onsdag den 29. maj 2013

Der er så mange spændende oplevelser

I byen.
Vi har været en del ude omkring de sidste par uge. Senest i går var vi på rundvisning på Carlsberg. Ikke den sædvanlige, i bryggeriafdelingen. Men rundt for at se de mange bygninger og høre historien bag Carlsberg "byen".
Området er , indenfor de seneste par år, blevet åbent for den almene befolkning, da bryggeriet jo er flyttet til Fredericia. Senest er den store park der hørte til det hus som J. C Jacobsen fik opført (i italiensk stil), blevet en offentlig park. Den er virkelig et besøg værd. Og alle de bygninger der stod på bryggeriområdet er omdannet til teater, cafe mv.
Det sjove ved rundturen var at de to forrige ejere af Carslberg, J. C og sønnen Carl, havde vidt forskellige byggestile. Så en del af de bygninger der er i den lidt kedelige stil er opført under J. C, medens Carls var mere ekstravagant og elskede kunst og udsmykninger, sådan lidt Bling Bling effekt, hvis muligt.
Man kan så selv gætte hvilke bygninger der er opført af hvem.
Men tilbage til parken. Den er virkelig interessant og det er meningen af den resterende have også skal være offentlig.
Nedenstående billed er af et mandeltræ fra Caucasus. Den findes der vist ikke mange af i DK. Den sang muligvis på sidste vers, den havde flere krykker, der skulle sørge for at den ikke faldt sammen.
Men smuk var den altså.
Jeg har eksperimenteret med nogle fotofiltre på mobilkameraet....
Der er planer for de så kaldte hængende haver, i den ene hjørne af parken. Her skal en undervisningsinstitution flytte ud. Enghave station skal så nedlægges og der åbnes en sprit ny, på bagsiden af de hængende haver. Hvad navnet bliver, kan man jo kun gisne om.
Så har vi også været en tur i Zoo. For at se den nyåbent "arktiske ring" med det nye isbjørne anlæg.
Spændende, men jeg syntes stadig at der er meget lidt plads og er generelt ikke vild med ideen "dyr i bur til menneskelig underholdning". Syntes et eller andet sted det er en syg tanke, og bliver ofte lidt trist tilpas når vi har været i zoo. Eneste berettigelse sådanne instutitioner har, er deres avlprogram, der sørger for den overlevelse som nogle dyrearter ikke kan klare, i naturen.
Og så var det fascinerende at se isbjørnen svømme.
Efterfølgende var vi på en sjov ny cafe på Gl. Kongevej. Cafe Altanen, hvor man sad på altaner indefor.
Utrolig original ide, det fungerede samtidigt som reklame søjle for et altanfirma. Men ganske unikt.

Sød serverings pige men standard kaffe og kage.
Så kan jeg runde dette indlæg af med en reportage fra Den blå planet.
Turen var bag kulisserne og med en del fokus på arkitekturen, som 3XN stod for. Og nu er jeg jo uhyre interesseret i arkitektur, så det var utroligt spændende at hører kreative direktør Kim H Nielsen fortælle om det store projekt fra start til slut.
Der har været skrevet meget om hvor fantastisk Den blå planet var og der har været kø siden åbningen. Så forventningerne var høje og de blev ikke indfriet. Arkitekturen var spændende, men igen var "burene" stadig små, på nær det store bassin med hammerhajerne. Og et lignende findes altså i både Hirtshals og Grenaa. Og det er virkelig ikke for at lægge en dæmper på begejstringen, men måske er det så omtalt fordi det ligger i København?
Tunnelen er stort set den samme som den vi så på Kattegat museet i Grenaa for snart mange år siden. Men det var spændende at gå neden under vandet og kigge på muræner og andre eksotiske fisk. For ikke at tale om koreller i forskellige farver.
Desværre fik vi ikke set så meget af det udvendige areal. Det styrt regnede. Men man skal betale for at parkere....så husk at tag penge med, det er en dyr fornøjelse at opleve stedet. Entrebillet koster vist 160kr pr voksen og 95 for børn. Køber du på nettet sparer du penge på entreen.
Arkitekturen skal efterligne en hvirvelstrøm. Dette kan man dog kun se oppe fra, men bygningerne tager form efter en af de der vindmøller man kan købe til børn. Bygningen er beklædt med aluminium som jo er et metal der ikke ruster. istedet antager det med tiden en lidt anden farve pga reaktion med luftens ilt.
Vi kom om bag kulisserne og så bassinerne fra den forkerte side. Det var ganske sjovt.
Da de udleder vand i havmiljøet er der selvfølgelig krav om hvad de må udlede, så man har også sit eget rensningsanlæg og det fylder og larmer en del. Men regler gælder jo alle.

4 kommentarer:

 1. Der er mange spændende steder i København, det er lidt ærgeligt at det er så dyrt at komme ind på Den Blå Planet, det kan afholde mange fra at besøge stedet. Tak for rundturen. :-D

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg syntes virkelig det er mange penge. zoo koster vist 130kr, så det er ikke fordi de ikke er med i det kapløb. Men tænk på hvad en børnefamilie må betale...det er ærgerligt at det måske kan udelukke nogen.

   Slet
 2. Spændende ture I har været på. Carlsbergbyen besøgte jeg i efteråret og det er meget spændende at et lukket industriområde lukkes op og jeg glæder mig også til at se hvordan det ender med at se ud.
  Jeg har det dobbelt med dyr i Zoo for jeg synes at det er spændende at se dyrene når de vel og mærke ser ud til at have det godt - det har været en pine at se isbjørnene gå frem og tilbage i den lille grotte som de har været opbevaret i og det glæder mig at de har fået et område.
  Jeg glæder mig til at se Den blå planet også for selve byggeriets skyld, da jeg på arbejdet beskæftiger mig med programmer der anvendes til at tegne og konstruere i og det er altid spændende at følge byggeriers tilbliven.

  SvarSlet
  Svar
  1. Der blev også fortalt om det 3D program de benyttede og som gjorde hele byggeriet muligt. Til den fastsatte pris.
   Det var utrolig spændende, du kan vist læse mere om det på arkitektfirmaets hjemmeside.
   Nogle af de programmer de bruger ved jeg også bruges i gymnasiet, til design og innovations undervisningen.

   Slet

din mening:

Tur til Langeland, Lolland, Falster og Møn

 Og se lige vejret....vi havde alt for meget tøj med. Men se lige udsigten til et vådområde på Langeland, men en masse fugle  Vi overna...