torsdag den 14. maj 2009

Søren Ryge

I går, onsdag, var der Søren Ryge på programmet på DR1. Jeg elsker simpelthen hans programmer, og primært dem fra hans egen have. Han har sådan en dejlig rolig facon og fortæller om gode og dårlige oplevelser fra haven.
For år tilbage fortalte han om alt det uventet der dukker frem f.eks mellem fliserne. Og i år er netop dette sket for mig. Nemlig det som Hr Ryge fortalte om i lange baner, valmuer mellem fliserne på terassen. Jeg har fået gule valmuer på terassen. Og de er smukke, selvom jeg næppe selv ville plante gule valmuer. Men det er nu sjovt at se hvad der dukker frem, de steder man ikke selv regnede med. Ja lige bortset fra skvadderkålen, padderok og alle de andre "ukrudtsplanter" som ikke burde være der, og som er så svære at komme af med. Men jeg gider ikke lade mig kue af ukrudt. Det er hvor det er, og nogle gange bliver det fjernet, andre gange ikke. Og hvis det går helt galt, ja så går det galt. Det er vigtigere at nyde haven og naturen!

9 kommentarer:

 1. Jeg så også Søren ryge og han er jo en institution. Men det er dejligt at følge hans have og her sidst var han meget åben omkring både godt og skidt, som Søren Ryge nu skal være. Kunne nu også godt li ham da han tit skabte debat, drude var jo et herligt indslag og han er jo også lidt af en øjen åbner med sine aflivninger på åbent TV, men herligt at blie mindet om at sådan er livet og at alle de involverede dyr jo har levet et bedre liv end det vi ellers byder vores dyr i fødevare industrien. Men han virker næsten bange for nu at støde folk, f.eks. testen af sprøjtemiddel virkede næsten som om han havde lavet den for at vise at det gjorde han aldrig mere.

  Selvsåede ting er en uventet gave og den slags gaver er jo gerne de bedste. Og gule valmuer holder jeg meget af, selvom gul heller ikke lige er mig. Et år var jeg f.eks. ved at drukne i selvsåede kæmpe jernurt, det nød jeg helt vildt. I år er det akelejer som har sået sig selv alle mulige og umulige steder, men så må der jo bare senere sortes og flyttes lidt rundt.

  SvarSlet
 2. Karen: Jeg syntes nu at indslaget med Roundup var meget humoristiskt, han gjorde jo noget grin med alle de folk der var blevet oprørte over hans brug af RU.........
  Men det er videnskabeligt bevidst at det siver til grundvandet, så der er jo en god ide ikke at bruge sådanne midler. Landbruget bruger jo i tonvis af det, desværre!

  SvarSlet
 3. Jeg er bare helt enig med dig, Havehyrde, vi skal ikke lade os kue af ukrudtet - og noget af det kan i virkeligheden også spises. Åh, jeg så desværre ikke Søren Ryge, men jeg er også meget glad for hans udsendelser. Han er utroligt inspirerende og vidende ...

  SvarSlet
 4. Jo men jeg savner den kontroversielle Søren Ryge. Elskede at hade når han opfordrede folk til at plante birkelunde i deres baghaver. Det har det fleste bare ikke plads til. Ingen tvivl om at han er bedst tilpas i sin egen have , men han er også rigtig god til at fortælle andre folks historie. Det er så vigtigt at få fortalt disse historier, og det holder jeg meget af ham for at gøre.

  SvarSlet
 5. Madame: Jeg er slet ikke glad for ordet "Ukrudt", det betyder for mange at det er noget der skal bekæmpes, og gerne med kemiske midler. Men vi er nok enige om at Roundup og andet ikke hører til i vores haver.

  Og Søren er jo nærmest kult!

  SvarSlet
 6. Jeg nyder også de fleste af hans udsendelser og er enig i, at han var lidt mere underholdende, dengang han turde udfordre os lidt mere.
  Nej, det er ikke alt udkrudt, der fortjener den betegnelse, men skvalderkål og brændenælder kan jeg altså bare ikke lide, selv om man kan lave salat af dem :-D
  Jeg kunne ikke drømme om at bruge Roundup i min have. Det kunne John godt, men jeg har nedlagt veto...

  SvarSlet
 7. Jeg ser stadig Søren Ryge's udsendelser, sevom han ikke virker så engageret længere, som han har været. Han virker træt. Alligevel er det dejligt at tage med ham på havevandring.

  SvarSlet
 8. Lone: ja det er vist rigig.........men jeg syntes nu rigtig god om hans udsendelser om hans egen have, ikke så meget om hans udsendelse om andre personer. En del af dem er gode, men andre er simpelthen for langsommelige.

  SvarSlet

din mening:

OK 18

Jeg er gymnasielærer og er netop blevet lockout varslet af Sophie Løhde. Man kan sige at det er et forventet modtræk af moderniseringsstyrel...