torsdag den 21. maj 2009

Andemor med ællinger

For øjeblikket er landet fuldt med andemødre og deres ællinger. Mange er ude på lange vandreture for at finde vand, idet mor and lægger sine æg alle vegne. Da vi boede i Valby fandt vi engang en rugende andemor tæt ved Domus Vista bygningen, midt i et bed på en stor parkeringsplads, cirka 2km til vandet og tæt på meget trafikerede veje. En anden gang så vi en andemor på æg 1m fra motervejen. De lever livet farligt de små.
Tirsdag eftermiddag kom jeg cyklende forbi denne lille familie ved Damhussøen, de var heldigvis tæt ved vandet, så de små ikke skulle gå så langt. Men igår måtte min mand i "redningsaktionstrøjen" , da en andefamilie vandrede langs Ballerup byvej. Kender vil vide at denne vej er uhyre trafikkerede og sørgeligt nok, prøvede mor and hele tide at få ungerne med over vejen. Min mand samt en anden venlig forbipasserende, sørgede for at følge den lille familie 3km ned af vejen, blokkerede andemor når hun prøvede at komme over vejen og stoppe vandreturen, når de små ællinger blev forpustet. De mange anstrengelser tog 1½ time, men endte godt ved gadekæret i Skovlunde, hvor hele familien hoppede i vandet.
Sikken en fortælling, min søde mand kneb en tåre da hele den dramatiske rednings aktion lykkedes.

6 kommentarer:

 1. Kære Havehyrde

  Ih, hvor blev jeg rørt over dit dejlige indlæg om redningsaktionen af andemor med ællinger.
  Hvor er det bare skønt, at din mand og et andet menneske, med hjertet på det rette sted, kunne hjælpe med 1 ½ times andegang til gadekæret, så andefamilien lykkeligt kunne komme i sikkerhed.

  Jeg mener også at vide, at man i lignende situationer, kan ringe til falck for hjælp og assistance.

  God Kr. Himmelfartsdag.

  SvarSlet
 2. Bente: ja den er en rigtig god historie og du har ret man kan tilkalde Falck. Men måske tager det lang tid før de kommer, hvem ved. Min mand tog ingen chancer. Fortsat god dag til dig også

  SvarSlet
 3. Åh nej, sikke en historie - men dejligt at den endte godt! Da jeg stadig arbejdede i Radiohuset (nu er det i DR Byen), var der hvert forår andemødre med ællinger i taghaven oppe på 2. sal. Og de små kunne jo ikke komme ned i gadeplan og spadsere over i en af søerne, så hvert år måtte Falck i gang med at indfange familierne i papkasser og sætte dem ud. Nogle gange var en ælling faldet ned i et nedløbsrør - det var uhyggeligt, men blev det opdaget, blev den også reddet ud ...

  SvarSlet
 4. Madame: ja sød historie. Men er det ikke utroligt at andemødre ingen sans har for at lægge æg "de rigtige steder"?. De lægger dem overalt. Det lyder helt uhyggeligt med de små ællinger i nedløbsrør.

  SvarSlet
 5. Jeg tør slet ikke tænke på alle de tragedier, som sikkert sker, hvor ingen opdager, at andemor er på afveje med sine ællinger.
  Her inde i byen hænder det også, at man ser folk hjælpe en andefamilie op til Søerne. Ænderne kommer ud fra gårdanlæg eller springer ned fra altaner.

  Godt denne lille familie blev hjulpet på rette vej :-)

  SvarSlet
 6. Lone: ja det er helt uhyggeligt med de små kræ, de lever livert farligt

  SvarSlet

din mening:

OK 18

Jeg er gymnasielærer og er netop blevet lockout varslet af Sophie Løhde. Man kan sige at det er et forventet modtræk af moderniseringsstyrel...