lørdag den 16. oktober 2010

Kulturnat

I går var vi til kulturnat. Vi startede, som sidste år, på L´education nationale i Lars Bjørnsstræde, hvor vi spiste middag fra det franske landkøkken. Stedet har ikke mange sidde pladser og bordene står så tæt at man næsten spiser middag sammen med dem ved bordet ved siden af. Der er vel 10cm mellem bordene, så romantisk hygge, bliver det ikke til. En "kom hinanden ved middag" er vel det rette ord. Men stedet oser af autentisk charme og det er også franskmænd der servere derinde.
Første stop var D´Angleterre, som havde åben i palmehaven. Da vi jo kun har oplevet huset udefra, måtte vi lige ind forbi. Og der var selvfølgelig kø. Men det var kø tiden værd. Indenfor serverede man varm kakao med flødeskum, super godt initiativ. Så fik vi historien om hotellet og specielt Palmehaven, som er opkaldt efter de palmer man fik sat i salen, og dengang for næsten 100år siden, var palmer meget dyre og unikke. Ikke noget som den almindelige borger havde som stueplante.
Før man fik det italienske glas loft var der gennemsigtigt glas og udsigt fra salen. Jeg tror faktisk jeg ville foretrække det sidste. Ikke at det italiensk loft ikke har sin charme, men det er oplyst af kunstig lys og det brød jeg mig ikke om. Det var uhyre spændende at se stedet, men stilen var ikke lige min kop te.
Efter besøget cyklede vi til Botanisk have som jo altid er et besøg værd.

Der var åbent i de store glashuse og flere udstillinger, blandt andet en med svampe. De er smukke og hvor findes der mange specielle. Svampeeksperter stod klar til at besvare spørgsmål.
Efter flere andre besøg cyklede vi langs søerne til Frederiksberg som efterhånden også har et stort udbud af aktiviteter på denne aften.
 Vi nåede at besøge LIFE, som min mand aldrig har været på og Retten, som ligger meget anonymt tæt på Frederiksberg Centeret. Her fik vi en rundvisning og så flere model over det nye retshus man starter med at bygge til næste år. Det så rigtig spændende ud.

Der er mørkt ved søerne om aftenen, men smukt. Der var placeret små lygter på søen i rød og hvid, muligvis pga kulturnatten. Måske kunne mit Canon kamera fange stemningen bedre, men jeg havde kun mobilen med.  Dejligt at billed redigeringsprogrammer lige kan gøre billeder en smule bedre.
Fortsat god lørdag til dig der læser med her

9 kommentarer:

 1. Det var mange gode oplevelser på en gang. Jeg synes, at det glastag er utrolig flot, selvom jeg selvfølgelig aldrig selv ville bo i/med sådan noget.

  SvarSlet
 2. Mutter: kulturnatten er altid en dejlig oplevelse:-)

  SvarSlet
 3. Til næste år vil jeg også deltage i kulturnatten....det ser da ud til at I har oplevet lidt.....fortsat god weekend...

  SvarSlet
 4. Jeg er ikke rigtig den store kulturnat-fan, men det lyder som om at du og din mand havde en rigtig god aften sammen. Jeg havde læst at D´Angleterre var åben og jeg må indrømme, at det fristede en lille smule. Jeg har nemlig heller aldrig været der og lidt nysgerrig er man vel, haha!

  SvarSlet
 5. Rejen: programmet er meget stort og uoverskueligt. Vi vælger nogle ting ud, nogle når vi, andre når vi nok næste år. Men hvert år er der unikke oplevelser, det er dem vi normalt går efter. Museerne kan vi jo altid besøge.
  Jens: Det var ganske sjovt at besøge det fine gamle hotel, og netop sådanne arrangementer er det der gør kulturnatten speciel. Der er altid en hel del af sådanne "once in a lifetime" arrangementer.

  SvarSlet
 6. Det lyder som nogle spændende kulturnat-oplevelser! Jeg ville gerne have oplevet Botanisk Haves væksthuse - har kun været der en vinterdag, men det ser meget charmerende ud på dit billede.

  SvarSlet
 7. Madame: væksthusene er rigtig smukke, både ind og udvendige. En sommertur gennem haven er virkelig en dejlig oplevelse, selvom vores nattur også var spændende :-)

  SvarSlet
 8. Kulturnatten er helt overvældende i sit udvalg af tilbud, og jeg synes I er gode til at vælge det ud, der er unikt, for som du siger, kan man jo altid se museerne...
  Vi har aldrig fået taget os sammen til at finde ind til denne nat - nok fordi Sverige også lokker, men du fik sat et par tanker i gang omkring det usædvanlige ved begivenheden :-)

  SvarSlet
 9. Ellen: Det er præcis det unikke der er spændende. D´angleterre havde aldrig haft åbent for "pøblen" før, Retten på Frederiksberg havde også 1 gang åbent osv. Det er virkelig spændende... så jeg kan kun anbefale det.

  SvarSlet

din mening:

OK 18

Jeg er gymnasielærer og er netop blevet lockout varslet af Sophie Løhde. Man kan sige at det er et forventet modtræk af moderniseringsstyrel...