tirsdag den 31. juli 2012

Lige et til

Et blogindlæg om vores fantastiske fere. Det er blevet en lang følgeton, men sådan er det når man har haft en god ferie. Men det er det sidste, jeg lover.
Vi fik set Bruxelles på 3 dage, Atomium, Grand Place, Museerne, bygningerne og alt det andet.
Specielt Atomium var imponerende. Det blev bygget til verdensudstillingen i 1958 og står stadig som et imponerende minde. Det forestiller et Jernmolekyle og udsigten fra øverste etage er meget smuk, ud over hele byen og Konge slottet. Ikke at man hører og ved særligt meget om den Belgiske kongefamilie, men de er der og lever vist meget anonymt og privat. I en stor skov tæt på atomium, hvor kun de har adgang.
I guide bogen stod der at Grand Place var verdens smukkeste plads. Tja, man skal bare passe på med sådanne påstande og vi var, for at sige det mildt, MEGET skeptiske. Men det var ikke helt overdrevet, det må jeg indrømme. Måske er det ikke lige verdens smukkeste plads, har ikke lige set alle pladser i verden, men smuk det var den virkelig.
En blanding af renæssance og barok bygninger med guld og alt hvad det kan bære af udsmykninger. Det var som om at kaffen på en af de mange cafeer smagte lidt bedre med den udsigt.
Gemalen syntes at besøget hos småkage butikken, Dandoy var som at komme i himlen, og de smagte bestemt også godt, med smør og alt det fede.
Tegneserie og musik museet blev også besøgt. Ikke for at se udstillinger, men for at se bygningerne som den Belgiske arkitekt Victor Horta havde tegnet. Han var en kendt Art Nouveau arkitekt og Belgierne er meget stolt af ham som ofte krediteres som en af de vigtigste arkitekter indenfor Art Nouveau genren.
Jeg er jo vild med arkitektur, både den nye og den gamle og hver gang vi er udenlands støder vi på arkitekter som jeg ikke kender. Som Horta.
Kl 19.30 lørdag aften gik vores Thalys hurtig tog til Køln, hvor vi 1½ time efter stødte på vores nattog til København. Næste morgen vågnede vi til morgenmad og kaffe efter en fin nats søvn (ja ikke så god som i ens egen seng, men alligevel). Ikke at hverken morgenmad eller kaffe var noget værd at skrive om, heldigvis havde vi købt lidt ekstra med til rejsen, så det hele blev lidt mere ok.
Det var så sidste indlæg om vores rejse, jeg lover. Nu må det snart blive til et indlæg om haven som næsten lignede et vildnis da vi kom hjem.

9 kommentarer:

 1. Ikke fordi jeg har noget mod dine indlæg om have og andet, men der er nu ikke noget så skønt som rejsebeskrivelser :-)
  Tak for dine beretninger!

  SvarSlet
  Svar
  1. hahaha tak for det. Ja hvad der oprindelig startet som en have/hus blog er nu også blevet til en rejseblog ;)

   Slet
 2. Du behøver aøreme da ikke at undskylde, at du skriver mere om jeres sommerferie -jeg har nydt dine indlæg, det har været nogle gode beskrivelser og nogle mindst lige så gode billeder :-)
  'Old England' - hvor pudsigt på et hus i Belgien ... og i øvrigt i det hele taget nogle fantastiske bygninger, du har foreviget.
  Jeg ville desværre også nok være gået helt amok i indkøb i den småkagebutik :-)

  SvarSlet
 3. "Aøreme" betyder på dansk "søreme" :-D

  SvarSlet
  Svar
  1. Det var sjovt at bygningen hed old england, Den blev tegnet til som "Deparment store", der måske hed old england? Ved det faktisk ikke.
   Det var virkelig en fantastisk butik, den med småkagerne. Flotte æsker og meget velsmagende kager. Hvis man endelig skal have småkager, så skal det også være sådanne nogle ;)

   Slet
 4. Jeg synes at det er spændende at følge jer på turen og lysten til at se noget af det I har oplevet er vækket - tak for det:o) Det er flotte bygninger af Victor Horta både udefra og indefra.

  SvarSlet
 5. Tak for det.....det var nogle flotte bygning ;)

  SvarSlet
 6. Hvor dejligt at se Bruxelles igen. I den park, du har fotograferet, sad jeg så tit og spiste min frokost, for jeg arbejdede lige ved siden af. Og Hortas hus er helt fantastisk; der er meget Art Noveau i Bruxelles, der er værd at udforske... :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Der var rigtig smukt i Bruxelles, især grand place var vi begejstret for og så selvfølgelig Horta. Smukke bygninger ;)

   Slet

din mening:

Tur til Langeland, Lolland, Falster og Møn

 Og se lige vejret....vi havde alt for meget tøj med. Men se lige udsigten til et vådområde på Langeland, men en masse fugle  Vi overna...