mandag den 6. februar 2012

Rovfugl på afveje?

Denne smukke rovfugl sad i vores ene træ i haven. Gemalen nåede lige at tage et par billeder inden den forsvandt igen.

Vi tror det er en spurvehøg som var på udkig efter en af de mindre fugle. Alle solsortene råbte og skreg. Den lækre rovfugl var lige glad, men da gemalen vovede sig for tæt på, ja så fløj den.

13 kommentarer:

 1. Jeg er ikke 100% sikker, men det kunne altså godt ligne en Duehøg - en ung hun vel at mærke med striberne på langs, hvor Spurvehøgens går på tværs.

  SvarSlet
  Svar
  1. det var de striber eller dråber vi havde lidt svært ved. Men vi fandt et billede af en spurvehøg hvor de havde et bryst der mindede om vores. Men jeg tjekker lige en duehøg ;)

   Slet
 2. Uanset om det er en duehøg eller spurvehøj så er den flot..;-D

  SvarSlet
  Svar
  1. det er den bestemt, der er noget majestætisk over disse rovfugle ;)

   Slet
 3. Utroligt smukke billeder! Her har vi tit besøg af rovfugle, men de er gerne væk så hurtigt, at jeg ikke kan nå at tage billeder.

  SvarSlet
  Svar
  1. det er sjældent vi har rovfugle i haven, men de flyver ofte over huset, der er nogle stor marker og enge ikke langt fra os, det er vist deres jagtområde. Men gemalen var heldigvis hurtig på aftrækkeren ;)

   Slet
 4. I det nye nummer af Fugle & natur er der et billede af en musvåge, der ligner dine billeder (side 18 nederst til venstre).

  SvarSlet
  Svar
  1. den har vi vist ikke fået endnu, men den var for lille til at være en musvåge. de er noget størrere end vores, jeg tror Per har ret mht duehøg. En høg er det i hvertilfældet ;)

   Slet
  2. Jeg har netop set bladet og vil give dig helt ret, fuglen på billedet ligner vores;)

   Slet
 5. Godt indfanget - det er altid spændende at få et så usædvanligt motiv.
  Jeg ville helt klart satse på, at Per har ret - det har han oftest ;-)

  SvarSlet
  Svar
  1. At vi overhovedet har fået taget et billede er en under. Det gik meget stærkt det hele. Og Høgen gider jo ikke vente på at vi finder kamera, zoom osv frem ;)

   Slet
 6. Jeg er måske ved at få kolde fødder ...
  Der er faktisk ikke meget størrelsesforskel på musvåger og duehøge ;-) og nu har jeg også set billederne i Fugle & Natur, som Madame henviser til. Men en ungfugl er det ...
  I fuglekredse siger man: Er man i tvivl så er det en musvåge ;-)

  SvarSlet
  Svar
  1. aha, men den var nu ikke så stor som en musvåge. Men den ligner godt nok ungfuglen i det blad Madame omtaler. Men en rovfugl var det ;)

   Slet

din mening:

Politikens undervisningspris?

Politiken har for nogle år tilbage opfundet en undervisningspris, der gives til  folkeskolelærere og underviser på ungdomsuddannelserne. Den...