fredag den 3. juni 2011

Fristelser og andet

Jeg har gjort det igen. Bestilt stel fra Burleigh Pottery, "the last working victorian pottery in England" Jeg kunne simpelthen ikke lade være, og jeg "manglede" jo lige nogle kagetallerkner, en stor tepotte og et kagefad. At jeg så faldt over lidt andre ting samtidigt, ja det kan jo ikke undre.


Jeg har selvfølgelig også handlet andre ting på nettet, planter og plantestativer. Urtegartneriet ved Silkeborg har et væld af urter og geranium og hvor er det dog dejligt at få dem lige til døren, alle på en gang. Samme dag fik jeg også levering fra Korsør, Jern i haven er et firma der laver f.eks plantestativer, fuglehuse osv. Alt i (ja hvad ellers) jern. Priserne var ret rimelige og Carsten der ejer firmaet laver selv det hele og var så venlig at leverer til hoveddøren (mod betaling selvfølgelig).
                                   
 Vores gamle kat, fede, er meget magelig. Den ligger ind i mellem midt på køkkenbordet, noget vi normalt ikke tillader. Men den er jo så gammel.........og grydelapper er jo så dejlig bløde.
Onsdag var jeg til "Mit hjem er mit slot" udstilling i Haveselskabets have på Frederiksberg. Jeg mødes hvert år med en gammel kollega dernede. Vi går rundt og ser det hele og køber selvfølgelig en masse. Entreen er alt for dyr og det er stort set det samme hvert år. Men i år lagde vi mere mærke til selve haven, hvor de havde enorme træpæoner og almindelig pæoner, meget smukt syn. Desuden en masse træer og buske som jeg ikke har set før. Hvad de alle sammen hedder kan jeg selvfølgelig ikke huske, men jeg skal have gemalen med ned i haven, en dag. Der er mange spændende oaser rundt omkring.
Eksamensperioden på landets gymnasier er startet, også på mit. Jeg har netop skrevet de sidste mundtlige spørgsmål til mit ene hold. De skal offentliggøres 5 dage før eksamen. En enorm fordel for eleverne, og forhåbentlig hjælper det for dem der bliver så nervøse når de sidder foran mig og censor.
Jeg har jo fået job andet sted, stadig et gymnasium, men forhåbentlig med en bedre ledelse. Jeg fik faktisk tilbud 4 stillinger, selvom jeg kun fik søgt 1. Ja helt mærkeligt, og så alligevel ikke.  Men jeg valgte i sidste ende det jeg selv havde søgt. Rektor var så glad for at jeg havde valgt at sige ja til hans gymnasium at jeg fik en overordenlig rosende mail fra ham. Nu må vi håbe at jeg kan leve op til alle deres forventninger.
Ja solen skinner og haven venter. Gemalen skal slæbe lidt på de tunge krukker, men omplantning, det står jeg stadig for. Søndag kommer min gamle far, det er jo fars dag, så noget godt at spise skal han have. 
God weekend til alle der læser med her :)

16 kommentarer:

 1. Hvor er de smukke, dine tallerkener. Ja, Burleigh laver dejlige ting, så jeg kan godt forstå, at du blev fristet.

  Gammelmisser skal have lov til mere, synes jeg. Vores kat fik heller aldrig lov til at ligge på bordet eller spise med for den sags skyld. Men som gammelmis brød vi vores egne principper og forkælede hende. Det er jeg glad for nu... :-)

  SvarSlet
 2. Fine ting du har fået snoldet....selvfølgelig skal gamle katte have det godt, og sådan et par grydelapper er dejlige....God weekend og god arbejdslyst i haven, det bliver jo fint vejr...;-D

  SvarSlet
 3. Mia: ja gamle misser får lov til lidt af hvert. SÅdan da:)
  Rejen: jeg regner også med at det bliver have vejr både lørdag og søndag:)

  SvarSlet
 4. Man kan ikke få bedre vejr end det vi har nu... god fornøjelse med plantningen.
  Og med dit nye job - jeg håber dine elever får en god eksamen som en værdig afslutning på dit gamle job:-)

  SvarSlet
 5. Ellen; det er jo super havevejr lige i disse dage. Og jeg krydser finger for godt eksamensresultat:)

  SvarSlet
 6. Jeg forstår godt at du blev fristet og hvor er det skønt at man kan sidde hjemme og handle og så få det bragt til døren. Tillykke med jobbet jeg håber at du bliver glad for det nye sted:))
  Eksamenstid - fortæl mig om det - min yngste søn bliver student om et par uger så vi et i et spændingsfelt her i huset for tiden. Han er så dygtig og der er kun grund til glæde, men han er forståeligt nervøs og nogle dage går vi rundt på listefødder som da han var spæd og sov uroligt:0) Jeg forestiller mig at du som lærer også er nervøs eller spændt på hvordan eleverne klarer sig - at det også er en speciel tid for dig?

  SvarSlet
 7. Lisbeth: man er jo altid interesseret i at se hvor meget eleverne har lært og kan, uden ens hjælp. Og man bliver sådan helt stolt når, når de kan se ting i sammenhæng og ikke kun i afgrænset firkanter. Det eneste der er spænding omkring er den censor der møder. Jeg har oplevet lidt af hvert mht til sådanne. En sad f.eks og blundede midt under eksamen, en anden havde misforstået bekendtgørelsens ordlyd og vi måtte ud i ½ times votering. Det nyeste eksempel var en censor der slet ikke har læst elevens opgave (SRP) og blot fremtryller en karakter uden grundlag..............ok, de fleste censorer er rigtig søde og venlige, men dem der er "anderledes" er jo dem man husker;-)
  Dejligt at høre at din søn tager eksamen seriøst og er så koncentreret. Og tillykke med han "snart" hue :)

  SvarSlet
 8. Tillykke med jobbet - det er vel nok dejligt for dig, at det er på plads. Jeg håber, du bliver glad for din nye arbejdsplads. Og sikke smukke Burleigh-tallerkener du har købt.

  Vores gamle kat har også særlige privilegier :-)

  SvarSlet
 9. Madame: tak skal du have.
  Ja de gamle skal have det godt;-)

  SvarSlet
 10. Sikke en sød katte! Jeg havde også nogle,så jeg ved hvor søde de kan være.
  Der er nogle dejlige billeder her!

  SvarSlet
 11. Iren: jeg troede nu ellers at den fede var en unik kat, dvs ikke andre af den slags. Det er ikke en racekat, men en blanding. Men sød, det er den. Og fræk;-)

  SvarSlet
 12. Ja, jern i haven er et godt sted at handle. Har både købt havepavillon, kraftige pæonstativer og fakler hos ham - tilbage i 2006.

  SvarSlet
 13. Staudefeen: Utrolig god service og rigtig venlig mand. Og rimelige priser. Havecentre herinde tager 3-4 gange så¨meget for dårligere kvalitet.
  Jeg misunder dig din havepavillion, den må da være rigtig smuk? Med planter.

  SvarSlet
 14. Ja, han er nemlig billig, og det er god kvalitet.

  Ja, jeg har roser og en clematis op ad pavillonen. Har nu også sat nogle lathyrus i år.

  SvarSlet
 15. Staudefeen: lyder rigtigt smukt, måske skal jeg overveje sådan en

  SvarSlet
 16. It's wonderful that you are getting thoughts from this post as well as from our dialogue made here.

  My site ... instagram likes

  SvarSlet

din mening:

OK 18

Jeg er gymnasielærer og er netop blevet lockout varslet af Sophie Løhde. Man kan sige at det er et forventet modtræk af moderniseringsstyrel...