søndag den 12. september 2010

Trist episode, men smukke stauder

Min mand overværede et ældre ægtepar blive chikaneret på det groveste af to unge indvandre i bil på motorvejen. De unge bremsede hårdt op foran ægteparrets bil, lagde sig på siden af bilen og råbte ud gennem ruden samtidigt med at der blev gjort diverse håndtegn til dem (ja gæt hvilke). Min mand lå i bilen et stykke bagved og overværede hændelsen, der først stoppede da det ældre ægtepar parkerede i nødsporet. Min mand kørte ind bag dem og opfordrede til at anmelde episoden til politiet, så ville han gerne være vidne til hændelsen. Det blev meldt til politiet, som blot gav den besked at man ikke skulle regne med at sagen blev efterforsket, politiet var så kraftig underbemandet at sådan en sag ikke havde første prioritet. Tja, det er da virkelig tragisk at der findes sådanne mennesker, der har behov for at chikanere ældre sagesløse mennesker på en motorvej og med livet som indsats. Ikke kun de ældres med også de unge mænds. Og at politiet ikke har bemanding til at tage sig af sådanne sager er da lige til at græde over. Vi har desværre været ude for et lignende tilfælde, i Sverige, på motorvejen mellem Helsingborg og Malmø og det giver jo anledning til at tro at det ikke er to enkeltstående tilfælde, men at sådanne episoder sker jævnligt.
Nå men til en noget mere positiv note, så er Vigga faldet rigtig godt til her i huset. Hun spænder frem og tilbage og vil så gerne lege med de gamle katte, som ikke rigtig gider hende. Heldigvis kan man jo lege med hvad som helst, f.eks en snor og så kan man jo underholde sig selv indtil nogen gider lege med en...
De sidste kartofler er gravet op, men mine tomater er stadig ikke helt modne. De fleste er spist med mine italienske flasketomater er stadig grønne? Heldigvis kan de modnes selv om de ikke hænger på planten, det lærte min far mig da han selv dyrkede tomater for mange år siden.

Der er ellers stadig mange blomster i haven, phlox, roser, sedum, staude solsikker, violfrøstjerne, lægestokrose, duehoved osv. Og så har jeg igen inddraget noget af græsplænen til et staudebed. Jeg vil prøve mig frem med lidt flere græsser. Har kun 2 i et af bedene i forhaven og de står og ser smukke ud næste hele vinteren. Så denne gang har jeg bestilt en masse forskellige hos Staudestedet som Kjeld Slot anbefaler på sin hjemmeside. Jeg fik dem tilsendt med posten, en super dejlig "overraskelse" at komme hjem og finde to store pakker på dørtrinnet, fyldt med planter. Det er næsten som juleaften. Samme dag fik jeg også leveret en pakke fra Blomsten og Krukken i Mariager. Claus Dalby fortalte om de dobbelte violfrøstjerner de havde på lager og selvfølgelig, kan man vist roligt sige, måtte jeg have nogle af disse pragt eksemplarer. Det er super dejligt og nemt at bestille stauder på nettet, det er helt bestemt ikke sidste gang jeg gør det.
Fortsat god søndag til alle der læser med her.

12 kommentarer:

 1. Jeg bliver så vred, jeg bliver så vanvittig rasende, når jeg hører sådan en historie! Det er ikke acceptabelt!!! Jeg synes man hører mange historier, hvor folk får en lignende besked. Jeg synes det nærmer sig en form for.... selvtægt, når politiet begynder at sortere mellem de sager de vil bruge ressourcer på og hvilke de ikke vil. På den måde mener jeg ikke at politiet overholder lovgivningen og det er jo absurd.

  På den måde legaliserer politiet jo trafikchikane, men det er simpelthen ikke deres job at bestemme over dansk lovgivning. Derimod er det sgu deres job at tage sig af borgernes anmeldelser.

  Og i denne sag er der ovenikøbet et vidne. Formodentlig har man også nummeret fra nummerpladen. Så er det formodenlig ikke en af de sager som kræver flest ressourcer.

  Jeg er dybt forarget og jeg synes at I skal klage til rigspolitichefen eller noget lignende. Måske justitsministeren!

  SvarSlet
 2. Jens: jeg tror desværre vi ser resultatet af den omdiskuteret politireform. Men jeg håber sørme også at det ældre ægtepar klager, men jeg ved ikke om de har energien. Og jeg giver dig helt ret det er forargeligt. Nummerpladen tog min mand, og det samme gjorde det ældre ægtepar, så måske får de unge fyre en lille bøde???

  SvarSlet
 3. Hej , jeg bliver også helt harm, det er da utroligt at man skal mobbes i trafikken, det kan jo ikke være rigtigt, men vi oplever det desværre også som motorcyklister og vi kører pænt.....jeg håber de får en over næsen de unge mennesker....skrækkeligt......men hvor er den dejlig din killing.....

  SvarSlet
 4. Rejen: ja håber også på at de får en eller anden straf, lad os krydse fingre for det.
  Den er så sød og mild den lille Vigga og den elsker at blive kælet med :-)

  SvarSlet
 5. Jeg har også tit overværet chikanekørsel på motorvejen, og jeg bliver altså noget så rasende. Også fordi en sådan kørsel er til fare for os alle sammen - der kan så nemt gå noget galt, når bøller kører som idioter.

  I det hele taget synes jeg, at mange kører rimeligt rædselsfuldt. Jeg er meget tit ude for unge, der kører sindsygt stærkt, og for folk, der hverken giver tegn eller holder tilbage for rødt.

  SvarSlet
 6. Mia: eg kan desværre kun give dig ret, man oplever det alt for tit. Men hvorfor har nogle mennesker behov for at vise dig frem til fare for andre menneskers liv? Det er helt ubegribeligt for mig.
  Hver morgen når jeg cykler til job, ser jeg mindst 6-10 stykker der kører over for fuld rød. Jeg tror at vidoe overvågning kunne være en rigtig god ide :-)

  SvarSlet
 7. En ting som gør mig glad ved din historie, er at I faktisk stoppede og tilbød jeres støtte - alt for mange havde haft travlt og sikekrt tænkt at de gamle mennesker sikkert selv var ude om det.

  Ville ønske folk havde lidt mere overskud i bilen. I frankrig vil man f.eks. ofte opleve at folk dytter tak. Politiet kan jo ikke være alle steder, og ærlig talt så ville det blive svært at bevise noget - blev selv kørt af vejen for ikke så lang tid siden af en modkørende der fyldte beggebaner - men det kunne politiet kun betragte som en solo ulykke, for jeg var jo ikke blevet ramt - men fortryder nu ikke at jeg kørte i grøften, for som politimanden indrømmede så havde jeg ikke været her hvis jeg havde holdt min bane.

  Kunne nu bare være sur på busselskabet, men prøver at vinke venligt og gi plads når jeg i fremtiden passerer en bus. De fleste af dem kører jo rigtig pænt og hvis man vinker venligt så er de måske knap så inklinerede til at ville køre mig ned når jeg klipper hæk eller skal ud af min indkørsel.

  Og så er der flugtbilisten vi engang blev ramt af (og som derefter i indre by fortsatte over 2 røde kryds for at stikke af), ham ville politiet heller ikke gøre noget ved, og det var pænt før politi reformen (i Nyrups tid), mens jeg var helt grøn bilist og måske lidt blåøjet. Tror bare de bruger den undskyldning som passer ind i tiden.

  Overvågning, tjah de har lukket for de automatisk fartkontroller her, de virker ellers rigtig godt og så er det jo en ren indtjeningskilde. Men skal politiet kun kontrollere regler som er administrativt nemme og hvor bøderne kan financiere driften. Bryder mig i princippet ikke om kontrol, mennesker skal tage ansvar ikke kun af frygt men også af respekt for andre medborgere.

  Tror os danskere selv skal være med til at ændre mentaliteten, og netop derfor finder jeg jeres historie sært positiv, enkelt undtagelser vil der altid være, men hvis vi alle generelt kører med et smil og omtanke for andre så tror jeg at det vil smitte af.

  Ang de knægte så tror jeg at der er mere galt med dem end deres kørsel, sådan en vrede og frustration som skal ventileres på den måde må ha en rod og manifesterer sig sikkert også på andre måder. Men de bør stoppes for deres egen skyld, inden de for gjort noget som de for altid vil fortryde. Mon de bare skulle have haft et kæledyr som børn, for et eller andet er gået galt...

  SvarSlet
 8. Karen: Sikke nogle forfærdelige oplevelser du fortæller om. Jeg tror desværre først sådanne fyre stoppes når det går helt galt, de er nok udenfor pædagogisk rækkevidde. Desværre!!

  SvarSlet
 9. Ja, det er ganske forfærdeligt med chikane, som den du fortæller om! En af mine kolleger mistede sin datter, fordi en ung andengenerations indvandrer kørte med 200 kilometer i timen ind over et fortov. Få dage efter begik min kollega selvmord, fordi hun ikke kunne leve uden sin datter.
  Men det glæder mig, at Vigga er faldet til hos jer - hvor er hun dog en smuk kat!

  SvarSlet
 10. Madame: det var da ganske forfærdeligt det du skriver om. På alle måder og sørgeligt at straffen for sådanne forbrydelser ikke er lange nok. På det området er lovgivningen alt for svag.
  Vigga er utrolig smuk, man kunne kigge ind i hendes blå øjne hele dagen. Og så har hun et utrolig dejligt væsen. ja hvilken kat har ikke det :-)

  SvarSlet
 11. Føj for en historie, der næsten kan få mig til at få racistiske tilbøjeligheder. Sådan nogle modbydelige bøller, som jeg tror du har ret i, er uden for pædagogisk rækkevidde, og jeg er også enig i, at mange straffe er for milde - som jeg vist har givet udtryk for før i anden anledning.
  Jeg tror ikke, det hjælper at straffe, men det hjælper søreme heller ikke ikke at straffe, og de skal bures inde for både vores sikkerheds skyld og for at få troen tilbage på retssikkerheden.
  Jeg synes Jens udtrykker det særdeles rammende.

  SvarSlet
 12. Ellen: ja vi er vist alle enige :-)

  SvarSlet

din mening:

OK 18

Jeg er gymnasielærer og er netop blevet lockout varslet af Sophie Løhde. Man kan sige at det er et forventet modtræk af moderniseringsstyrel...