torsdag den 9. marts 2017

Nyt drivhus

Åh hvor jeg glæder mig. Jeg har bestemt mig for at få et nyt drivhus og har de sidste 2 uger kigget på modeller på nettet. Der er godt nok mange forskellige.
Ret hurtigt blev de billige modeller udelukket. Der er ikke mange af dem der er pengene værd, de flyver nok væk i kraftig vind. Jeg endte med at kigge videre på 3 firmaers hjemmesider: pavilliondanmark.dk, Willabgarden.dk og Hobbydrivhuse.dk.
I dag var jeg ude og kigge på Willabgardens udstilling i Greve. Og jeg skal da lige love for at man kan fornemme at det er robuste og stabile drivhuse de sælger (til forskel fra diverse drivhuse i byggemarkederne som nærmest er det rene pindebrænde i forhold til). Men troede jeg på en afklaring af mit valg, ja så troede jeg forkert. Jeg blev om noget, lidt mere forvirret.
Jeg overvejede et vægdrivhus før jeg tog derud.Vores have er ikke så stor så vi tænkte at en sådant kunne være en løsning. Mit nuværende er et meget lille vægdrivhus, men nu kan man få dem ret så store. Hele 7,2kvm. Men pga vores tagudhæng viste det sig at volde problemer med målene. Jo mere drivhuset skulle tilpasses, jo mere steg prisen. Og selvom de kører med 10% rabat i marts, kan man ikke ligefrem sige at det er billigt. Det ser altid så godt ud på hjemmesiderne, de der fra priser virker så lave. Men når det kommer til stykket er der en hel masse "tillæg" som egentlig burde være en del af prisen...

willabgardens mural3 vægdrivhus i rød (som jeg syntes er en helt forfærdelig farve til et drivhus
Så pludselig skulle vi have 20% forhøjelse af højden på drivhuset. Ja ellers kunne vi ikke komme ind af døren med mindre vi gik ned i knæ.. Indgangshøjden var under 1.70cm og langt de fleste jeg kender er over dem højde? Højden stod til 1,85cm høj, som burde passe helt fint. MEN den er målt fra tagrenden og ned. ja og tagrenden og det er altså ikke højden på døren.
Nå men godt at jeg fandt ud af det før jeg fik bestilt drivhuset.
Vi har snakket det lidt igennem og vi ender nok ikke med et vægdrivhus. Der var alt for meget vi skulle ændre for at få det til at være der...og vi gik fra en pris på 14000kr til 26000kr. Det er da en pæn prisforhøjelse pga nogle meget små detaljer.
Willabgardenk maxi3 drivhus, fritstående i sort (modellen er vist omkring 11 m2)
Jeg tror vi ender med et fritstående hus i sort, det står i lige under de 20000kr, som jeg egentlig også syntes er en ret pæn pris. Jeg tænker at jeg så får et super stabilt og holdbart drivhus der ikke blæser omkuld i en storm. I omgangskredsen har flere nemlig købt for billige drivhuse, der er væltet i kraftig vind.
En kollegas mand vil gerne opsætte det. Gemalen skal ikke nyde noget siger han. han har stadig mareridt over opsætning af mit lille Juliane vægdrivhus som tog ham 1 mdr at blive færdig med.
Men nu skal jeg lige have valgt det helt rigtige, bestille det og så kan jeg måske få det opsat i påsken.
Glæder mig allerede
Mit ALT for lille begynder vægdrivhus i polycarbonat
Og nu skal jeg have et i glas....jeg er lidt nervøs for det med glasrude, selvom det bliver sikkerhedsglas er det jo noget skrøbeligt. Mit gamle var i polycarbonat, ret holdbar, men virkelig ikke særlig pænt.


        

9 kommentarer:

 1. Åhhh, jeg har også set den udstilling i Greve - man vil jo gerne have et KÆMPEdrivhus, når man ser, hvor flotte de er ...
  Du behøver ikke at være bange for det med glas - vi nåede at have et i tre år i Havdrup, og det jeg overtog hernede, er mange år gammelt, og alle glassene holdt/holder fint.
  Det kan selvfølgelig ikke tåle en fodbold, men det er vist heller ikke noget problem for jer?
  Rigtig god fornøjelse - det bliver bare SÅ godt! Jeg håber at høre mere om det - og hvad du vil have i det.

  SvarSlet
  Svar
  1. hvor var der fra det i havde i Havdrup? Nej ikke mange fodbolde her, men naboerne har drenge der nok sparker en del bold :-)

   Slet
  2. Det var såmænd på 'sæsonen er slut'-tilbud i Bilka - kun 7500 kroner for et sort aluminiumshus på 10 m2 - vi syntes selv, det var så pænt.

   Slet
  3. Min familie er nu en helt ny, så stop dine bekymringer og tag din medicin og sæt familien fri for den dødelige sygdom, der ikke holder nogen respekt for familiens harmoni. Gør dit helbred bedre ved at bruge cannabisolie i din hverdag. kontakt læge Patrick på :( drpatrickoscar@yandex.com ) for alle former for kræftbehandling

   Slet
 2. Ja du kan med rette glæde dig! Jeg gik fra et lille vægdrivhus på 4m2 til et Pavillon Danmark på 14m2 og det er en kæmpeglæde. Det går fint med sikkerhedsglas - overhovedet ingen problemer med det.
  Priserne har det med at gribe om sig, synes jeg:-)

  SvarSlet
  Svar
  1. ja dit drivhus så jeg jo engang til åbent have, det er super flot.

   Slet
 3. Du bliver så glad for at få et drivhus. Lige et godt råd hvis du altså ikke har "trykket køb" endnu. Det kan ikke blive for stort. Vi har et Botanica fra juliana på 13,1 m2 og pladsen bliver hurtigt trang, hvis der både skal være plads til nytte og nydelse (vi har en seng derude og det er bare skønt). Vi har 4mm hærdet glas i hele længder og det har vi ikke fortrudt et sekund. Du har helt ret, det løber op, men vi synes det er pengene værd :-). Så tillykke med jeres beslutning, I kan roligt begynde at glæde jer. Mange hilsner Mette

  SvarSlet
  Svar
  1. Vores have er ikke mere en 630kvm og vi har en stor del udlagt til grøntsager mv. Så der er ikke helt så meget plads til et drivhus. Men på 7,3m2 er der plads til tomaterne og evt en drømmeseng/stole derude. Der er en smart funktion på willab gardens hjemmeside hvor man kan tilpasse drivhuset efter ønsker. Jeg skal da lige love for at prisen øges betydeligt når man lige vil have et ekstra vindue eller såbænk eller..... og leveringstiden er meget lang 7-8 uger. Jeg tror jeg mister tålmodigheden i processen

   Slet
 4. Min familie er nu en helt ny, så stop dine bekymringer og tag din medicin og sæt familien fri for den dødelige sygdom, der ikke holder nogen respekt for familiens harmoni. Gør dit helbred bedre ved at bruge cannabisolie i din hverdag. kontakt læge Patrick på :( drpatrickoscar@yandex.com ) for alle former for kræftbehandling

  SvarSlet

din mening:

En ny kat og naturen

her i huset elske vi katte...virkelig elsker. fantastiske dyr og folk der ikke har haft hellig birma katte ved slet ikke hvad de går glip ...