fredag den 8. oktober 2010

Haverne på DTU

I denne uge har jeg været på kursus på DTU og selvom jeg har været her mange gange før, så var det første gang jeg lagde mærke til deres mange haver.
Ovenstående billed er fra en indergård som man nyligt har renoveret og placeret flere spejlbassiner og birketræer samt en masse smukke trædebregner.

Man har desuden plantet træer i mure. Ja det ser sådanne ud når man kigger fra Akademivej ind mod bygning 451.
DTU blev indviet i 1974 og lå forhen blandt andet ved Sølvtorvet. Dengang var det polyteknisk læreranstalt.

Eva og Niels Koppel var hovedarkitekter på det man kaldte DTH, Danmarks Teknisk Højskole. De to arkitekter har også tegnet, Panum (hvor man læser Medicin) samt H. C.Ørsteds Instituttet (hvor de naturvidenskabelige uddannelser under Københavns Universitet ligger). Men tilbage til haverne på DTU.
Hovedbygningen, 101, har en meget  stor kantine, og en der tilhørende have.

Fra kantinen er der udsigt over nogle store vandbassiner og ønsker man at sidde ude kan man sidde og nyde vandet helt tæt på. Der udover er der fyldt med såkaldte atriumgårde, hvor man kan sidde i fred og ro og måske studere eller tale med ens venner.
Selve arkitekturen kan man syntes om, eller lade være. Men haverne er ganske smukke og man har faktisk en flok havemænd der passer de mange store arealer. De er heldigvis ikke blevet sparet bort.

14 kommentarer:

 1. Ja, det er da dejligt er der haver man kan sidde når man studerer, ellers er det et lidt kedeligt område og noget kantet i det...

  SvarSlet
 2. Det er da dejligt med alle de planter og grønne områder, der kan camouflere bygningerne i en vis grad... ;-)

  SvarSlet
 3. Rejen: lige hovedbygningen er ikke særlig køn. Men nogle af de andre bygninger syntes jeg nu er ganske pæne. Ikke at jeg ville bo der, men arkitektonisk er de spændende.

  SvarSlet
 4. Mia: ikke alle bygningerne er "lige" grimme. Dele af nogle af bygningerne er ganske pæne og vindues partierne er også smukke. Jeg tror at de er den gamle beton der gør det grimt at se på. Godt at haverne er så smukke

  SvarSlet
 5. Det er vel nok smukt at se, Havehyrde - minder mig om både TV-byen og om taghaverne i Radiohuset.
  God weekend til dig!

  SvarSlet
 6. Det er altid godt med grønt til øjet....ikke mindst når man sidder med næsen begravet i bøgerne:0)

  Det er lige sådan et spejlbassin jeg ønsker mig i haven.....mon ikke man kan få en smed til at kreere et til foråret :0)

  SvarSlet
 7. Madame: det er spændende med haver man ikke sådan lige kommer forbi. Lyder også som noget interessant at se DR haverne. Men det er vel nok kun de ansatte der får den glæde :-)

  SvarSlet
 8. Spejlbassinerne var rigtig smukke. Claus Dalby fortalte at hans var fra Heide planteskole i Thisted, her er lidt kortere for dig end for mig. Men jeg har talt med dem og overvejer at købe 2 mindre stks derfra. Skal bare lige høre leveringspriserne, de plejer altid at være høje :-)

  SvarSlet
 9. Interessant... jeg har aldrig været på DTU, så det er rart, at man kan bruge sine forbindelser her i blogland til at komme lidt rundt på ukendte steder ;-)

  Spændende med dine bassiner - vi får vel billeder at se, hvis de bliver en realitet?

  SvarSlet
 10. Ellen: DTU er ikke kendt for sin skønhed. Store betonklodser og mange af dem på et meget stort område. Men ind i mellem disse klodser findes så små oaser, som så derved fremstår så meget smukkere. Kontrasten er nogle steder meget stor.
  Hvis jeg bestemmer mig for spejlbassiner til min have, skal jeg selvfølgelig nok lave en lille " reportage" ;-)

  SvarSlet
 11. Det var en overraskelse at se, hvor smukke haver, der er imellem bygningerne på DTU.
  Jeg har kun set byggeriet på afstand, hvor det ser trøstesløst ud, men dine billeder har bestemt givet et helt andet indtryk.

  Sådanne spejlbassiner gør utroligt meget ved en have.
  Jeg har kun tre små fuglebade :)

  God søndag aften til dig :)

  SvarSlet
 12. Lone: ja det var også meningen at vise at der faktisk kan være ganske smukt mellem alt betonen.
  Jeg har også kun små fuglebade, men regner bestemt med at købe 1-2 spejlbassiner :-)

  SvarSlet
 13. havde slet ikke set alle disse haver, har ellers lusket en del derude, lidt da jeg studerede og efterfølgende når jeg ville se orkideerne, for i dele af området vokser der nemilg vilde orkideer, som gartnerene er med til at sørge for ikke forsvinder. De gartner der går derude virker faktisk rimelig pragmatiske, mange steder ville gartneren bare slå græs, uanset om der stod orkideer eller ej, for det står der jo i hans arbejdsbeskrivelse.
  Men næsste gang må jeg nok også vandre lidt i andre dele af området, for det er jo altid rart med lidt haveoplevelser, selvom stilen jo er lidt stiv, men engelsk romantisk stil ville ikke passe til bygningerne.

  SvarSlet
 14. Karen: Nej jeg tror ikke at cottage stilen passer til DTU. Det de har passer nu fint :-)

  SvarSlet

din mening:

OK 18

Jeg er gymnasielærer og er netop blevet lockout varslet af Sophie Løhde. Man kan sige at det er et forventet modtræk af moderniseringsstyrel...