mandag den 20. maj 2013

Så er der aktivitet

i og omkring huset.
Vi har fået sat 2 nye hegn op, denne gang i sort. Det er som om planter ses bedre og smukkere på en sort baggrund. Udestue elementet er opsat og malet, græsset er klippet (ind til flere gange) og "marken" (dvs grønsags haven) har fået nye planter. Primært krydderurter, salat mv er stadig under fiberdug. De har lovet lavere temperature her de næste par dage.
En af de største fejltagelser jeg har lavet i haven, var at tro at bondestilen passer til et 60er parcelhus. Det gør den ikke. Jeg havde f.eks købt en kastanjehegn som jeg troede ville passe rigtig flot ind. Men desværre, det blev aldrig rigtig det jeg havde troet. Det er problemerne ved at læse de mange havebøger der udgives. Mange er centreret om samme stil. En stil der passer fint hvis man bor i en palævilla, bondehus og som har en tilhørende kæmpe have. Problemet er at det slet ikke passer på et parcelhus fra 60erne med stramme linjer. Havemøblerne har vi også skiftet et par gange, men nu er jeg blevet meget glad for dem fra Mandalay, model Toscana. De passer fint til huset.
Terrassen fik vi skiftet for 2 år siden, og jeg kunne havde valgt brosten eller andre stenarter der passer til andre haver og huse. Heldigvis er jeg glad for store betonsten, og de gør sig også godt til huset. Så her fik jeg valgt rigtigt.
Løjtnantshjerte passer fint i alle haver, den er så smuk og delikat og i år er den blevet kæmpe stor. Jeg har også en i hvid, den blomstrer ikke endnu.
Stolene under halvtaget er så gode at sidde i at, selvom de er lidt mere countrystil, ja så er de velkommen. Der findes ingen bedre. Kattene elsker at ligge på fodskamlen, det er fint, men stolene er til menneskerne på matriklen. Stribe sover udenfor og han sover altid på skamlen.
Kirsebærtræet synger på sidste vers, mht de smukke blomster. Fornøjelsen er kort, men hvor er den smuk.
Der er mange tulipaner i haven, forskellige stil forskellige farver. Nogle smukkere end andre.

Folk bliver ofte overrasket over havens frodighed når de er her første gang. Man kan ikke se selve haven fra vejen og hele matriklen er stort set beplantet, ja på nær terrassen. Jeg går ikke så meget op i ukrudt og græs i bedene.
Det passer ikke helt. Ser jeg noget der ikke skal være i bedene, så bliver det fjernet. Men kampen mod skvalderkålen har jeg tabt. Jeg prøver at se positivt på det, for hortensia, buksbom og andre planter kan godt konkurrer med ukrudtet og det er kun 2 af bedene der er inficeret af skvalderkål. Resten er ikke.  Og egentlig er det jo en smuk plante når den blomster.....det får den dog normalt ikke lov til. Jeg bruger skuffejernet til at fjerne alle de overjordiske dele. Dem under jorden gider jeg ikke bruge min energi på. 
Træpæonen er blevet enorm stor dette forår. Forrige år troede jeg den var gået ud, men sidste år gik det stærkt og i år endnu stærkere med væksten. Det bliver spændende at se hvor stor den bliver, for den er vist sat det forkerte sted. Lige foran et af vinduerne.
I dag var vi på Holmen og spise frokost på Færgen Ellen. Det er en gammel færge som er omdannet til restaurant, lige ved siden af operaen. Der var mange mennesker, og deres frokost tallerken med hjemmelavet specialiteter var rigtig dejlig. 
En del var turister fra de omkring liggende hoteller. Hotellerne har åbenbart en hel hær af cykler, for på de fleste stod der "tilhører...." og så hotellets navn. Det var da en super god ide og fantastisk service. Der er meget lettere at komme omkring i København på cykel.
Efter frokost cyklede vi langs kanalerne i Christianshavn og gemalen måtte have en kage fra bageren og en kop kaffe fra Baresso. De laver også virkelig god kaffe. Så vi sad en halv times tid i solen og nød fridagen. Det var rigtig varmt, så vi måtte smide overtøjet, og selvom det en overgang så ud til regn, så hold det tørt.
Det er dejligt at være inde i byen. Det summer af liv overalt. Der var utrolig mange turister og de der "hop on hop off" busser kørte hele tiden.
Jeg siger det er dejligt inde i byen, og det er også helt rigtig. Men det er det kun fordi jeg ved at jeg kan tage hjem i min have og nyde stilheden. Jeg tror jeg ville blive skør hvis jeg skulle bo inde i city hver dag. Men man vænner sig nok til det. Da vi boede i Valby bemærkede jeg ikke larmen. Det gør jeg nu.

Og nu vil jeg slet ikke tilbage.

10 kommentarer:

 1. Her er våren i full gang ser jeg. Så koselig med løytnanshjerter :)

  SvarSlet
 2. Som dig nyder jeg også freden og roen herhjemme. Bor godt nok i en by, men den har under 3000 indbyggere - og bortset fra nogle unge, der af og til drøner rundt på deres knallerter er her STILLE.

  Har tidligere boet over ti år i Kbh og kunne slet ikke tænke mig at vende tilbage igen. Er derinde et par gange om året og NYDER at komme hjem til fred og ro og intet menneskemylder ;)

  SvarSlet
  Svar
  1. Stilheden er dejligt. København er en fantastisk by og vi er nok lidt forkælet mht støj. For hvis vi sammenligner med andre byer, er der ikke meget støj. Jeg tænker på f.eks Skt. Petersborg hvor vi var for nogle år siden. Der var trafikstøj HELE døgnet. Også natten....

   Slet
 3. aaa men misser sover hvor de vil ;O)))) super søde misser og flotte fotos

  SvarSlet
 4. Løjtnantshjerte er så sød og fin, og en dejlig terrasse I har til gode hyggestunder. ;-D

  SvarSlet
 5. Jeg forstår så udemærket du ikke vil tilbage søde - men et smut til byens pulserende liv er ikke at foragte....og i øvrigt syntes jeg det ser sååååå skønt ud i din have og dit lyserøde træ er super dejligt ;09

  Knus Dorthe

  SvarSlet
  Svar
  1. Byen er altid dejlig, men det er dejligt at komme uden for igen..

   Slet

din mening:

Politikens undervisningspris?

Politiken har for nogle år tilbage opfundet en undervisningspris, der gives til  folkeskolelærere og underviser på ungdomsuddannelserne. Den...