fredag den 17. september 2010

Så er det efterår

Nu kan man virkelig mærke at det er efterår. Temperaturen faldt endnu et par grader allerede i sidste uge og i denne uge begyndte det at blæse en del. Sidstnævnte er af stor betydning når man cykler til job. Hver aften sidder vi og følger nøje med i vejrudsigten, specielt hvilken vej vinden blæser, har vores interesse. Heldigvis for mig blæser det oftest fra vest, så har jeg nemlig medvind om morgenen, hvilke betyder at det tager omkring 10 minutter mindre tid at cykle. Herligt, det er nemlig som om at man cykler langsommere om morgenen. Kroppen skal jo lige i gang.
Min mand skal der i mod cykle mod vest om morgenen, så han er knapt så glad for vesten vinden.
Jeg har netop fået blomsterløg med posten og nu skal jeg så finde ud af hvor de skal plantes.
Jeg er ikke god til at huske hvor løgene fra sidste år ligger, så når de nye skal ned får jeg altid gravet nogle af de gamle op. Nogle gange får jeg sørme også ødelagt dem. Tulipan løgene holder ikke længe. Mange af dem er  så forædlet at de er lette ofre for svampesygdomme. Men det må jeg så leve med når jeg nu elsker de mange smukke farver. De mest holdbare er normalt de gule og røde, som ikke lige helt er mine yndlingsfarver.
I år har jeg også købt nogle vintergækker. Inspireret af en af Claus Dalbys haveudsendelser hvor et par havde en have fyldt med de mest vidunderlige vintergækker. Virkelig specielt, jeg har faktisk aldrig hørt om  nogen der samlede på disse små planter, ja før den udsendelse. Men hvor er det dejligt at folk har så forskellige interesser.
Havemøblerne er stablet op under halvtaget, dem får vi nok ikke brug for mere i år. Desværre.
Læg mærke til puden på gulvet. Gæt hvem den er til? Nemlig, Wursten elsker at ligge under halvtaget og sove. Nogle gange se vi den ikke hele dagen men pludselig kommer der lyde fra havemøblerne og frem dukker en søvnig Wurst.
Mine duftgeranier er også kommet under halvtag. Det blæser for meget for dem og snart er det også for koldt. Så skal de nok ind i drivhuset eller ind i huset. Så kan vi nyde dem igen næste år.
 I morgen tager vi et smut til Malmø, der er marked på torvet og min mand savner spritbolaget og deres kæmpe vin udvalg. Jeg kan godt nøjes med en planteskole og så måske en af de mange frokost restauranter. Vi må se hvad det bliver til.
God weekend :-)

7 kommentarer:

 1. Sikke en masse løg, der må da være arbejde til et par timer..;D...god fornøjelse i Malmø....og god vind....

  SvarSlet
 2. Rigtig god tur til Malmø. Før i tiden tog vi så tit dertil, men det er godt nok længe siden. Der er ellers super hyggeligt... :-)

  SvarSlet
 3. Rejen: der er løg til mindst et par timer. Men jeg har sådan en fantastisk løglægger, så måske går det super hurtigt.
  Mia: Malmø er en dejlig by, men man skal være der tidligt, svenskerne elsker deres bil, så byen er næsten mere trafikeret end København :-)

  SvarSlet
 4. Det lyder dejligt med jeres planer om turen til Malmø! Håber du fortælle om dine oplevelser senere :-) Her har vi også en liggeplads til kattene udenfor - et lunt uldent tæppe på rosenbænken inde under tagudhænget ;O)
  Ha' en rigtig god tur!

  SvarSlet
 5. Madame: det lyder også som en god ligge plads jeres katte har :-)

  SvarSlet
 6. Ja, det er jo nu, vil skal planlægge, hvordan vores forårshave skal se ud.
  Bliver købte hyacintløg mon flottere/tættere end de indendørs julehyacinter, som man (jeg) plejer at plante ud i april/maj. De bliver aldrig helt så flotte, som da jeg købte dem.

  Fint lille gemme til Wursten :)

  Skal du sylte dine grønne tomater? Jeg fik et glas af en gæst, og de smagte vidunderligt.

  Dejlig aften til dig, Havehyrde :)

  SvarSlet
 7. Lone: jeg tror at dem vi har indendøre er anderledes end dem uden for. Der er jo forskellige typer og jeg tror muligvis at det er her forskellen er. Men anden blomstringen syntes jeg generelt heller ikke er så god. Det er det samme med tulipaner. Første år er de super flotte og så bliver de kedelige de næste år. De får ofte svamp.
  Jeg venter på at tomaterne bliver røde, det sker normalt efter 1 uge, er ikke helt vilde med grønne tomater :-)

  SvarSlet

din mening:

OK 18

Jeg er gymnasielærer og er netop blevet lockout varslet af Sophie Løhde. Man kan sige at det er et forventet modtræk af moderniseringsstyrel...