torsdag den 29. marts 2012

Flere blomster.............

I dag skulle jeg forbi min tandlæge på Nørrebrogade. Jeg havde fået en rodbehandling som lige skulle efterses. Jeg har prøvet at skifte til en tandlæge der er lidt tættere på, men jeg har altid været utilfredse med alle andre end min nuværende. Det er ligefrem hyggeligt at komme der, god humor og en afslappet atmosfære. Han købte klinikken af min absolut yndlings tandlæge, Neess, da han gik på pension. Rygterne sagde noget om druk, men han var så dejlig, sjov og altid i godt humør når man kom. Og så var han vild med kemi. Den opmærksomme læser husker måske at jeg er uddannet kemiker fra Københavns Universitet. Når jeg så var i tandlæge sædet, ja så terpede vi lige lidt uorganisk tandlæge kemi. Men det er mange år siden, men jeg husker ham som var det i går.
Denne lange historie er faktiskkun med, for at komme frem til mit besøg i blomsterbutikken La Grande Fleur på Gammel Kongevej. Super dejlig butik og dejlig betjening. Jeg fik en stor buket med hjem. Jeg troede, naiv som jeg er, at den sagtens kunne være i sidetasken på cyklen. Men det var nok lidt for optimistiskt, især med den vind. Men vi fik en sludder om snitblomster og hvor de kommer fra. Åbenbart kommer mange af dem nu fra Afrika. Jeg troede de fleste kom fra drivhuse i Holland.
Blomsterbinderen fik frie hænder og sammensatte en buket der minder om en sommereng. Dejlig forårsagtig.
Jeg nåede også forbi en sportsbutik og fik lavet en løbestilsanalyse. Jo jo, det er meget moderne og egentlig også en fin ide, vi løber jo alle forskelligt og ikke alle sko passer til alle. Så ud fra denne analyse fik jeg så købt de "rigtige" løbesko. Ekspedienten virkede meget seriøs og var meget påpasselig med at bede mig få ok fra min fysioterapeut, pga min prolaps. Fyssen mener det er ok, blot skal jeg ikke løbe maraton og sørger for at løbe korrekt (hvad det så end er). Men nu følger jeg et trænings program for at komme i løbeform. For selv om jeg går i fitness center så er det noget helt andet at løbetræne ude i skoven. Jeg er ikke kommet i gang endnu, men i næste uge vil jeg starte langsomt op.
Postbudene på Frederiksberg har fået elcykler. Ja ihvertilfældet den ene jeg så på H. C. Ørstedsvej. Det er da virkelig luksus. Herude kører nogle af dem rundt på scootere. Jo tiderne har ændret sig siden jeg selv var lørdagspost.

Planterne i haven myldre frem, det er dejligt at se nogle farver. Solsiderne er kommet lidt længere end der hvor planterne står i skygge.
Den lille hvide trold der bor på matriklen fælder helt utroligt meget. Så den er ude så meget som muligt, ellers skal vi jo støvsuger hver dag. HVem gider det. Heldigvis har vi en robotstøvsuger til sådan noget ;)
I morgen er det sidste arbejdsdag før påske. Det er bare dejligt, også selvom dmi ikke lover super vejr. Så bliver vi bare indenfor og læser og ser film

8 kommentarer:

 1. Det er da virkelig en buket der oser af sommer og sol Lone......lige til at sætte gang i påskestemningen ;0)

  Har også hørt at mange snitblomster i dag kommer fra Afrika.......især roserne har jeg hørt - der var en udsendelse i TV på et tidspunkt......desværres så passer de vist ikke så godt på kemien og sprøjtemidlerne derned, da der ikke er de samme krav og restiktioner som herhjemme.......det er jo trist at producenterne på den måde udnytter 3. landende.

  Rigtig god påske

  Knus Dorthe

  SvarSlet
  Svar
  1. den er virkelig dejlig, gul er normalt ikke lige mig. Men de mere sarte gule er ganske pæne.
   ja jeg har desværre også læst om alle de sprøjtemidler de bruger.....gad vide om man kan få økologiske snitblomster?
   God påske til dig også ;)

   Slet
 2. Sikke en dejlig buket, Havehyrde, og din hvide kat er slet ikke til at stå for :-) Rigtig god påske!

  SvarSlet
 3. Det er den yndigste buket, jeg længe har set. Det er sandt, at den minder om en sommereng :-) Der ligger flere blomsterbutikker på Gl. Kongevej. Jeg har ikke lagt mærke til deres navne, men nu skal jeg bestemt kigge nærmere efter La Grande Fleur.
  Ja, postbudene har fået elcykler herinde - med kæmpe tasker påmonteret :-)
  Hvor er det et smukt billede af Vigga(?).
  Rigtig god påske, Havehyrde :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja det er Vigga.....
   La Grand Fleur ligger tæt på krydset ved H. C Ørstedsvej. Den kvindelige ejer har en dejlig laborador der passer på butikken. Den er rigtig sød og følger en rundt i butikken ;)
   God påske til dig også.

   Slet

din mening:

Politikens undervisningspris?

Politiken har for nogle år tilbage opfundet en undervisningspris, der gives til  folkeskolelærere og underviser på ungdomsuddannelserne. Den...