lørdag den 16. maj 2009

En weekend med kompost og opera

Lørdag var der kompostdag på genbrugsstationen.
Jeg har flere gange rykket kommunen for tiltag over for haveejer mht kompostering. Det er der jo mange fremsynet kommuner der gør. Her på Vestegnen er de lidt langsommere. Men bedre sent end aldrig og lørdag var det så at jeg fik, en dejlig ny kompostbeholder, kompostorme, dækflis og blomsterfrø. Vi var mange der stod i silende regn for at købe en billig kompostbeholder. Super initiativ
Søndagen bød på en tur i Tivoli for at se (og selvfølgelig høre) Cecilie Bartoli. Vi benyttede chancen til at spise på Divan2, dejligt dansk og friskt mad. Der blev også tid til en lille rundtur, vi kommer jo så sjældnt derind. Og selv Tivoli har taget tiltag til at minske "brug og spid væk samfundet" .
Kigger man godt efter på ovenstående foto, ses det at man nu betaler pant for plastbæger. Når man så aflevere det i de specielle automater, får man panten retur. Ganske smart.
Vestas havde fået lov at opstille en model af en vindmølle samt reklamere lidt for deres produkter.
Tivolis ældste forlystelse hedder Grand Prix og er et spil om chokolade hvor man satser på de cyklende postbude. Jeg kan huske da jeg var lille pige og min mormor tog mig med ind for at spille på postbudene, vi vandt noget næsten hver gang. Nu er det blevet en fast tradition, når vi er i tivoli skal vi spille på postbudene. Og vinder chancerne er stadig gode.
Og et tivoli besøg er selvfølgelig ikke komplet uden Tivoli garden.
Cecilie Bartoli sang forrygende, hendes stemme favnede meget bredt og det var en meget stor fornøjelse at opleve hende synge, (for mig) ganske ukendte operastykker.
Weekenden havde været perfekt, havde det ikke været for, de to (og her er idioter vist et for mild udtryk) unge fyre der (med alkohol og stoffer i blodet) havde kørt med omkring 200km i timen ind i en holdende bil. Vi så heldigvis ikke selve ulykken på Roskildevej, kun det der var tilbage efter alle var blevet kørt på hospitalet. Og det var ikke et kønt syn!
I dag fandt jeg så ud af at en 8 måneder gammel pige var omkommet i ulykken.

9 kommentarer:

 1. Hvor er I heldige. Jeg ville meget gerne have hørt Bartoli i Tivoli. Jeg kommer ret sjældent i Tivoli, men jeg synes det er hyggeligst hvis man kan kombinere det med en tur i koncertsalen.

  SvarSlet
 2. Tænk at du har set ulykkesbilen - det er så frygtelig tragisk, hvad der er sket!
  Men jeres Tivolitur lyder bare så dejligt med smuk sang, en tradition fra din barndom og at Tivoli er begyndt at interessere sig for at minske 'brug og smid væk samfundet'. Jeg har ikke været i Tivoli, siden jeg var der med min søn for måske 12 år siden :o)

  SvarSlet
 3. Jens: hun sang bare fantastiskt,stykkerne kendte jeg ikke, men det var en hyldest til en operasangerinde der var død for omkring 200 år siden. Anmelderen i politiken gav hende 6 ud af 6 hjerter.
  Madame: du må da tage en tur med barnebarnet i tivoli. Det er nu meget hyggeligt og de har fået omlagt en del af haven med hjælp fra haveselskabet. De havde planer over den oprindelig have som Jane Schul så har brugt som inspiration

  SvarSlet
 4. Jeg tror faktisk at jeg har set/hørt koncerten i tv. Det var vist den samme koncert som hun gav i Barcelona, til minde om en sangerinde som hed Malibran eller sådan noget???? Der var en skrækkeligt jodle-arie. Det var ikke lige min smag, men der var ingen tvivl om at Bartoli morede sig. Og det var bestemt også morsomt at høre bare én enkelt gang. Men jeg har ikke brug for at høre det igen! ;-)

  SvarSlet
 5. Jens: hahaha, korrekt, hun jodlede. Nok heller ikke min kop te, men som du selv skriver, så morede hun sig vist! Men resten var formidabelt. Hun kan virkelig noget med stemmen.
  Koncerten findes også på plade. Min mand har den selvfølgelig.

  SvarSlet
 6. Kære Havehyrde

  Jeg har ikke vidst, hvorvidt jeg skulle kommentere dit indslag.
  Jeg synes at din gode oplevelse i Tivoli, blev overskygget af den meningsfulde ulykke, der kostede et 10 måneders barn livet.
  Kan forældrene og pårørende til den ulykkesramte familie, nogensinde finde ro og fred, efter så stor en sorg. Jeg har ikke ord, som kan udtrykke mine dybeste og inderligste følelser.

  SvarSlet
 7. Bente: ja det var så umådelig tragiskt med en sådan meningsløs ulykke. Livet er jo flygtigt.
  Jeg kører hver dag forbi stedet på Roskildevej og bunken af blomster mv vokser dag for dag.

  SvarSlet
 8. Det lyder spændende med den kompostbeholder. Fik I den af kommunen - med tilbehør?

  Det tilbud har vi ikke fået, men vi må hente al det kompost vi vil, på kommunens genbrugsplads. Det er det fineste muld, men der er stadig ukrudtsfrø i.

  Dejligt at høre, at I havde en dejlig dag i Tivoli :-)

  God onsdag til dig!

  SvarSlet
 9. Lone: Vi købte den til 200 kr, det er super billigt da det er en rigtig god kvalitet. Komposten kan vi også hente på genbrugsstationen, der er ikke ukrudtsfrø i, den bliver varmebehadlet så spiringen stopper.
  Men jeg syntes det er vigtigt at folk selv komposterer, så sparer man turen til genbrugsstationen. Fortsat god dag.

  SvarSlet

din mening:

En ny kat og naturen

her i huset elske vi katte...virkelig elsker. fantastiske dyr og folk der ikke har haft hellig birma katte ved slet ikke hvad de går glip ...