tirsdag den 7. september 2010

Mærkeligt

Vi har aldrig haft det stor held med vores vaskemaskiner. Da vi flyttet ind i huset stod der en Bosch vaskemaskine og hver gang man rørte ved den fik man lidt stød. Ikke særlig betryggende kan man vist rolig sige. MEN gemalen syntes det var noget pjat, så vi beholdte den i et stykke tid indtil den dag hvor strømmen lige pludselig gik. Det var ikke vores relæ der slog fra, men en sikring ude i gadebelysningen. Vidste slet ikke at disse lamper havde sikringer, men man bliver jo klogere hver dag. Så kom de rendende fra Nesa og fandt frem til at det var pga overgang i vaskemaskinen. Og tror I lige at vi så fik købt en ny i en hast?
Vi skulle have en der virkede og ikke kostede en bondegård, så vi endte med en model fra Brandt. Den fungerede godt i nogle år men pludselig larmede det slemt meget når den slyngede og derefter gik der ikke lang tid før den ikke ville  starte. Efter tilkald af service fra fabrikken fandt man ud af at varmelegemet var kaput og skulle skiftes? Om vi afkalkede den? Jamen det vidste jeg slet ikke at man skulle, men da han påpeget det kunne jeg selvfølgelig godt se at det var lige det vi skulle havde gjort . Vi afkalker jo alle andre maskiner.
Den levede vel i ialt 4 år, så larmede den så meget at jeg mente at den skulle skiftes. Og denne gang skulle det så være en vi kunne have i over 10år. Forhandlerene mente Miele, men igen syntes jeg bare de er for dyre og alle undersøgelser viser at de ikke holder tilsvarende længere end andre maskiner i prisklasser under. Så vi købte en Asko Vølund, som iflg sælger sagtens kunne holder over 10år, han havde samme maskine derhjemme!
MEN, lidt under 1 år efter køb begyndte den at pive......................mere og mere og igen måtte vi kontakte service. Nu bliver historien meget lang (ikke at den ikke var lang allerede), men den korte version er at vi havde service ude 4 gange. 4 gange og resultatet var at den larmede endnu mere end før reparationerne. Det gik fra slemt til uholdbart.
Heldigvis var der stadig garanti på den, men da det havde stået på i 1½ måned var jeg meget træt at både vaskemaskinen og service reparatøren. Eneste gode ting ved hele affæren er at vi nu får en helt ny maskine. De kan ikke finde ud af hvad der er galt og vil derfor ikke reparere mere på den. HURRA!!
Nu krydser jeg så fingere for at vi rent faktisk kan beholde den nye i over 10år. Jeg er bare træt af maskiner der ikke virker. Hvordan har du det med hårde hvidevarer?

10 kommentarer:

 1. De skal bare virke, jeg bliver også smadder-irreteret når de strejker eller gør knuder...stakkels dig, med sådanne nogle dumme maskiner....

  SvarSlet
 2. ja er det ikke synd for mig :-(
  De andre maskiner vi har virker nu fint, bare ikke lige vaskemaskinerne.

  SvarSlet
 3. Den slags er der slet ikke plads til i min lille lejlighed. Egentlig vil jeg meget gerne have en vaskemaskine.... men jeg tror nok at din historie kan afskrække mig en lille smule. Tænk at jeres vaskemaskine mørklagde hele vejen, haha.......

  SvarSlet
 4. Jens: jeg tror nu nok at vi har været mere uheldige end de fleste andre. For det er super dejligt at have sådan en maskine. Jeg husker dengang vi vaskede i vaskekælderen til vores lejlighed. Vi rendte frem og tilbage hele tiden og et hele skulle bookes 1-2 uger i forvejen.
  :-)

  SvarSlet
 5. Meget underholdende historie, men noget surt for jer...

  Vi har det superfint med vaskemaskiner - har altid holdt os til de billigste (Zanussi, Ariston), og de har holdt meget, meget længe. Faktisk har jeg kun slidt én maskine op, men den holdt også i 15 år.
  Min far insisterer på at købe dansk - meget prisværdigt, men han betaler næsten det tredobbelte af, hvad vi gør, og de holder kun den halve tid. Forskel: Omkring faktor 6 i pris i vores favør.
  Lige nu har vi Ariston, som foreløbig har holdt i 6 år uden et eneste klynk af nogen art, og den kostede stort set ingenting :-D
  Jeg har heller aldrig forstået, hvad man skal bruge 36 programmer til - jeg bruger højest tre.

  SvarSlet
 6. Ellen: Man høre jo så meget dårligt om de billige mærker (måske plantet af de andre fabrikater??), men dejligt at jeres har kørt fint. Og jeg vil give dig ret, hvad skal man med alle de programmer, jeg bruger finvask, kulør 40 og 60. 3 programmer er jo rigeligt :-)

  SvarSlet
 7. Jeg synes ikke, at hvidevarer er, hvad de har været. Før i tiden var jeg så glad for min Vølund vaskemaskine og mit Voss komfur - men det nye komfur virker mildest talt elendigt.

  Til gengæld har jeg fået ny opvaskemaskine efter en lang periode uden - og DEN er jeg altså glad for. Endnu!!!

  SvarSlet
 8. Mia: nu har vi ikke ejet så mange hårde hvidevare, da vi først er flyttet i hus for små 10 år siden. Men tørretumbleren, en billig zanussi er snart 15 år gammel, og den kører stadig. Men alt andet er udskiftet, noget mere end 1 gang. Opvaskermaskine kan man da slet ikke leve uden. Livet er for kort til håndvask :-)

  SvarSlet
 9. Hvidevarerne skal bare virke PERFEKT og hver gang. Jeg var igennem noget lignende for mange aar siden og pludselig fik jeg spat og koebte en hamrendes dyr AEG maskine, som jeg havde i 10 aar. Den var saa god og jeg var rigtig glad for den. Den virkede bare. Maskinerne holder ikke laenge nu, faar man mere end fem aar ud af dem har man gjort det godt. Det er irriterende, men heldigvis er de da gaaet ned i pris.

  SvarSlet
 10. Tina: åh hvor er det ærgelig hvis det er rigtigt, altså at sådanne hårde hvidevarer kun holder i kort tid. Men det er desværre også det vi har erfaret, øv kan vist kun sige.

  SvarSlet

din mening:

OK 18

Jeg er gymnasielærer og er netop blevet lockout varslet af Sophie Løhde. Man kan sige at det er et forventet modtræk af moderniseringsstyrel...