lørdag den 8. august 2009

Smukke haverPå vores fantastiske tur i Schweiz, boede vi i nogle dage ved Lago Maggiore. Søen dækker et areal på 212 kvadratkilometer og er Italiens næststørste sø, efter Gardasøen. Det betyder så at kun en meget lille del af søen tilhører Schweiz. Vi boede i Ascona i den nordlige del af søen.
I den sydlige del af søen ligger nogle øer som kaldes Borremeo øerne,
efter en kendte familie af samme navn, der både var herremænd i området, og bidrog med flere kardinaler til den katolske kirke. Familien ejer stadig øerne med har åbnet dem for andre.
Den ene af øerne hedder Isola Bella og på denne er en meget smuk barok have, bygget på 10 etage terasser. Helt utrolig facinerende for en haveentusiast som mig.
En anden ø hedder Isola Madre og huser en botanisk have med en del sjældne og eksotiske planter samt mange anderledes fugle.
Man når øerne med både der sejler i rutefart rundt på den store sø. Et af stoppestederne er Villa
Taranto
, som efter sigende skulle være en af italiens smukkeste haver. Haven er dog lavet af en skotte, der startede i 1931 med hans værk. Og det er en stor have med mange flotte detaljer og planter. Specielt var den flotte dahliahave imponerende.
Vi var rundt alle steder på samme dag, det var hårdt og vi havde desværre ikke mere end 1 time hvert sted. Den sidste båd sejlede kl 17.00 og da vi kom retur til Ascona gik vi bare op på hotel værelset og faldt om. Af træthed med også af mæthed fra de smukke indtryk fra de mange imponerende haver.

8 kommentarer:

 1. Det lyder som nogle fantastiske oplevelser, Havehyrde - og billederne er utrolig smukke! Sikke et arbejde at passe den fint beskårne barokhave med alle mønstrene. Det er vel små hække, der skal klippes hele tiden.

  SvarSlet
 2. Hyggeligt at læse om dine ferieoplevelser - og se de flotte billeder, du har taget.
  Det lyder som om, I har haft en god ferie med masser af oplevelser og smukke synsindtryk.
  Velkommen tilbage til hverdagen :-)

  SvarSlet
 3. Det var spændende at læse om Borremeo øerne, Havehyrde. Jeg kan godt forstå, at det har været en utrolig spændende oplevelse for dig. Barokhaver er smukke - især set oppe fra som på det 4. billede fra oven. Den have er da fantastisk! Sikke nogle mønstre...
  Det er godt at familien har åbnet øerne for andre. De er også for smukke til at beholde for sig selv.
  I har virkelig set meget på jeres ferie i Schweiz :-)

  SvarSlet
 4. Madame: der er sikkert ansat en hel hær af mennesker til at klippe hække og fjerne ukrudt mv. Jeg tror det er meget dyrt at have den slags haver.

  SvarSlet
 5. Ellen: ja og velkommen hjem til dig. Jeg skal vist lige forbi din blog og se om du fortæller noget om jeres nordkaps tur.

  SvarSlet
 6. Lone: vores ferie er altid "overbooket" med ting vi skal se. Derfor har vi ofte behov for ferie 1-2 uger efter vi er kommet retur til DK

  SvarSlet
 7. Kære Havehyrde

  Nej, hvor smukke haver og slotte. Så er det jo ikke kun i eventyrerne, at man kan opleve så store vidundere.
  En rigtig dejlig beskrivelse, havehyrde, af ferie oplevelserne, også selv om Jeres program var så hårdt presset. Godt at du har ferie – efter din ferie.

  SvarSlet
 8. Bente: ja haverne var så smukke som i eventyrene, slottene var dog lidt kedelige at se på. Og vi var rigtig glade over de 2 ferie uger vi have efter vores rejse, så vi kunne slappe lidt af.

  SvarSlet

din mening:

OK 18

Jeg er gymnasielærer og er netop blevet lockout varslet af Sophie Løhde. Man kan sige at det er et forventet modtræk af moderniseringsstyrel...