onsdag den 26. august 2009

Hjemme


Jeg ved ikke helt hvorfor, men jeg er så glad for at bo i vores parcelhus med have. Jeg er så glad for at komme hjem fra arbejdet, ind i huset, sætte te over, dase på min chaiselong og læse avisen.
Det er så dejligt at være hjemme, at være ude i have, at kigge ud i haven, at opholde sig i husets rum. Ja jeg kan simpelthen ikke få nok af at være hjemme.
Vi er blevet nogle rigtig "hjemmemennesker", gemalen og jeg. Det har vi aldrig været før.
Da vi boede i byen var vi ude stort set hele weekenden. I biffen, ude og spille pool, på cafe, på museer, i parkerne, i vores "have" i Vigerslevparken, ja alle mulige tænkelige steder, bare ikke derhjemme. Vi boede godt nok i en lille lejlighed, så det har sikkert haft en betydning, men den var nu ganske hyggelig
Vi er stadigvis en del ude af huset, men slet ikke så meget som før. Vi elsker simpelthen vores hjem. Vores standard parcelhus med tilhørende 700m2 grund. Med gule mursten og eternittag. Med egeparket gulve, badekar og masser af skabsplads. Med nye vinduer, men orginalt badeværelse med lyseblå fliser. Med "samtale" køkken og bryggers. Med små værelser og kæmpe store vinduer. Vi elsker det hele, selvom en del trænger til fornyelse. Det kommer hen af vejen, lidt efter lidt. Men vi har ikke travlt, vi regner med at skulle blive gamle her, så vi har tid nok.

8 kommentarer:

 1. Sikke et dejligt indlæg - en kærlighedserklæring til jeres hus og have :-) Og jeg forstår dig jo 100 procent og kunne have skrevet præcis det samme.

  SvarSlet
 2. Madame: ja jeg tror vi forstår hinanden på det område. Men måske har det også noget med alder at gøre. Man er nok mere interesseret i at gå i byen når man er yngre! Men ihvertilfældet, vi elsker vores hus.

  SvarSlet
 3. Kære Havehyrde
  Jeg synes som Madame, at det er et smukt indlæg.
  Ude er godt, men hjemme er bedst.
  Og det er dejligt Havehyrde, at du , som jeg læser det siger : Mit hjem er mit slot.
  Og forandringer og fornyelser i hjemmet, vil der altid være inspiration til, for vores hjem er vores dyrebareste sted. Det er her´ vi lever og maler dagens farvenuancer.

  Givetvis har det lidt med alder at gøre, vi er ikke længere så forhastede, men sætter pris på de nære ting.

  SvarSlet
 4. Bente: det har helt sikket også noget med alderen at gøre. Men hvor er det dejligt at være hjemme.

  SvarSlet
 5. Åh, hvor er det dejligt at læse, at du elsker jeres hus og have. Det kan sikkert ses udefra :-)

  Jeg syntes, jeg kan se på et hus, om det er mennesker, som elsker det, der bor derinde.

  SvarSlet
 6. Lone: tja jeg ved nu ikke om man kan se at vis elsker hus og have ude fra. Fra vejen ser man kun en stor hæk. Vi værner om vores privatsfære, så..............men kommer man ind i haven kan man nok godt se at vi er glade for ejendommen. Men du har ret, vore nabo har flisebelagt det meste af haven. Han er slet ikke til havearbejde og huset er kun til at bo i. Hygge og smukke omgivelser gør han sig ikke meget i.
  Men sådan er vi alle jo så forskellige.

  SvarSlet
 7. Hvor er det dog dejligt at læse, at kærligheden til dit hjem er så glødende. Det er da en stor ting. For hjemmet skal netop være den faste, trygge base, synes jeg. Der hvor man lader op og slapper af og gør sig klar til at møde verden igen. Og det gør man nu engang allerbedst, hvis man nyder det sted, hvor man bor ;-).

  (Og ... helt ærlig ... jeg tror ikke, man nyder meget meget mere, hvis alt er splinternyt. Det gamle har en vis charme (hvis altså tingene fungerer ;-) ).

  SvarSlet
 8. Bente: Vi nyder virkelig vores hjem og jeg vil give dig helt ret,det er vigtigt at man nyder det sted man bor. Jeg syntes nu også man kan se det når man er på besøg hos venner og familie. Altså om de kan lide deres eget hjem, det skinner ligesom igennem i indretningen på en eller anden måde.

  SvarSlet

din mening:

OK 18

Jeg er gymnasielærer og er netop blevet lockout varslet af Sophie Løhde. Man kan sige at det er et forventet modtræk af moderniseringsstyrel...