lørdag den 28. januar 2012

Hvor er det mærkeligt

at læse om en person der har været 32 år på kontanthjælp. I Politiken er der i dag en artikel om 50årige Benedikte der er forsørget af det offentlige. Hun har ikke kunne finde job i 32 år. Jeg syntes det lyder helt skørt. Iflg Politiken er 756545 i den arbejdsdygtige alder på overførselsindkomst. jamen hvordan kan det dog lade sig gøre? Måske er tallene ikke helt korrekte, for hvad dækker egentlig begrebet overførselsindkomst? Ja iflg Wikipedia dækker det " indkomster, som stammer fra statens kasse. Dagpenge, pension, kontanthjælp (bistandshjælp), SU osv. hører herunder."
De studerende udgør  næsten 5 % af dem på overførselsindkomst og efter min mening burde de ikke tælle med i en opgørelse over arbejdsdygtige på overførselsindkomst. De arbejder jo.....med deres studie. Den SU de får er vel en investering i fremtiden. Så de får en uddannelse der fremad rettet kan give dem job. Så de ikke ender som ufaglærte uden job. Og så er de penge vist godt givet ud. For alt andet lige vil deres lønninger jo også være højere som faglærte end ufaglærte og dermed bidrager de også mere til samfundet via de mange skatter.
Men faktum er nok at vi ikke har råd til at forsørge de mange mennesker på overførselsindkomst og selvom jeg syntes det er en god ide at hjælpe mennesker der af en eller anden årsag har behov for hjælp. Så kan hjælpen kun være kortvarig, for det er vel ikke statens opgave at forsørge folk.
Jeg syntes faktisk vi er røget ind på et side spor mht staten og dens funktion. Ja vi betaler en masse i skat, men de fleste undersøgelser vise også at vi får utrolig meget for de penge. Meget mere end hvis vi skulle betale den reelle markedsværdi for de ydelser. Min svoger sidder tit og brokker sig over skatten, den skal ned. Samtidigt syntes han det er en selvfølge at hans børn får "gratis" briller, går "gratis" i skole osv. Det er en selvfølge.......og det er denne indstilling jeg tror er usund. For selvfølgelig forventer man noget for de penge man betaler i skat, men det er altså dyrt at drive skoler, gymnasier, universiteter, hospitaler osv. 
Men tilbage til Benedikte. Hun har reelt aldrig været på arbejdsmarkedet og ud fra artiklen lyder det til at hun sagtens kunne varetage et job. Men hvorfor er dette så ikke sket? Ja det er umuligt for mig at besvare. Men  artiklen leder til en række spørgsmål.
Overtager Staten ansvaret for ens liv når man kommer på overførselsindkomst? Er det Statens opgave at sørge for at man får et job? Kan man tillade sig at stille jobkrav hvis staten finde et job til en?
Jeg kender ikke svaret på disse spørgsmål, men nu vil regeringen fokusere på at hjælpe dem og det er nok en god strategi, for mon ikke det gavner samfundet i det lange løb?
Og hvad har billedet at gøre med indlægget? Intet. Men Danmark er i finalen og den spilles søndag ;)

2 kommentarer:

  1. ... og de vandt dæleme også! Flot :-)

    Mht. til resten er jeg jo fuldstændig enig med dig og kan i den sammenhæng nok ikke helt forstå, at du ligger til venstre for midten ;-)
    Nå pyt - vi er i hvert fald enige. Det har vi vist været før ...

    SvarSlet
  2. Ellen: Man kan jo ikke være enige med sin, med favorit partier i alt. Men jeg mener nu nok at det er socialdemokratisk politik. Ja altså lige pt ;)
    Og ja vi vandt, flot gået.

    SvarSlet

din mening:

Politikens undervisningspris?

Politiken har for nogle år tilbage opfundet en undervisningspris, der gives til  folkeskolelærere og underviser på ungdomsuddannelserne. Den...