søndag den 27. maj 2012

Slotte og haver

I dag var vi på Ledreborg til Livsstilsmesse. Ja det lyder fancy, det var det ikke, men ganske hyggeligt. Jeg har aldrig været på slottet så i år skulle vi afsted. Der var allerede mange mennesker kl 11.00 da vi kom, og da vi gik igen var parkerings pladsen helt fyldt op og der var kø langs Slotsalleen.  Der var mange smukke planter. Jeg prøvede at styre mig, men endte alligevel med 2 Agapantus, flere mørke lilla Petunia, Lavendel og andre som jeg ikke lige kan huske navnene på. Jeg har svært ved at styre mig i nærheden af smukke planter.
Efter Ledreborg tog vi til Dragsholm slot for at spise frokost. Der var også mange mennesker, men heldigvis havde vi bestilt bord, havde vi ikke gjort det, var vi kørt forgæves.
Der er smukt deroppe på det gamle slot og frokosten smagte vidunderligt, hjemmelavet og alt fra bunden.
Vi fik også set Rhododendron haven, den er også et besøg værd. Smukke gamle buske med kæmpe store blomster.
Efter besøget susede vi videre til Familien Swanes hjem, Malergården i Plejerup, ikke langt fra Asnæs. Gården blev testamenteret til Asnæs Kunstmuseum og de står nu for driften af stedet. Selve stuehuset var meget misligeholdt, men malerierne var rigtig smukke, omend også noget slidte. Men et spændene besøg på en gård med en fantastisk udsigt lige ned til fjorden. Solskin og hav, smukkere bliver et vel ikke.En lang og dejlig tur endte i have med en kop kaffe og hjemmelavet rabarbermuffins. Det er rabarber tid og jeg elsker dem simplethen. Og så tror jeg at jeg har fået knopper på min træpæon, det er lige før at lykke får en helt ny mening når jeg ser på den. Her troede jeg at den var død og så stikker der en pæonlignende ting sine stængler op over de andre stauder. Ja jeg tror bestemt det er en træpæon (krydser fingre) ellers ved jeg ikke hvad det kan være.

 Der er mange flere blomster i haven, jeg ville gerne vise dem alle. Men så bliver indlægget alt for langt.
Musvitungerne er fløjet fra reden. I går morges var de alle væk, de var blevet rigtig store og skulle flytte hjemmefra. Vi krydser fingre for at de alle klarer den.
Fortsat god pinse til dig der lsæer med her ;)
13 kommentarer:

 1. Smukke billeder fra jeres tur rundt i haver og slotte...;-D

  SvarSlet
  Svar
  1. tak skal du have, det var også en dejlig tur:)

   Slet
 2. Det lyder som en rigtig skøn dag rig på oplevelser. Haven ved Malergården ser smuk ud og jeg er ret begejstret for de smukt klippede hække der omkranser den. Hele området ved Dragsholm, Asnæs og Veddinge er utrolig smukt.
  Jeg sprang Ledreborg over i år, men tager Mit hjem er mit slot i Haveselskabets have næste weekend, jeg har også svært ved at styre mig når der er smukke blomster til salg - gad vide om det bliver godt vejr?

  SvarSlet
  Svar
  1. jeg skal til "mit hjem er mit slot" i morgen fredag. Har en aftale med en veninde. MEN de lover en del regn, så måske ender vi på en cafe.
   Du har ret i at området er uhyre smukt.
   Ledreborg var spændende, men det bliver nok eneste og sidste gang. Minder meget om "mit hjem...."og det er trods alt lidt tættere på, men det var rigtig mange mennesker derude. Vejret var jo fantastisk ;)

   Slet
 3. Hej Havehyrde, mange dejlige billeder. Sidst jeg var på Dragsholm var der ingen udendørs muligheder med kaffebord. Det skal jeg huske, jeg skal på ferie på Sjælland i år. Der er så mange steder jeg vil se igen!!
  Smukke blomster i din have. Den pæon bliver vist flot.
  Hvor har vejret været skønt og det kommer igen! Danmark er så dejlig nu, det dejligste sted i verden!
  Mange hilsner
  Grethe `)
  (aka Thyra).

  SvarSlet
  Svar
  1. Du må helt klar komme forbi Dragsholm slot, dejlig restaurant med rigtig god mad ;)
   Danmark er rigtig dejlig, skiftende årstider er alle smukke ;)

   Slet
 4. Tak for kigget. Flotte billeder, især dem med de store formklippede formationer.

  God weekend.

  SvarSlet
  Svar
  1. det var da så¨lidt. Det var nogle flotte hække der var omkring huset i Plejerup ;) God weekend til dig også.

   Slet
 5. Sikke nogle dejlige slotte, kan godt forstå i nød dagen og det gode vejr :-)

  SvarSlet
 6. Der er jo gået lidt tid inden dit indlæg, så du har nok fundet ud af, at der ikke var tale om en træpæon; men for en anden gangs skyld iler jeg med at mene, at træpæoner har fligede blade. Jeg har i hvert fald aldrig set andet. Men hvad var det så?
  Glædelig Sankt Hans
  Jytte
  www.danishknitdesign.com

  SvarSlet
  Svar
  1. jeg er nu ret overbevist om at det er en træpæon ;) Tjekker man på nettet er der mange der ligner den i min have.

   Slet

din mening:

Tur til Langeland, Lolland, Falster og Møn

 Og se lige vejret....vi havde alt for meget tøj med. Men se lige udsigten til et vådområde på Langeland, men en masse fugle  Vi overna...