torsdag den 7. juli 2011

Dejlig tur

til Oslo er slut. Og vi er hjemme i huset igen. På vejen blev vi mødt af naboer og håndværkere der var i gang med at rydde 3 huse for indbo. To af dem er ubeboelige i 1-2 måneder, da gulvene skal skiftes.
Sikken en omgang. Vi er usikre på om vi har vand under gulvene. Vandet stod nemlig op over soklen og hvis det er trukket  ind under gulve, så kan vi jo ikke se det. Men det må vi jo så tale med forsikringen om, men de har vist først tid i næste uge. Vores tilfælde er jo ikke akut.
Men sejlturen til Oslo var rigtig behagelig. Super kahyt og dejlig hotel i Oslo. Men jeg beklager,Oslo bliver nok aldrig min favorit storby. Den er bare ikke særlig charmerende. Der er alt for mange biler og rigtig grimme bygninger, ustruktureret og ikke gentænkt byplanlægning. Den gamle bydel er meget charmerende, lige som den nye Opera bygning og Edward Munch museet. Det var hele besøget værd. Ja for ikke at tale om Vigeland Parken som er så fantastisk.
Kaffe fik vi på Kaffebrenneriet, en kaffebar kæde, med super god kaffe serveret i skåle. Lidt mærkeligt, ved ikke lige hvorfor man skulle drikke sin kaffe på den måde, men godt smagte det.
Da vi sejlede hjem igen viste skyerne sig fra sig fra sin smukke og dramatiske side, så jeg fik lige skudt et par billeder med mobilen medens vi spiste aftensmad.
Vigelandsparken og Operaen må I have tilgode, billederne ligger på mit spejlrefleks og skal først overføres til den stationære, som ligger i værelset hvor gemalen får sig en lur. Men de kommer, Operaen var betydelig smukkere og mere harmonisk end vores. Men de har jo heller ikke en A. P. Møller i Norge til at blande sig i arkitekturen:)

10 kommentarer:

 1. Det lyder dejligt med jeres besøg i den nye operabygning og på Edward Munch Museet! Jeg så en del af hans billeder på Louisiana sidste sommer, og det var en stor oplevelse. Men det er vel nok trist, hvis I har fået vand under gulvene. Lad os krydse fingre for, at det ikke er så slemt.

  SvarSlet
 2. Madame: en del af de malerier vi så i Oslo kunne vi genkende, netop fra Louisiana udstillingen. Der kommer en tømre og kigger under gulvet, når han har tid:)

  SvarSlet
 3. Hvor er det smukke billeder:) Det lyder som en dejlig tur.

  SvarSlet
 4. Lisbeth: det var en rigtig dejlig tur og bådturen kan virkelig anbefales, afslapning og god mad. Herligt;)

  SvarSlet
 5. Flotte, flotte himmelbilleder, og i øvrigt er jeg helt enig i det synspunkt vedr. Oslo (undskyld nordmænd...) - det er bare en kedelig by sådan generelt set...
  Vi har taget oslobåden så mange gange, at vi føler, vi kender byen ud og ind - men det gør man nu også ret hurtigt ;-)

  Jeg krydser fingre for minimale skader på jeres hus.

  SvarSlet
 6. Ellen: Det er egentlig mærkeligt at Oslo er så kedelig, jeg mener, både Stockholm og Helsinki er utrolig smukke og spændende. For ikke at tale om Göteborg, Malmö og Helsingborg. Men ikke Oslo. Det forhindrede dog ikke en horde af turister (ncl os selv) fra at besøge byen. Tømren kommer først og kigger fredag i næste uge. Der er jo kø og vores er ikke akut. Men vi krydser også fingre:)
  God weekend, du nyder det nok i det engelske.

  SvarSlet
 7. Hej fra en tidligere oversvømmelsesramt. Jeg kan kun fortælle at man ikke kunne se vores vand, men efter at have kæmpet med forsikring i 1,5 år fik vi taget gulv af og der var en sø under dampspærren. Kan kun anbefale jer at i konsulterer en dygtig fagmand. Vi fik omsider skiftet gulve og måtte flytte ud af huset 3 gange i alt. Jeg håber det ikke gælder for jer, men vær opmærksom på at vi havde 5 der sagde at gulvet var OK, - inden vi tog brædderne op. Eftervirkningen af vand under dampspærren var svamp i væggen og det skal man også passe på med da I kan blive syge - og her er det VIRKELIGT alvor. Kan anbefale at I borer en test i gulvet et sted og laver en prøve (se http://www.mycometer.dk/).

  Bedste tanker og ønsker herfra
  Eva

  SvarSlet
 8. Eva: tak for dit indlæg. Vi har haft en tømre ude fra forsikringen og han kan se de er fugtigt, så det skal undersøges nærmere. Hvornår ved vi ikke, der er nok lang kø. Men mor her er meget emsig når det gælder sådan noget, så vi skal nok for opklaret hvor stor problemet er, krydser dog fingre for at det er meget lille:)

  SvarSlet
 9. Jeg er klar til at fortælle om de erfaringer vi har haft med vand. Fx hvis I får sat affugtere op - husk at tage billede af elmåleren med datomarkering, så I ikke får en elregning på 24.000 kr. for strøm, som forsikringen ikke vil dække!
  Men vigtigst af alt - bor huller, og tag prøver, flere steder. Mycometer er anerkendt af forsikringsselskaberne.

  SvarSlet
 10. Eva: dejligt at du vil fortælle om dine erfaringer. Måske kan vi udveksle email, så kan jeg vet skrive til dig hvis der opstår nogle spørgsmål?
  min mail er havehyrden@youmail.dk
  Håber at jeres skader nu er udbedret.

  SvarSlet

din mening:

OK 18

Jeg er gymnasielærer og er netop blevet lockout varslet af Sophie Løhde. Man kan sige at det er et forventet modtræk af moderniseringsstyrel...