lørdag den 29. august 2009

Brugte ting

Jeg elsker at købe brugt, at gøre et kup for under den halve pris. Derfor er jeg på evig jagt via den blå avis, Lauritz.com eller andre netsider hvor man kan købe brugt.
Dengang jeg var studerende gik jeg meget på loppemarkeder, men stille og roligt blev priserne skruet gevaldigt i vejret og sandsynligheden for at gøre et fund blev meget lille. Nu "jagter" jeg kun online.
Da kattene, for år tilbage, havde fået flænset hele vores smukke stof sofaen op, var det på tide at skifte til nyt. Og på dba.dk fandt jeg, efter ugers søgen, en næsten ny London lædersofa til 1000kr. Sofaen var fra Ilva til en normalpris på 9000kr, så vi lavede promte en aftale om at købe den. Eneste ulempe var at sofaen havde stået i et ryger hjem. Røg hænger virkelig godt fast i møbler. Lugten er forsvundet, selvom det tog sin tid, men sofaen er utrolig smuk. Og vigtigst af alt, ingen katte væsser kløer i sofaen, læder og kattekløer passer åbenbart ikke sammen. Vores reoler og mit rullebord er også købt gennem dba.dk. På en eller anden måde giver det bare en god fornemmelse, når man har sparet en masse penge.
Jeg sælger også ud af vores egne overskuds ting, har netop fået solgt vores gamle tv og en flot bodum te termokande, som jeg aldrig brugte. Er tingene i god stand er der altid købere. Og så er det dejligt at få ryddet op i alt det man ikke bruger og som bare fylder.
Min svigermor er en samler, hun har gammelt indpakningspapir fra 80-90erne liggende på loftet. For tænk hvis man kunne bruge det til noget!
Jeg samler ikke, og hader at have ubrugelige ting stående. Nej, så hellere sælger det eller give det væk. På storskrald.dk kan man give ting væk, istedet for at sende det på genbrugsstationen, hvor det ofte blot bliver brændt.
Da vi skiftede ovn, blev den gamle annonceret på storskrald.dk og givet til to studerende der var lykkelige over at få en anvendelig ovn, helt gratis.
Elektronik har jeg dog aldrig købt brugt, det tør jeg ikke for hvad gør man hvis det går i stykker 2 uger efter køb? Der er jo ingen reklamtionsret på brugte ting. Så hellere købe i en butik.

6 kommentarer:

 1. Det lyder rigtig dejligt med jeres Londonsofa, som I fik så billigt - det var virkelig et kup!

  Vi har også fundet ud af, at læder er bedre i et kattehjem, så nu har vi en lædersofa - fra svigermors hjem, da hun døde sidste år. Min husbond kigger også meget på nettet efter brugte ting - og i går var vi nær blevet uvenner. Han havde købt et kæmpe skrummel af en rød læderlænestol.

  God weekend til dig!

  SvarSlet
 2. Madame: Tja, heldigvis er jeg den eneste her i huset der interesserer mig for indretning. Det gør det lidt nemmere. Men jeg har da også gjort fejlkøb. Heldivis kan man så sælge dem igen.
  God weekend til dig også.

  SvarSlet
 3. Kære Havehyrde

  Jeg køber ikke meget – hverken nyt eller genbrug.
  Mine gamle senge og stole m.v., flytter jeg ud i kolonihaven, og ofte bliver jeg tilbudt et møbel af venner, som netop har indkøbt en ny stue.
  Af hensyn til mine katte, bruger jeg især, at have fletmøbler, eller også har jeg tæpper og plaider overhængt på stofmøbler.
  Men selvfølgelig køber jeg antikviteter - især porcelæn og kobbergryder.

  God weekend til dig.

  SvarSlet
 4. Bente: Fletmøbler var også en god ide, men sådanne har vi i haven og vi har taget en af de små lømler i at væsse kløer i den. tæpper over møbler kan også være en løsning, men det virker desværrer ikke her. Den væsser man åbenbart også kløer i, eller ihvertilfælde er de dejlige at ælte i.
  Og i ligemåde- også god weekend til dig.

  SvarSlet
 5. Det var da et par gode tips/link - tak for det :-)
  Min mor gemte også i mange år alt gavepapiret fra julegaverne, men hun brugte det aldrig igen. Til sidst fik vi hende overbevist om, at det var noget fis, det dér.
  Jeg har en snert af pisken, men jeg tror nu alligevel ikke, jeg kan kaldes for en samler.

  Men møbler og andre anvendelige ting er det, som du siger, synd bare at smide ud.

  SvarSlet
 6. Ellen: Jeg tror nu heller ikke at svigermor bruger sit indpakningspapir. Jeg tror bare hun har et samler gen og bare slet ikke kan lade være. :-)

  SvarSlet

din mening:

OK 18

Jeg er gymnasielærer og er netop blevet lockout varslet af Sophie Løhde. Man kan sige at det er et forventet modtræk af moderniseringsstyrel...