søndag den 11. november 2012

Julen er slået ihjel

Hvis man skal tro Ekstra Bladet, ja så er julen i Kokkedal, slået ihjel. Et beboer flertal har aflyst juletræet og selv om Dansk Folkeparti vil give dem et gratis. Ja så vil de ikke have et.
Og hvorfor er det så nu blevet en så stor sag, fordi beboer flertallet er med muslimsk baggrund. De er demokratisk valgt.....men det er åbenbart helt lige gyldigt. For julen er slået ihjel.
Nuanceret dækning? Tja, jeg sidder og tænker på hvorfor sagen fylder så meget i medierne?
Et juletræ............

14 kommentarer:

 1. Det er vel ikke kun et spørgsmål om et juletræ, men om danske traditioner kontra muslimske!

  SvarSlet
 2. Jeg mener den debat er helt forfejlet. Det er et flertal som er valgt af beboerne der har bestemt at der ikke skal være et juletræ ude i gården. Flertallet er vel valgt af alle fra bebyggelsen, incl danskere? Hvis man er utilfreds med hvad de demokratisk valgte gør, må man jo lade være med at stemme på dem? Nu er det et juletræ der plejer at stå i deres gård. Det er bestemt ikke noget jeg kan hidse mig op over.
  Mon ikke det er EB og andre der har kørt sagen så meget ude af proportioner at det siden er blevet til en sag om danske traditioner versus muslimske? For mig er den en sag om demokrati! Men de er altså demokratisk valgt og udøver deres demokratiske ret. Om det er klogt at vælge at fjerne juletræet fra gården, det er en helt anden snak. Men vi bor altså i et demokrati.

  SvarSlet
 3. Jeg synes det er en meget vigtig debat og et stort problem - jeg synes hele situationen er rigtig dum. For det første, så er jeg helt enig med din kommentar hvor du skriver, at der er beboerdemokrati..... hvis jeg boede i den afdeling, så ville jeg respektere deres beslutning, men jeg ville også forsøge at vælte bestyrelsen hurtigst muligt.

  Men jeg synes der er et meget vigtigt forhold i denne diskussion som har fyldt alt for lidt - en af muslimerne i bestyrelsen Ismail M. fortalte til Nyhederne, at han aldrig havde holdt jul og ikke ville stå for det. Det synes jeg i hvert fald man skal respektere.

  Men det er også meget uklart om problemet drejer sig om et juletræ eller en julefest. Samtidig er det også mit indtryk, at Ismail M. snakker udenom, for i følge Nyhederne nægter de også at tage imod de juletræer som bliver tilbudt.

  Jeg synes det er en rigtig vigtig debat, fordi den fortæller noget vigtigt som udviklingen og konflikterne i vores samfund.

  SvarSlet
 4. Jeg er helt enig med dig. Så ikke lige Ismail i tv. Men man må respektere at beboerledelsen er balgt demokratisk. Jeg syntes der har været mange sager oppe i medierne hvor muslimere ikke respekterer demokratiet. Når de så udøver deres demokratisk ret, ja så er det også forkert. MEN...........jeg syntes bestemt også at det er meget uklogt det de har gjort i Kokkedal.
  Men jeg læste faktisk også at inden ville stå for julefesten deroppe, og hvis det er sandt er det vel ok at aflyse. Og hvis jeg fik presset et juletræ i hovedet af DF ville jeg bestemt heller ikke modtage det. Jeg tror der er mange muslimer der har et meget anstrengt forhold til DF (ligesom mange etniske danskere har).
  Men lige som at samfundet tager hensyn til mindretal, kunne man havde gjort det samme i Kokkedal. Det har man så valgt ikke at gøre. DEmokratisk er de i deres gode ret, men igen. En meget uklog beslutning, for nu blusser debatten igen op. DEM (læs muslimer) eller os, lige noget der passer ind DF-regi.

  SvarSlet
 5. Jeg er altså ikke enig i, at dette kun er en debat om et juletræ. Det er en principiel debat, som jeg synes det var i orden at tage op.
  Jeg forfægter ikke et demokratis beslutninger, men det har altså noget at gøre med, at man bør repektere skikkene og traditionerne i det land, man bor i. Der var ikke noget i vejen for at holde en eid-fest, hvorfor pokker kunne samme bestyrelse så ikke acceptere, at der også skulle være noget for de etnisk danske/kristne beboere? Det er ikke kun demokrati, det her drejer sig om, det er også noget andet, hvilket Ismail bekræftede med sine ord.
  Det nytter da heller ikke noget, hvis nogle af os udgjorde en kristen koloni i et muslimsk land, at vi via demokratiet besluttede, at alkohol må indtages nede på fællesarealet.

  SvarSlet
 6. Jeg mener det er en sag om demokrati. Og konsekvenserne af en sådan. Hvad de gør i deres bebyggelse er deres sag, at drage paralleller til kristne i et muslimsk land syntes jeg ikke er relevant. Lige som at jeg i 10 år har måtte accepterer at et flertal af de danske vælgere syntes at venstre skulle have regeringsmagten.....lige sådan må vi accepterer hvad de valgt i bebyggelsen har bestemt. På godt og ondt. Men igen, det er uhyre uklogt det de har gjort, bestemt.

  SvarSlet
 7. Hei
  Jeg har ikke fulgt saken men slik det ser ut for meg så må vi i demokratiets navn godta alt minoriteter vil, mens det ikke går andre veien når vi er minoriteter.Bør ikke vi få det vi ønsker, selv om vi er en minoritet her? Et juletre er jo ikke akkurat støtende eller strir i mot noe i Koranen direkte. Hvor ble det av gi og ta med samme sinn, samfunnet? Islam er og blir altoppslukende, det ligger i religionens bestmmelser om å ikke stille spørsmål eller reflektere over troen, kun gjøre det som er bestemt. Ganske farlig vil jeg si. Skal vi kunne leve sammen må vi godta hverandres tradisjoner og tro, men ikke bare gi for da utsletter vi våre egne tradisjoner. Heldigvis kjenner jeg mange kjekke muslimer som prøver å tilpasse seg vårt levesett og demokrati, for det er faktisk de som har valgt å flytte hit. Noe jeg håper er for at de ser at vi har det bra og har lyst til å bidra, samt skape seg en framtid. Ikke ødelegge andres, for det står det vel ikke noe om i Koranen. Eller?

  Hilsen Unni

  SvarSlet
 8. jeg har lidt svært ved at se at et juletræ, en hedensk tradition, fra tyskland, kan sætte sindene så meget i kog. Nu er det et beboerdemokrati, jeg har svært ved at se dine paralleller til samfundet??? Og syntes heller ikke det er relevant. Men det er virkelig noget der gøre folk ophidset. Hvorfor spørger jeg bare, jeg må indrømme jeg forstår det simpelthen ikke. Hvad med at opfatte det som et beboer demokrati i stedet for et muslimsk flertal??? det er jo det det er? Det er jo også af denne simple grund at folk overreagerer, for havde det været et kristen flertal der havde bestemt det samme, så var det helt sikkert ikke blevet til sådan en stor mediebegivenhed???

  SvarSlet
  Svar
  1. Hei igjen
   Beklager hvis jeg ikke fikk sagt det klart nok. Jeg tenker ikke på om det har vært i mediene eller ikke, jeg tenker bare på at det er viktig med tradisjoner og respekt for disse enten en er muslim eller kristen. Kanskje ligger feilen i at dette ble stemt over demokratisk. Jeg tror at vi må høre på hverandre og hvis det er viktig for en del i en befolkning og ikke støtende for andre så må en rett og slett ta hensyn til det. Det er ikke alltid at ting blir riktige bare flertallet får bestemme. I et demokrati må vi tenke lenger enn flertallet. Vi må tenke på hverandre og handle deretter. Det var noe annet hvis dette var noe støtende men det ser jeg ikke at det er. Selv er jeg agnostiker og ganske avslappet til alt som har med religion å gjøre, men jeg elsker tradisjoner og kunne ikke tenkt meg en jul uten juletre. Det er derfor jeg mener at hvis vi som etnisk norske/danske tar hensyn og tenker på minoriteter, så må det også gå andre veien. Så enkelt er det for meg. Paralleller til samfunnet generelt er også ment på samme måte, og bare så det er sagt så synes jeg at begge religioner har mye fint i seg i forhold til tradisjoner vi kan bruke for å få et bedre samfunn. Tross alt så tror begge religionene på samme gud her og har mange paralleller uten at jeg skal begynne å liste dem opp:)

   Ellers en herlig blogg du har og tusen takk for gode innlegg:)
   Hagehilsener fra Unni

   Slet
 9. Thank you for the auspicious writeup. It in fact was a
  amusement account it. Look advanced to more added agreeable
  from you! However, how can we communicate?


  my homepage htc one x cena

  SvarSlet
 10. That is really interesting, You're an excessively professional blogger. I've joined your rss feed and sit up for
  in search of extra of your fantastic post. Additionally,
  I've shared your web site in my social networks

  Feel free to visit my page - htc one x+ цени

  SvarSlet
 11. Howdy! I could have sworn I've been to your blog before but after browsing through some of the articles I realized it's new to me.
  Anyhow, I'm definitely pleased I found it and I'll
  be book-marking it and checking back regularly!

  My homepage; htc incredible s цена

  SvarSlet
 12. I got this website from my pal who informed me on the topic of this website and now this
  time I am visiting this website and reading very
  informative posts at this time.

  Also visit my page; lg nexus 4 ceni

  SvarSlet
 13. Good post. I learn something totally new and challenging on
  blogs I stumbleupon on a daily basis. It's always exciting to read articles from other writers and practice a little something from other web sites.

  Feel free to visit my site: htc sensation xe ceni

  SvarSlet

din mening:

Politikens undervisningspris?

Politiken har for nogle år tilbage opfundet en undervisningspris, der gives til  folkeskolelærere og underviser på ungdomsuddannelserne. Den...