onsdag den 25. februar 2009

Anglofil del 3

Jeg er helt ovenud lykkelig. Har netop modtaget en pakke fra Burleigh med flere dele af det fantastiske stel Asiatic pheasents.
Denne gang har jeg fået en mini tekande, en sukker og en flødekande, samt en sandwich tray (jeg tænker cucumber sandwich tray....).
Det fylder mig simpelthen med så stor en glæde at se på dette smukke stel og kompliserede mekanismer i min hjerne går igang. Det er sjovt at fundere over, altså hvorfor man kan få sådan en lykke følelse ud af et smukt stel. Men heldigvis er der en forklaring.
Vi besidder et center i hjerne der sørger for en form for lykke rus når vi spiser. Denne fornemmelse er en del af vores overlevelses mekaniske således at vi sørger for at indtage føde, endog med glæde. Noget lignende gør sig gældende med smukke ting, ja ikke at de er vigtige for vores basale overlevelse. Og måske alligevel??
Jeg får også sådanne "lykkefølelser" når jeg ser på arkitektur, gamle kirker, kunstudstillinger eller bare sidder og kigger ud i min have. Og altså også når jeg drikker te af min asiatic pheasent breakfastcup and saucer. Det er ikke helt for sjovt når jeg påstår at teen smager bedre når jeg drikker af den smukke kop.
Måske oplever andre det samme?

5 kommentarer:

 1. Ja, jeg genkender hvert et ord, du skriver, Havehyrde, smukke ting kan gøre én helt salig. Men med alderen behøver jeg selv færre smukke ting.

  Dit stel er virkelig så smukt - enkelt og klassisk på en gang. Tillykke med det - jeg håber, du må glædes over det i mange år :-)

  SvarSlet
 2. tusinde tak, Madame.
  Du har ret, med alderen behøver man færre smukke ting. Det er nu også sjældnt jeg ligsom bliver "høj" af ting jeg ejer. Men dette stel er jeg bare helt forelsket i.
  MIn mand syntes det er rigtig sjovt at jeg er så begejstret for stellet. Han planlægger den store engelske morgenmad i weekenden. Så vi kan bruge stellet. Jeg glæder mig allerede.

  SvarSlet
 3. Det er da bare virkelig smukt, jeg kendte det ikke, men nu vil jeg følge linkene du har sat ind!
  Mvh. Vibeke

  SvarSlet
 4. Vibeke: ja det er utrolig smukt og enkelt, sådan som et engelsk stel (efter min mening) skal være.
  Stellet fås også herhjemme, hos "The english shop". Portoen fra england er nemlig dyr.

  SvarSlet
 5. Det var et rigtig godt indlæg og jeg er helt sikker på at du har ret. Vi har brug for at omgive os med smukke ting, for det skaber virkelig lykke. Ingen tvivl om det!

  SvarSlet

din mening:

En ny kat og naturen

her i huset elske vi katte...virkelig elsker. fantastiske dyr og folk der ikke har haft hellig birma katte ved slet ikke hvad de går glip ...