torsdag den 5. april 2012

For 1 år siden

Lå jeg på langs med endnu en diskusprolaps. Påsken bringer minderne tilbage, desværre. Det var en forfærdelig tid. Jeg lå nærmest i koma med ubeskrivelige smerter i 1 uge. Kunne ikke gå, stå eller sidde. Tog stærke smertestillende piller og sov hele tiden. Det tog 3 uger før det gik så godt at jeg kunne komme på job igen. Siden er det gået stærkt fremad. men jeg må indrømme at jeg har lidt hang til selv medlidenhed disse dage.
Men heldigvis går det rigtig godt med mit nye omlagte liv. Har tabt en masse kilo, dyrker styrketræning, går til stabilitetstræning for at få "lært" at belaste kroppen på den rigtige måde og er ved at få en god kondition ved løb og fitness træning. Mit hovedmål er at aldrig skulle få en prolaps igen.
Vi havde bryllupsdag i lørdags og tog ind for at se "En kongelig affære". Den var rigtig god, spændende drama og så er Struense jo et fortræffelig forbillede. Om ikke andet, så hans ideer. Filmen var uhyre velspillet, især Kongen der blev spillet af  Mikkel Boe Følsgaard var en fornøjelse at se. Mads Mikkelsen spillede....................Mads Mikkelsen. Jeg er ikke den store fan af ham, han spiller altid på den samme måde, lige gyldig hvilken rolle han skal spille. Efter min mening er han alt for opreklameret. Men det er jo smag og behag. Men filmen virker. Den er spændende og man får stor medfølelse for Kongen, da han jo er den der bliver taget ved næsen og som skal straffe sin kone og bedste ven.
Efter filmen spiste vi frokost på Aamanns, en af de nye smørrebrødsrestauranter der er dukket op i byen. Har laves alt fra grunden og med årtidens grøntsager. Vi havde heldigvis bestilt bord, alt var booket. Vi fik 3 stks smørrebrød og det smagte fortræffeligt. Kyllingesalat, avocado og nøddesteg, lyder måske ikke af meget, men smagen var vidunderligt.
Efter den dejlig frokost cyklede vi til Søndermarken for at se noget af den renovation haven undergik sidste år.
Jeg syntes det var noget af en skuffelse. Jo udsigten fra den Norske bjælkehytte er blevet flot, til en sø og en bro. Men billarmen fra Roskilde, gør at man ikke ligefrem gider opholde sig i området længe
 Der er desuden anlagt bedre løbestier og aktivitetsområder og overfor Frederiksberg slot har man prøve at genskabe et åbent indgangsområdet der hænger bedre sammen med Frederiksberg have, som ligger på den anden side af Roskildevej. Det så noget kedeligt ud, men det er muligvis fordi træerne mv ikke er særlig store og det er svært at få et indtryk af det endelig resultat. Det sker nok først om en del år.
Hundeafdelingen så ud til at ligne sig selv. Man må nemlig gå med løs hund i den ene ende af Søndermarken og det er der mange hundeejere der benytter sig af.  Hundene elsker det og det er en fornøjelse at observere små som stor hunde spænde rundt med kviste eller grene i munden, nogle kan knapt nok bære deres skat. Men bæres det skal den ;)
I sidste uge fik jeg min tredje ansigtsbehandling. Jeg er ved at blive afhængig. Det er så dejligt at få det lavet og efterfølgende mærke hvorledes ens hud er blød som silke. Og de små smile rynker syntes også minimeret. Måske er det ønsketænkning, men jeg bliver gerne i troen.
I dag skinnede solen så dejlig. Vi tog en rask 5 km gåtur i skoven efter morgenmad og nød efterfølgende solen og en kop kaffe på terrassen. Jeg er også i gang med oprydning i haven, der er en del fejlkøb der skal ud, plantepyramider er alligevel ikke lige mig.
I morgen er planen at komme forbi en planteskole og købe nogle forårsplanter, og måske en tur i biffen. Gemalen vil så gerne se Hungergames. Og DMI lover vist også regn det meste af dagen.
God påske ;)

8 kommentarer:

 1. Godt du har fået det bedre. Det lyder til, at I har haft en hyggelig dag i dag og vil hygge videre på planteskole i morgen. Ikke så dårligt.
  Rigtig god tur.

  SvarSlet
  Svar
  1. man kan ikke andet end at få det godt når man er på en planteskole ;)
   Fortsat god påske til dig..

   Slet
 2. Du har da vist en travl påske foran dig :-)
  Jeg synes det er flot, at du har nået så meget på et år siden den smertefyldte tid - det MÅ virkelig også have været slemt, og så kan det nok kun motivere en voldsomt.
  Men 'affæren' ... jeg bliver mere og mere i tvivl om det er en film, jeg gider ofre krudt på ... I, der anmelder den selv nok så kort, er alle en smule lunkne i jeres ordvalg.

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er faktisk en god film, måske lidt lang, men det er en spændende historie og godt fortalt. Jeg er bare ikke vild med Mads M. Men Den unge gut der spiller kongen er helt fantastisk..

   Slet
 3. Hvor er det godt at høre at du har fået styr på ryggen ved træning - det kunne være at jeg skulle kaste mig ud i det om ikke andet så for at smide et par kilo;)
  Jeg vil rigtig gerne se En kongelig affære og har hørt både godt og skidt om den, men historien er jo god så jeg tror jeg tager den i biffen.
  Frokosten lyder skøn, jeg vil prøve at huske stedet, det er rart at prøve noget nyt.
  Mine påskedage byder både på ture i byen og i haven.
  Forsat god påske til dig

  SvarSlet
  Svar
  1. Filme er god, lidt lang med god. Og Aamanns er virkelig et besøg værd, det ligger på Østerfarimagsgade, ikke langt fra den Hirsprungske ;)
   God påske til dig også

   Slet
 4. Tillykke, det er så flot, at du via træning har fået en stærk ryg! Og så var det spændende at læse om filmen og om din oplevelse hos Aamanns. Jeg kommer ikke så tit i byen, men glæder mig til at Jens holder blogtræf på Frederiksberg. Er det ikke noget også for dig?

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg har ikke lige været på jens blog i denne uge, men tjekker lige info om blogtræf....

   Slet

din mening:

Politikens undervisningspris?

Politiken har for nogle år tilbage opfundet en undervisningspris, der gives til  folkeskolelærere og underviser på ungdomsuddannelserne. Den...