søndag den 2. august 2009

En hyggelig aften under åben himmel

I går var vi i Opera Hedeland og se opera i det fri. Denne gang var det Mozarts "Tryllefløjten".
Vejret lovede godt fra morgenstunden og selvom solen forsvandt i løbet af dagen. afholdt det os ikke fra at tage afsted. Hedeland er det rekreativt område ved Hedehusene nær Roskilde. Her har man for år tilbage lavet et form for amfiteater som blandt andet viser opera i august. Vi har være der ude hver sommer siden 2003, hvor vi så Wagners "Den flyvende hollænder".
Vi indleder altid besøget med picninc, og sammen med de mange tusinde andre gæster sidder vi i græsset bagved selve teateret og nyder vores medbragte mad. En del af de besøgene er meget organiseret. De kommer med borde og stole, dug, lys, fint service og en del flasker rødvin. Vi sidder altid på det medbragte tæppe og har normalt engangsservice med. En lille flaske et eller andet bliver det også til.
Det er næsten umuligt at komme ud til teateret uden bil, så græsengene er omdannet til parkeringspladser og det er store arealer vi taler om. Man regner med at 10000 gæster besøger operaen.
Tryllefløjten er lidt anderledes end de fleste andre operaer, idet den ender lykkeligt. Dem som kender noget til opera, ved jo at det nærmest er en regel at de skal ende ulykkeligt, men mord, selvmord, død af sygdom eller anden form for ulykke.
Men i tryllefløjten får de alle hinanden til slut. Og det er jo dejligt, men jeg elsker bare den form for drama man oplever i, især, de italienske operaer.
Jeg må mangle drama i hverdagen???
Men det var nu et dejligt stykke, let og luftig. Ikke så tungt som Wagner (som jeg ellers elsker) og meget iørefaldende musik. Fik optaget et lille musikklip, men vinden generer lyd gengivelsen, som ellers var rigtig god.
Forestillingen starter kl 21.00, hvor det stadig er lyst og er det skyfrit kan man senere på aftenen sidde fra sin plads og nyde operaen samtidigt med at man ser på stjerner. Det kan næsten ikke være bedre. I går var det dog overskydet, men naturen er alligevel smuk i tusmørket.
Har man mod på at tage afsted er der en forstilling den 6 august. Husk varmt tøj og kaffe.
Der var nogle tilskuer der forlød teateret før tid, jeg tror at de havde for lidt tøj på. T-shirt og gårdsangersko er ikke lige sagen.
Gemalen og jeg sidder med store vindtættetrøjer (2-3 lag), termosokker, stolehynder og tæpper. Regnfrakken er også altid med. Det er garanti for en god oplevelse, for hvis man fryser er det nok knapt så spændende.

11 kommentarer:

 1. Nå, du var også ude at nyde et af de kulturelle tilbud under åben himmel i går ;-). Det lyder spændende ... men ... tja ... har røbet det før, og gør det gerne igen, opera er altså ikke lige mig ;-).

  Men godt at I havde en god aften!

  SvarSlet
 2. Det lyder som en god oplevelse. Jeg har aldrig været til opera i Hedeland og Tryllefløjten er ikke lige på min favoritliste. Men en anden gang har jeg lovet mig selv at jeg skal opleve deres friluftsopera. Efterhånden har jeg hørt om flere som har haft rigtig gode oplevelser.
  Hilsen Jens.

  (Den vil ikke acceptere mit login, så derfor bliver min kommentar anonym. Sorry)

  SvarSlet
 3. Det lyder som den dejligste oplevelse, Havehyrde! Og rigtig spændene at se din egen video! Det kunne jeg godt tænke mig at opleve en dag, selv om det næppe bliver med husbond, som ikke kan udstå opera.
  Uha ja, tænk at tage til udendørs opera uden varmt tøj :-)

  SvarSlet
 4. Bente: det er nu ellers noget flot musik............

  Jens: Tryllefløjten hører absolut heller ikke til min yndlings opera, men hele oplevelsen er ikke til at undvære. Picnic, opera under åben himmel osv. Min mand elsker den, men jeg er helt klar mere til de dramatiske operaer hvor nogen dør
  :0)

  SvarSlet
 5. Madame: Ærgeligt at husbond ikke kan lide opera, det havde jo gjort det hel meget nemmere. Men det er altså en fantastisk oplevelse.

  SvarSlet
 6. Kære Havehyrde

  Selvom at jeg ikke har prøvet det, må være en spændende oplevelse, at være til opera under åben himmel sammen med tusinde andre gæster. Og især, når, man som du og din mand, har taget højde for vejret og medbragte madvarer og deslige.

  SvarSlet
 7. Bente: det er virkelig en oplevelse.......kan anbefales.

  SvarSlet
 8. Hahaha! Det lyder så dramatisk og bloddryppende når du skriver det på den måde. :-)

  (pokkers - den vil stadig ikke acceptere at jeg er mig!)

  Hilsen Jens.

  SvarSlet
 9. Det var spændende at læse om, Havehyrde. Jeg har aldrig hørt om Hedeland før. Det ser ud som om, at det er en tidligere grusgrav, som er blevet lavet om til rekreative formål.
  På videoen lyder det som om, at lyden nåede fint igennem ud til alle pladser. Det må have været en dejlig oplevelse på en lun sommeraften :-)

  SvarSlet
 10. Jens: ja drama er god for min sjæl, altså den i operaer. Da min søster og jeg i sin tid startede på de billige pladser i det kgl teater, havde vi en konkurrence. Hvem fandt først ud af hvordan en af heltene/heltinderne døde.
  Vi kendte stort set ingen af operaerne vi så og havde slet ikke råd til at købe aftenens program.
  Jeg kan især huske et af stykkerne hvor de sang på livet løs i en scene der forgik i en slags stue. Fin stue med fine malerier og..........en frugtskål....................med en kniv i. Og ganske rigtig, den kvindelige hovedrolle blev myrdet med en frugt kniv. Gad vide om det kunne lade sig gøre i den virkelige verden. De er vist lidt sløve de frugtknive. Nå men dramatisk var det jo............

  SvarSlet
 11. Lone: hvis husbond og du er til opera er det bestemt et besøg værd.
  Lyden har de fået til at blive rigtig god, i de første år var den elendig. Nu har de vist investeret i noget dyre udstyr.
  Hav en god dag.

  SvarSlet

din mening:

En ny kat og naturen

her i huset elske vi katte...virkelig elsker. fantastiske dyr og folk der ikke har haft hellig birma katte ved slet ikke hvad de går glip ...