søndag den 3. juli 2011

163mm

forhaven-regnmængderne steg yderlige efter jeg havde taget billedet
Vores nyanlagte fliseterrasse under vand, cirka 20cm
Min køkkenhave under vand, vandet steg til cirka ½m i baghaven, da regnen var på sit højeste.
Det var hvad vi , ifølge min regnmåler, fik på lidt over1 time. Vandet stod over kanten af soklen. Naboen kælder stod i vand til 20cm under loftet og andre havde 20-30cm inde i huset.
SØVN...................nej det kan man ikke få når man har oplevet noget så traumatisk. For det var det. Der var ingen hjælp at hente fra Falck mv, så vi stod hjælpeløse sammen med de andre naboer og var tilskuer til resultaterne af den globale opvarmning. Jeg tror faktisk at jeg på et tidspunkt bedte til de højere magter om at stoppe regnen. Det hjalp en smule......................
Her til morgen er meget af vandet sunket, kloakdæksler i hele haven (som var her da vi ankom) viste deres nytte, og tak for dem. Baghaven (uden kloak) står stadig under vand og vore træterrasse er ødelagt. Men, det var en forfærdeligt oplevelse som jeg ikke håber gentager sig. Så kan det jo være at jeg må bede til de høje magter igen :)

14 kommentarer:

 1. Puha, det ser slemt ud og det må have været ganske forfærdeligt bare at kunne se magtesløse til og håbe, at regnen smart stopper :-/ Utroligt, at vi i Danmark kan opleve sådan et skybrud! Og rigtig ærgerligt med terrassen, men kan godt forstå, at du er lettet over, at vandet ikke trængte ind i huset.

  Håber at I snart bliver tørlagte igen og at skaderne er til at overskue!

  SvarSlet
 2. Susanne: tak, hørte lige at de lovede et nyt skybrud i eftermiddags..................det er virkelig forfærdeligt :(

  SvarSlet
 3. Puha. Det var en god illustration af, hvor slemt det var for jer.
  Man må se på de lyse sider, selv om det kan være svært lige nu: Hellere en ødelagt træterrasse end en ødelagt kælder - for slet ikke at tale om stueetagen.
  Jeg kan sandelig godt forstå, du ikke ønsker noget, der bare ligner en gentagelse.

  SvarSlet
 4. Ellen; vandet fortrak heldigvis hurtigt efter regnen var ophørt, men det silede jo ned i 2-3 timer. Vores naboer er hårdere ramt, specielt de gamle inden ved siden af. Har lige været inde med en kop kaffe, de har ikke strøm og sidder blot og stirrer ud i luften:( helt opgivende.

  SvarSlet
 5. ........jamen jøsses - jeg er helt mundlam.....det var ellers ikke så lidt vand :0( Det må have givet mange ærgelige skader rundt omkring når der kommer de mængder.....

  Har lige set update.....og jeg skal da lige love for hovedstadsområdet er hårdt ramt. Krydser fingre for at næste skybrud bliver en hel del mildere så mængderne ikke begynder at trænge ind i huset.....det er jo næsten ikke til at bære den blotte tanke :0(

  Kæmpe trøstende knus Dorthe

  SvarSlet
 6. Solhat: nu tordner det igen og regnen er startet. Jeg krydser fingre for at vi går fri for det helt store igen :)

  SvarSlet
 7. Det er jo en katastrofe - din smukke, smukke have ... Ord slår ikke til!

  SvarSlet
 8. Madame: nej vel, jeg er også rystet og krydser fingre for at mine planter har overlevet vandmasserne. Men det positive er at al vand er væk nu. Også fra baghaven. Så nu håber jeg bare vi ikke får en spand fra himlen igen her til aften.
  Men der var vel ½ m vand i haven før det trak ned i kloaken. grundvandet er vist så højt at det er nemmest at få vand væk via kloaknettet.

  SvarSlet
 9. Hold da helt op ... en mindre katastrofe :-( og herovre i det mørke har vi stort set ingen regn fået!

  SvarSlet
 10. Per: nej I har været heldige. Og når jeg har set hvad der er sket i København, ja så har vi vist også været heldige. Istedgade var fyldt med ½-1m vand.

  SvarSlet
 11. Hvor er det forfærdeligt. Din flotte have er helt ødelagt.Jeg kan godt forstå, at du er rystet, og stakkels dine naboer.
  Her på vestsjælland har vi fået rigeligt regn, men slet ikke i de skadegørende mængder.

  SvarSlet
 12. Ina; det var vildt, der kom en flodbølge af vand ind i haven. Jeg tror det var da nabogrundene var fyldt op. Og vi var som sagt få sekunder at få vand i huset. den værst ramte nabo havde 40cm vand i stuen.

  SvarSlet
 13. Det er dog frygteligt! jeg føler virkelig med jer, det må være forfærdeligt at se alle ens ting blive ødelagt. Varme tanker herfra.

  SvarSlet
 14. Prikker...: tak for dine tanker;)

  SvarSlet

din mening:

OK 18

Jeg er gymnasielærer og er netop blevet lockout varslet af Sophie Løhde. Man kan sige at det er et forventet modtræk af moderniseringsstyrel...