onsdag den 29. juli 2009

Sommer i Danmark


I dag var vi på tur rundt om Isefjorden. Vi sejlede fra Hundested til Rørvig, som vi har gjort så mange gange før. Rørvig er en del af enhver sommer her i huset. Da jag var lille pige kom vi i sommerhuset hos nogle af min mors og fars venner, siden har jeg været her med veninder og kærester. Nu kommer min mand og jeg her hver år. Vi har vores yndlingssteder som skal besøget og et af dem er min lille "planteskole" i Nakke, syd for Rørvig.
Planteskole er så meget sagt. Det er en keramiker der også sælger nogle af hendes frøsået planter, primært krydderurter. De fleste koster 10kr og til den pris kan det vist ikke betale sig at så selv. Jeg fik købt Basilikum i alle mulige afskygninger, forskellige slags persiller, koriander o.s.v. Jeg tror det blev til 10 potter for 170 kr.
Efterfølgende kørte vi til Nakkehage og nød stilheden.
Her ude er der ikke mange turister og man kan sidde på en bænk i timevis og nyde vandet og udsigten. Selvom jeg elsker Rørvig, må jeg indrømme at jeg syntes der er lige lovlig mange turister om sommeren. Det ser ud til at være det nye hotte sted at eje sommerhus, nu hvor nord kysten er blevet så dyr.
Så er det dejligt at man kan tage til Nakke for at nyde stilheden.
Næste sted på turen er altid Hovvig, et fuglereservat hvor man kan se over hele
området fra et fugletårn. Vi har for år tilbage, købt en kæmpe fuglekikkert. Det er utrolig imponerende hvad man kan se med den. Nogle gange virker det lidt som om man spionere på fuglene.
I Nykøbing findes kunstsammenslutningen Morild, de har en udstilling på havnen hver sommer som vi skal se. Udstillingen er af meget svingende kvalitet, men det er altid sjovt at komme der.
Vores nr 1 frokoststed er Restaurant Anneberg med udsigt over Isefjorden. Den fås ikke bedre. Og så er maden så god at der næsten altid er kø for at få et bord, men det lykkedes også igen i år.
Anneberg tallerkenen mætter godt, det samme gør den smukke udsigt. Vi sidder nogle gange helt stille og spiser vores frokost, udsigten er bare for smuk.
Hjemturen gik via Munkholmbroen ved Holbæk og lidt efter via motorvejen. Det er ikke interessandt at køre på Roskildemotorvejen, men man kommer hurtig hjem og det er også dejligt.

7 kommentarer:

 1. Kære Havehyrde
  Dejlige smukke billeder af den danske sommer ligenu.

  Ja, Danmark er et lilleputland, med vand til alle sider, og vi skal aldrig bevæge os særlig langt, førend vi kommer ud til natur, fjord og strand.

  Der er ikke noget skønnere end at sidde ude i den fri natur, og spise sin mad. Af en eller anden grund, smager maden bare ti gange bedre.

  En god beskrivelse af din ferie – onsdag.

  SvarSlet
 2. Bente: mad i det fri er bare dejligt, og som du også skriver så smager det ligesom bedre.

  SvarSlet
 3. Sikke en dejlig dag I har haft, Havehyrde! Det var spændende at læse både om restaurant Anneberg (som jeg ikke kender), stedet du køber krydderurter - og at du også er kommet i Rørvig, siden du var barn.
  Jeres køretur i går må have været fantastisk smuk :-)

  SvarSlet
 4. Madame: jeg kan virkelig anbefale Anneberg. Den ligge i forbindelse med Anneberg samlingerne i Nykøbing. De har et af de bedste søndags tag selv bord i området. Den og så Lyngkroen er bare fantastiske. Prøv det hvis I er i nærheden.

  SvarSlet
 5. Når du nævner Lyngkroen, dukker erindringerne fra mine barndomsferier op. Dengang holdt jeg ferie hos et ældre familiemedlem, som boede på Rørvigvej. Ved Lyngkroen lå der en minigolfbane, hvor jeg legede en del gange. Det meste af tiden var vi dog i hendes sommerhus, som lå lige ud til Kattegat.
  Det var en dejlig tur i havde i går. Jeg har heller ikke hørt om Restaurant Anneberg før. Tak for anbefalingen.
  Vi kom også over Munkholmbroen fornylig, hvor jeg fik en dejlig iskage :-)
  Jeg har nydt billederne og beskrivelsen af jeres ferie i Schweiz.

  SvarSlet
 6. Åh ja, Lyngkroen kender jeg fra min barndom - måske har både du, Lone og jeg været der samtidig :-) Vi spillede også minigolf lige som Lone ;o)
  Jeg glæder mig til at prøve restaurant Anneberg en dag!

  SvarSlet
 7. Lone & Madame;Jamen det er da bare sjovt. Vi var ALTID oppe og spille minigolf ved Lyngkroen når vi var i Rørvig. Det var noget af det bedste vi vidste da vi var små. Da jeg havde min mand med deroppe for første gang, skulle vi naturligvis også spille minigolf. Jeg glædede mig helt vild, men oplevelsen var bare ikke den samme som da man var barn.
  Og Anneberg skal I virkelig prøve, de har kun åbent til frokost 12-17, men har nogle skaldyraftener sommeren igennem. Her SKAL man have bestilt bord, ellers får man ikke plads.
  Men kig på deres hjemmeside:
  http://www.restaurant-anneberg.dk/index.htm.
  Lyngkroen har også et fantastisk buffet bord søndag. Alt er hjemmelavet.
  Hav en rigtig god dag

  SvarSlet

din mening:

En ny kat og naturen

her i huset elske vi katte...virkelig elsker. fantastiske dyr og folk der ikke har haft hellig birma katte ved slet ikke hvad de går glip ...