onsdag den 25. juli 2012

And on we go

Vi sejlede fra Bilbao til La Rochelle i Frankring, en sommerferie by for franskmænd, opdagede vi. Og vi blev glædelig overrasket over besøget, i en gammel by, med tårne, borge, botaniske haver og en lækker strandpromenade. Byen ligger i yderkanten af Cognac distriktet og der er derfor en masse spændende cognac butikker med super god betjening. Og så kunne vi låne bycykler, så vi kom hurtigt og bekvemt rundt i hele byen. Det var der også mange andre der gjorde og der var cykelstier overalt og meget hensynsfulde bilister.
Hvis man kigger grundigt på de to øverst billeder kan man se at der er brugt persille og andre krydderurter som bunddække. Det var rigtig flot og gav god inspiration til mine egne bede.
en lille rundtur i en smuk by, i behageligt tempo og med frokost på Creperie cafe, pandekager med fyld af laks. UHM, siger jeg bare.
Billedet med uret der viser halv to, er hovedbanen. Gennemført at have sådan en smuk banegård.
På vej retur til skibet rendte jeg rundt i bussen for at tage fotos af den tyske ubådsbase der lå i havnen. Den var fra 2.verdenskrig og gemalen var jo fyr og flamme over at se den. Havneområdet er lukket land for mening mand, men vi fik et godt glimt fra bussen og senere fra skibet. Jeg tog, efter nøje instrukser, billederne. Gemalen er normalt ikke interesseret i fotografier. Men en tysk ubådsbase skulle altså fotograferes. Det er foresten den man ser i filmen "Das Boot", som også handler om angrebet på La Rochelle.
Sidste stop på krydstogtet var Southhampton, som vel nok er mest kendt for Titanic, som forlod England fra denne havn og som mødte skæbnen i Nordatlanten i form af et isbjerg. For os var en tur til Stonehenge og Salisbury mere interessant end selve havne byen, så vi tog på en arrangeret bustur med en masse hollændere og tyskere.
Og Stonehenge var imponerende, især kunne man undre sig over hvordan de havde fået de store sten op og ligge på tværs af de andre?
Man mener stenene er sat der for mellem 4000-4500 år siden, men første gang de nævnes i kendt litteratur er 1130, hvor Henry af Huntington skrev om dem.
Salisbury var også en smuk by med en kæmpe domkirke fra 1092.
 Men selve byen var som taget ud af en Agatha Christie roman.
 Nævnte jeg at de regnede da vi var i England? Næppe den store overraskelse, vejret har vist været rigtig dårligt derover denne sommer.
Men når man selv kommer fra norden, ja så har man vist altid regnfrakke med. Og det er vist ikke en fænomen der appellerer særligt til andre turister. Heller ikke hollænderne havde regnfrakker på (regner det ikke en del i Holland?). En paraply kunne det blive til, men ikke regnfrakker. Min super Helly Hansen regnfrakke er gul og ind i mellem blev jeg antaget for at være kommunal ansat, havnearbejder og lignende. For gule frakker, er åbenbart kun for sådanne arbejdsgrupper?

Da vi sejlede fra Southhampton var der rigtig meget trafik på kanalen der løber fra Southhampton til den engelske kanal og vi måtte ind i mellem vente ½ time for at sejle videre. Men så fik jeg nogle smukke billeder af sejltrafikken.
Dagen efter ankom vi til Amsterdams havneby, Ijmunien hvor næste del af vores ferie begyndte (Amsterdam/Brugge/Bruxelles). Krydstogtet var slut og det bliver nok ikke sidste gang vi skal afsted på et sådant. Som med alle ting, er der fordele og ulemper. Men flest fordele.

6 kommentarer:

 1. Tak for en fin beretning. Der er godt nok mange flotte steder rundt omkring i Europa/Verden :-)

  SvarSlet
 2. Ja det r der virkeligt, det er også spændende at læse om andres rejser;)

  SvarSlet
 3. Der er dejlige billeder og flotte bygninger både i Frankrig og England. En god ide at plante persille som bunddække, det har man altid glæde af. Stonehenge ser ud til at have været en interessant oplevelse og så kan jeg ikke stå for den fine engelske have:)
  Jeg er spændt på at læse om jeres oplevelser i Amsterdam, hvor jeg også lige har været. Jeg skulle hilse og sige at det regnede da vi var der, jeg tror at de fik rekord i regnvand det ene døgn, der blev i hvert fald pumpet vand op af kældrene flere steder i byen.
  Floriaden som vi besøgte lå 2 1/5 times kørsel fra Amsterdam, jeg håber ikke du ærgrer dig for meget over at du havde overset den, jeg synes at jeres oplevelser lyder enormt spændende:)

  SvarSlet
 4. nå du kender godt det med at bruge persille som bunddække. Tænk det har jeg aldrig hørt om, har det mon en form for afskrækkende virkning på visse skadedyr? Det har man jo brugt meget før i tiden (og er vist ved at vende tilbage til det), planter der afgiver bestemte lugte eller andet. Jeg tror vist at det med roser og lavendel, oprindelig startede ved at lavendel havde en afskrækkende virkning på rosernes skadedyr.
  Vi var kun 1 dag i Amsterdam, vi har været der før. Men det var dejligt vejr og vi fik set end del. Jeg må jo nøjes med at læse om Floriaden på din blog. Det er selvfølgelig dejligt, men jeg ville nu gerne have været der selv ;)

  SvarSlet
 5. Tak for en rigtig god og meget dækkende rejsebeskrivelse fra jeres krydstogt. Jeg var med hele vejen ... ret fedt at komme 'gratis' det meste af Europa rundt via folks feriebloggerier :-)
  Og så har I også lige nået et være i 'min' del af England - ja, de har haft den regnfuldeste sommer i meteorologisk tid, de stakler.
  Det er da ret genialt at bruge krydderurter som bunddække - det er både kønnere og mere praktisk end skvalderkål ;-)
  Du har sikkert ret i, at de må kunne holde visse skadedyr væk.

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg undre mig nu over at det skulle være den vådeste sommer i metorologisk tid. Da vi var lidt rundt i sydengland i 2007 måtte toget køre omveje pga regn. Skinnerne var stod simpelthen under vand i området fr London til Holyhead. Dengang ramte det måske kun lige et bestemt område, men der var stort set oversvømmelse overalt hvor vi så fra toget.

   Slet

din mening:

Tur til Langeland, Lolland, Falster og Møn

 Og se lige vejret....vi havde alt for meget tøj med. Men se lige udsigten til et vådområde på Langeland, men en masse fugle  Vi overna...