søndag den 28. november 2010

Julehygge

Så blev det 1. søndag i advent igen. Adventskransen stod klar i morges, jeg havde bagt franskbrød, lavet dejlig te og det var endelig holdt op med at sne.
Da jeg skulle lave kransen færdig lørdag aften havde jeg ikke overvejet at sneen ville dække over den smukke mos jeg skulle bruge fra haven. Jeg begav mig ud i snestormen, ja kun ud i haven, bevæbnet med en spatel og en sneskraber. Først fjernede jeg det meste af sneen med sneskraberen, dernæst ledte jeg, men min lommelygte, efter mos. Men det var en umulig opgave, frossen mos er ikke lige sådan at skrabe af flisefladerne, så udbyttet blev et par små totter. Men heldigvis kom jeg i tanke om at jeg havde plyndrede haven for mos 1 uge før, da jeg lavede dekorationen til kalenderlyset. Reddet på målstregen.
Jeg er ellers ikke den store fan af julepynt, jo adventskrans, kalenderlys og lidt pynt i vinduerne.
Og så er jeg helt pjattet med julebuketter fra min lokale blomsterbutik, Elsebeth. Hun laver de smukkeste julebuketter og kranse med dyb røde blomster. De er rigtig smukke.
Fredag var jeg et smut inde i København city, der var rigtig god julestemning. Jeg husker at jeg som barn altid tog en juleshoppingtur med min moster. Juleudstillingen i Dallevalle skulle vi selvfølgelig se og så var vi ellers på rundtur i Magasin og Illum, som min moster elskede.
Daells Varehus eksisterer ikke mere, men Magasin havde fået det helt store julepynteri frem. Mekaniske nisser i nisseland, det er lige før man bliver som barn igen.
Samme dag mødte jeg en veninde på Tante T og som nogle måske har bemærket er jeg meget glad for tanten i Viktoriagade. Stedet er utrolig hyggelig og serveringen i top. Vi fik prøvet deres Rooibos med vanille samt Tante Lottes julete, de smagte så godt at jeg fik købt en masse med hjem.
Hjemturen gik langsom, der var person påkørsel på Nordhavn, så ventetiden var ½ time og der var proppet i cykelkupeen. Men dejligt er det at folk er så hjælpsomme og venlige, der er jo ingen der ønsker at blive efterladt på perronen fordi man ikke kan få cyklen ind i kupeen.
Lørdag sneede det hele dagen. Planen var at vi skulle cykle til Rødovre centrum, men vi opgav. Turen tager normalt 15 minutter, men vi nåede kun til vores lokale Kvikly på de 15 minutter. Snerydningen havde vist ferie her i kommunen.
I dag sneede det da heldigvis ikke, men jeg læste lige at de lover sne og snefygning igen i morgen. Jeg syntes ellers ikke det var så længe siden vi sidst lå i snedyner!  8 måneder. Lige nu syntes sommeren meget langt væk, men en trøst er at det er så smukt at sidde indenfor og kigge ud på snelandskabet.

6 kommentarer:

 1. Hvis man endelig skulle have en adventskrans, så tror jeg den skulle ligne din ;-)
  Meget enkelt og smukt :-)

  SvarSlet
 2. Hvor er den fin din adventskrans, også uden mos...Lyder som om du har haft en hyggelig fredag hos Tante T...Jeg synes heller ikke at det er så længe siden det var vinter sidst...Uf....En god uge til dig...

  SvarSlet
 3. Per:ja man skal bare husk at "høste" havens goder inden det bliver frost og sne;-)
  Rejen: Der er nu mos i adventskransen:-)
  Det lyder eller ikke til at vi bliver fri for kolde og sne indenfor det næste stykke tid :-(

  SvarSlet
 4. Jeg er i samme situation som dig - leret til kalenderlyset er dybt begravet og sikkert også dybfrossen, og det skal jo ellers tændes idag.
  Det lyder som en dejlig juletur i byen:) Men det er ikke rart at tænke på de personkørsler som du har oplevet i togtrafikken.

  SvarSlet
 5. Lisbeth: uheldigt med dit ler. men det skulle blive tørvejr fra weekenden af:-)

  SvarSlet
 6. Hvor er den smuk din adventskrans :)
  Jeg har ikke fantasi til at gøre det på andre måder end den traditionelle med grankrans og røde sløjfer.
  Næste år vil jeg være utraditionel :)

  Åh ja, jeg husker også Daells Varehus' juleudstillinger og Metropol bio, hvor vi så Disneyfilm :)

  SvarSlet

din mening:

OK 18

Jeg er gymnasielærer og er netop blevet lockout varslet af Sophie Løhde. Man kan sige at det er et forventet modtræk af moderniseringsstyrel...