lørdag den 11. februar 2012

Rørende

Nu er jeg ikke den store læser af dødsannoncer, men jeg har dog alligevel bemærket hvor upersonlige de fleste er. Måske fordi det ikke er familien til afdøde der har skrevet dem, men en bedemand?
Men da jeg læste Politiken i dag, faldt mine øjne på en meget smuk og hjertelig dødsannonce og den rørte mig utroligt dybt. Den efterladte ægtemand har tydeligvis selv skrevet om sin kone

"Min kone er død. Det var efter omstændighederne rigtig godt for hende-for hun har været meget syg. Længe, og hun var så frygtelig bange for, hvad der skulle komme. Hun døde af et hjertestop og jeg var så heldig, at jeg holdt hende i mine arme da livet slap ud.
INGER
for hun hed Inger født Møller. Virkede under navnet Nordkap og sluttede endelig som en Kempff-Nordkap.
Hun var min Skagens rose. Skagen var hendes by og som så meget ved Skagen er det minderne, der givet byen sit særlig lys.
Inger vil blive bisat fra Skagens Kirke tirsdag den 14. februar kl 14.00

Jeg syntes det er enkelt og smukt skrevet, med en kærlighed og ømhed og et savn. Jeg må indrømme at jeg fældede en tårer. Jo jeg er ved at blive små sentimental på mine gamle dage, men at man selv i døden kan finde overskud og skrive så smukt om sin afdøde kone, det er både rørende og vidner om et smukt ægteskab.
God weekend til dig der læser med her ;)

10 kommentarer:

 1. Ja, det er rørende at læse! Jeg har aldrig set en dødsannonce skrevet så gribende. Da min far døde, tænkte min bror og jeg os meget om og skrev en tekst til dødsannoncen - mere i stil med det, man oftest ser, men ikke helt. Jeg ville aldrig kunne skrive som manden herover.
  Rigtig god weekend, Havehyrde!

  SvarSlet
  Svar
  1. jeg tror heller ikke at jeg ville kunne skrive som Ingers mand. Men smukt er det. Jeg tror nu også at min mor fik en standard døsannonce, men vi havde på det tidspunkt, ikke overskud til at skrive noget. Sådan er det nok tit ;)

   Slet
 2. Meget smukt skrevet. Man kan mærke at det kommer fra hjertet.

  Klem Anne-Mette

  SvarSlet
  Svar
  1. nemlig, det er lige det man klart fornemmer ;)

   Slet
 3. Ja, det er meget sødt og følsomt skrevet - og meget personligt. Det kan ikke undgå at berøre...

  Hvor er din spurvehøg flot. Sådan én kommer også her, og af og til har den heldet med sig. Når den har det, lister jeg rundt for ikke at forstyrre den - den skal have lov til at spise i fred; ellers går et spurveliv jo bare til spilde...

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg tror ikke vores Høg hvade held i sprøjten. Det var muligvis en ungfugl der ikke avr så godt til det med jagt.

   Slet
 4. Det gav lige kuldegysninger - smukt!

  SvarSlet
 5. Helt enig! Det er meget smukt - men det er vist også lidt for personligt og intimt til min smag. Det skal blot forstås på den måde, at jeg kunne aldrig selv skrive på samme måde. Til gengæld synes jeg det er fantastisk, at denne mand har skrevet en dødsannonce som forhåbentlig udtrykker præcis hvordan han føler........ :-D

  SvarSlet
 6. Jens: Jag kunne nok heller ikke havde formuleret mig som INgers mand,men smukt er det ;)

  SvarSlet

din mening:

Politikens undervisningspris?

Politiken har for nogle år tilbage opfundet en undervisningspris, der gives til  folkeskolelærere og underviser på ungdomsuddannelserne. Den...