mandag den 7. marts 2011

Solskin

Søndag skulle vi i Skuespilhuset og se Misantropen. Jeg havde læst så mange fantastiske anmeldelser af Molière forestillingen, så den måtte jeg naturligvis se. Men solen skinnede og vejret var små smukt og jeg næsten ærgrede mig over at vi var nød til at sidde indendøre.
DSB syntes at alle skal køre gratis med S-toget den første søndag i måned, så vi undlod at klippe da vi steg på toget med cyklerne. Der var rigtig mange mennesker med og egentlig undre det mig at det kan betale sig at indføre sådan en service. Får man flere kunder på denne konto? ja jeg har svært ved at se det. Og så var der til og med indsat ekstra toge, så de fleste linjer havde 10. minutters drift.
Ved Skuespilhuset sad en masse mennesker og nød solen, og det var lige før vi droppede teaterforestillingen for at sidde sammen med alle de andre, forårshungrende mennesker og nyde en kop kaffe. Men også kun lige. For godt nok var der læ der hvor de sad og solen varmede rigtig dejligt, men gik man 5 m rundt om hjørnet så kunne man tydelig mærke den iskolde vind der mindede en om at de ikke var forår endnu.
Det var første gang vi var på store scene i Skuespilhuset og det var en fornøjelse at se dette smukke rum. Der er lidt hule stemning over salen og man fornemmer ikke det meget moderne, som ellers gennemsyrer hele bygningen, når man sidder der i mørket. Så virker det meget intimt og hyggeligt.
Efter forestillingen tog vi turen gennem Nyhavn, også her var der mange mennesker ude og nyde solen. Dog primært turister der ikke er vant til cyklister. Og de går de i vejen. De tror åbenbart at alt er fortov og man skal virkelig holde på bremsen for ikke at køre nogen ned.
Men hvor er husene i Nyhavn dog smukke, mange af dem er pil skæve, men uhyre charmerende.
Dagen sluttede med en tur i haven, jeg fik fjernet et par staude toppe. Der er dog lang vej endnu. Men kiggede man godt efter kunne man se en del planter der var på vej op af den frosne jord. Erantis og vintergæk er allerede oppe og snart kommer der flere. Hvor jeg glæder mig.

11 kommentarer:

 1. Skønne skønne solskinsbilleder.

  Det er dejligt at den så småt er ved at få magten tilbage. Husene er rigtig skønne og charmerende med deres små skævheder.......og ja det må have været fristende at sætte sig på en cafe med lidt varmt i koppen på sådan en skøn solskinsdag :0)

  SvarSlet
 2. Det lyder til at I har haft en dejlig søndag, og der er hyggeligt i Nyhavn...;-D

  SvarSlet
 3. Solhat: Det blve "kun" til en kop kaffe derhjemme, men så kunne jeg jo trække i have tøjet og det er jo noget af det bedste:-)
  Rejen: rigtig hyggelig dag.

  SvarSlet
 4. Skønne billeder! Har desværre aldrig været på Nyhavn, absolut en fejl! Dejligt vejr, er is der er på vandet?

  SvarSlet
 5. Lene: ja det er isflager der ligger i havnen. Havnebussen havde svært ved at sejle denne og sidste vinter pga den megen frost. Det er du jo nok forskånet fra dernede i det varme land :-)

  SvarSlet
 6. Sikke en dejlig søndag:) Det er et fantastisk tilbud DSB giver med gratis S-tog og derer håb om at folk lader bilen stå når de skal på søndagstur:) Husfacaderne i Nyhavn er ikke til at stå for, men jeg synes at der kan være lige lovlig trangt og meget hurlumhej i Nyhavn om sommeren. Jeg håber at det var en god forestilling?

  SvarSlet
 7. Lisbeth:Super dejlig søndag. Du har ret mht Nyhavn om sommeren, vi kommer der sjældent. Men smukt er der nu:-)

  SvarSlet
 8. Det lyder som en dejlig søndag - og sikke smukke billeder, du har taget ;-)

  SvarSlet
 9. Madame: det var en rigtig dejlig søndag :-)

  SvarSlet
 10. Der er ikke noget at sige til, at Nyhavn trækker mange turister til - der er et skønt og enestående miljø.
  Tror du ikke, der er mange med S-toget, netop fordi det er gratis? Det er svært at vide hvad der er årsag og hvad der er virkning.
  Normalt er det jo hammerdyrt at tage toget; især hvis man skal mere end én afsted, så jeg kan godt forstå, hvis folk benytter sig af den gratis søndag.

  SvarSlet
 11. Ellen: jo selvfølgelig er der mange med s-toget fordi det er gratis. Men hvordan skulle det i længden give dsb flere kunder? altså at man kan køre gratis med s-tog den første søndag i månedet. Jeg kan ikke helt set det for mig :-)

  SvarSlet

din mening:

OK 18

Jeg er gymnasielærer og er netop blevet lockout varslet af Sophie Løhde. Man kan sige at det er et forventet modtræk af moderniseringsstyrel...