lørdag den 5. september 2009

Æbler æbler æbler

Vi har netop fået levering af varer fra vores Økologisk landmand på Sjællands Odde, Birkemosegård. Det er jo æbletid, så selvfølgelig har vi fået en masse æbler. Og uhm hvor smager de bare godt. Mine egne fra haven (Aroma og Filipa) er ikke helt klar endnu. Men ananas og discovery æbler fra Birkemosegård er sprøde og saftige.
Vi har også købt ekstra æbler, til saft og kager. Det kan sagten være 2 .sortering, og de æbler vi ikke får spist er fuglene meget glade for. En del er gået til at bage min absolut favoritæblekage. Det er en af Camilla Plums og super saftig og lækker. Den holder sig god i mange dage, men den bliver ofte spist lynhurtigt. Er man interesseret findes opskriften her: Saftig æblekage.
I morgen skal vi til smagedag på Gartneri Toftegård ved Køge. Det bliver spændende. Vi skal smage på Chili og andre lækre sager. Mine chiliplanter i drivhuset er fra dette gartneri, de vokser fint men er først modne om nogle uger, men det bliver spændende at få nogle smagsprøver på hvorledes de kommer til at smage.

7 kommentarer:

 1. Kære Havehyrde

  Tak for opskriften til en anden slags æblekage, den må jeg prøve.

  Jeg godt lide, at spise æbler skåret i tern til enten tykmælk eller cremefrise, og det gør ikke spor, at smagen lige bliver tilsat lidt akacie honning.

  En flot kollage med æbler, tomater, og Missan og Fede.

  Det lyder dejligt med en smagedag på gartneri. Fortsat god weekend.

  SvarSlet
 2. Mums! Friske danske æbler er noget af det lækreste!

  I følge naboerne har der været tre æbletræer i vores have, men de forrige ejere fældede dem. ØV! Jeg overvejer alvorligt om dette efterår ikke skal være dér, hvor vi planter et æbletræ, fx med coxorange, som er en af min favoritter.

  Fortsat god weekend!

  SvarSlet
 3. Bente1:æbler er godt tilbehør til mange ting. Hvad med yougurth naturel og en frugt cocktail med blandt andet æbler. Og så lidt honning. Uhm!!
  God weekend til dig også
  Bente2: det er da bare om at komme i gang med at plante et æbletræ. Tænk at der har været gamle æbletræer på jeres grund. Det ville havde været dejligt med en masse æbler!!
  God weekend til dig også!

  SvarSlet
 4. Danske æbler er bare så skønne og velsmagende og kan slet ikke sammenlignes med dem, man køber i dyre domme i supermarkedet.

  Jeg kan huske 'Skovfogedæbler' fra min barndoms have. De var dybrøde og havde en meget speciel smag. Træet gik til, og jeg har ikke set dem siden nogen steder.

  Og hjemmedyrkede Cox Orange! MMMMmmmm.

  Vi har et æbletræ på ødegården, som altid har båret mange, men også små og kedeligt udseende, æbler. Vi lod dem derfor hænge til fuglene. Sidste år (efter 12 år!) smagte vi dem for første gang, og de smagte himmelsk! Hvor dum har man lov at være? Aner ikke, hvad de hedder, for vi har aldrig smagt noget, der bare ligner.

  Gartneri Toftegård? Det må være tæt på mig... må undersøges :-)

  SvarSlet
 5. Ellen: ja i årevis var de danske æbler fortrængt af f.eks de franske. Men heldigvis har man da fundet ud af at de danske smager meget bedre. Har du været til æble markede i Kivik, ikke langt fra Simrishahm? Og vel også i nærheden af ødegården. Det er her engang i september, det skulle du prøve. Svenskerne går uhyre meget op i det med æbler.
  Toftegård ligger lige efter Køge, på vej mod Stevns

  SvarSlet
 6. Hvor lyder det dejligt, at I får leveret varer fra en økologisk landmand. Det kunne godt friste mig også. OG tak for opskriften - den må jeg prøve.
  Rigtig god søndag og ha' en god tur i dag!

  SvarSlet
 7. Madame:det er virkelig nogle lækre varer de har på gården, så det kan jeg klart anbefale.
  Og god søndag til dig også!

  SvarSlet

din mening:

OK 18

Jeg er gymnasielærer og er netop blevet lockout varslet af Sophie Løhde. Man kan sige at det er et forventet modtræk af moderniseringsstyrel...