lørdag den 4. februar 2017

Overgangsalderen?

Så er den landet i min krop, ja dvs den har været der i nogle år, men ikke så slemt som de sidste par måneder.
Hold da op hvor jeg sveder. Jamen det er bare helt ubegribeligt at man kan svede så meget.
Jeg får sådan nogle hedeture.....jeg kan mærke det starter inden i kroppen hvor jeg får åndenød og pludselig bliver helt varm, som om jeg koger. Og så begynder sveden.... her i går duggede mine briller fordi jeg svedte så meget.
For at sige det lige ud. Det er skide irriterende. Denne gang har  det varet snart 3 måneder, med rigtig mange hedeture pr dag. Efterfulgt af at jeg begynder at fryse, rigtig meget.
Det skulle være fordi de kvindelige kønshormoner østrogen og progesteron er på retur.
De må meget gerne snart holde op med at være på retur og bare lukke helt ned for den produktion. Så mine hedeture stopper.  Det er bestemt ingen trøst at læse at når man er i god form er symptomerne på overgangsalderen mildere....jeg tør da slet ikke tænke på hvor slemt det havde stået til hvis jeg var i dårlig form.
Det er dog det eneste jeg har mærket til overgangsalderen. Syntes egentlig også det er alt rigeligt.
Det giver nogle problemer når man sover. Jeg kan vågne midt om natten og smide dynen og bare have lyst til at rulle mig i noget sne (ok stærkt overdrevet...), for 10 minutter efter være helt forfrossen.  Føles faktisk lidt som at have influenza.
I går så vi en spændende video om den der fly nødlanding på Hudson floden i NY. Filmen varede 1 1/2 time og undervejs måtte jeg 3-4 gange op og smide min trøje og "lufte" de andre tøj lag, så jeg fik ventileret varmen væk fra kroppen. Gemalen havde helt ondt af mig (og med rette).
 Det er altid dejligt at gå en tur i skoven. I dag var det meget tåget, sådan noget ser normalt godt ud på fotos
 Fredag var jeg på Københavns Universitet med en klasse
 Jeg kom forbi udbygningen af Panum (der hvor man læser medicin). Bygningen kaldes Mærsk bygningen. Ja gæt hvorfor
 Spændende arkitektur, ved dog ikke hvem der står bag den
 Dog lige lovlig mange fliser foran...
Stilen minder lidt om det nye axel towers på Scala grunden.

6 kommentarer:

 1. Ja det er ikke sjovt, men det er altid godt med en ekstra trøje, som man kan tage af, når det begynder. Man kan købe en lille bitte vifte til at have i tasken og bruge den hver gang, det går galt, det hjælper lidt. Sådan en har man før kunnet købe i en Tiger butik.
  Håber du snart kommer over det.
  Hilsen Lisbeth

  SvarSlet
  Svar
  1. det er nu ikke helt så slemt i løbet af dagen...jeg har så travlt så jeg ikke finde det hel så irriterende. Men om aften/natten er det slemt...ja en lille vifte kunne måske hjælpe. Tak for tippet

   Slet
 2. Det er slemt - jeg har været der ... i den alder, hvor man ikke kan fryse. Jeg havde altid et vindue i soveværelset åbent, og stakkels John måtte sove med ekstra tæpper oven på sin dyne. jeg kunne, ligesom du, ligge splitternøgen i nærmest frostgrader og bare svede. Men huden var selvfølgelig iskold.
  Det går over igen. Heldigvis.

  SvarSlet
  Svar
  1. gemalen sover pt i gæsteværelset...jeg vågner flere gange om natten og ligger og vender mig urolig. Det er noget hø når vi begge ikke får sovet, så dejligt hvis en af os kan

   Slet
 3. PS: Tillykke med det nye layout - det er flot!

  SvarSlet
  Svar
  1. ja det er en skabelon i blogspot...trængte til noget nyt :-)

   Slet

din mening:

Politikens undervisningspris?

Politiken har for nogle år tilbage opfundet en undervisningspris, der gives til  folkeskolelærere og underviser på ungdomsuddannelserne. Den...