, vi mangler politikere, der "oser af engagement og viden"! Og ja, dansk politik kommer til at mangle Svand Auken!

  SvarSlet
 3. Jeg er helt enig med jer tre - han vil blive savnet for sin store viden og sit engagement. Et engagement der dog slog nogle voldsomme gnister, da Nyup blev leder af Socialdemokratiet.

  SvarSlet
 4. Bente 1 & 2:
  Jeg elskede simpelthen og se han diskuterer med andre politikere. Det var en fornøjelse at høre hvor meget han vidste om miljø, amerika og andre ting.

  SvarSlet
 5. Madame:Tilgengæld har jeg aldrig været fan af Poul Nyrup. Men måske havde han det "killerinstinkt" man sikkert skal have for at komme helt til tops i politik. Det tror jeg ikke Auken havde. Men så vik vi verdens bedste miljøminister. Dengang har var minister kom miljøet virkelig på dagorden, ingen kompromier her. Det er gået stærkt ned af bakken siden.
  Jeg har svært ved at udtrykke min utilfredshed med vores nuværende regerings hånteringen af miljøet, uden at hidse mig rigtig meget op.
  :(

  SvarSlet

din mening:

En ny kat og naturen

her i huset elske vi katte...virkelig elsker. fantastiske dyr og folk der ikke har haft hellig birma katte ved slet ikke hvad de går glip ...