søndag den 26. september 2010

Hjælp jeg bliver angrebet

af myg, hver gang jeg går i haven. Meget irriterende. Jeg må trække i det helt store udstyr for at undgå alt for mange stik, men myggene er ikke blege for at stikke mig i ansigtet eller lige finde et sted på hånden hvor man har råderet over en blodåre. Tja................
Her forledes aften, tog gemalen og jeg en lille rundtur i haven for at nyde de mange blomster der stadig står og smiler til os. Mange af roserne har nu, deres 2 blomstringstid og vi nyder virkelig at både dufte og se på dem.
Men hvad sker der? Jeg angribes af myg fra højre og venstre, medens gemalen går fri. Tænk det syntes jeg er noget besynderligt!
Noget andet besynderligt var dengang vi lejede et sommerhus i Nordjylland og fandt ud af at der var lopper i sengene. Og hvordan fandt vi ud af det? Jo jeg havde stor hævelse på benene fra loppebid. Og hvad med gemalen? Ja hvad med ham? Han havde selvfølgelig slet ikke bemærket at der var lopper, for ham gad de ikke bide. Nej selvfølgelig ikke, hans hud er sikkert for hård, eller måske smager hans blod bare ikke så godt som mit? Ja hvem ved, irriterende er det dog alligevel, at de små insekter kun er glade for mig!

17 kommentarer:

 1. nåeh det er synd for dig....

  SvarSlet
 2. Her hos os oplever vi det omvendte - altså jeg går fri og gemalen bliver bidt. En morgen vi vågnede havde han 50 myggestik på armene og jeg 0 stk. Det handler om blodets temperatur og sødme efter hvad jeg har hørt. Men jeg føler med dig som holder af at være ude og opleve:0))

  SvarSlet
 3. Lisbeth: den med sødme tror jeg er en skrøne, vi har jo alle "sødt" blod efter vi har spist, indtil vores insulin virke som det skal.
  Men dejligt for dig at du ikke blive bidt :-)

  SvarSlet
 4. Ja emsige er de de små myg.....de nyder deres renæssance her i sensommeren. ØV ØV.... også fra Jylland :0)

  SvarSlet
 5. Jeg har engang hørt, at alle stikkes og bides lige meget - men at kun nogle af os reagerer på det.

  SvarSlet
 6. Fr solhat: de er helt ekstremt irriterende, de små kræ
  Mutter: det kunne godt være en mulighed, jeg reagerer nemlig meget kraftig på selv "små" bid.

  SvarSlet
 7. Ja, det er mærkeligt at myg og lopper gør forskel på folk :-) Og også mærkelig, at der er myg sidst i september - det har jeg aldrig været ude for før.

  SvarSlet
 8. Madame: jamen du har så ret, plejer det ikke at være i forsommeren at der er mange myg? Men det er sikkert pga klimaforandringerne, den må vi jo desværre nok vende os til. :-(

  SvarSlet
 9. Jeg ved ikke, hvor de kommer fra, men de små djævle dukker også op i vores soveværelse. Hver aften inden sengetid kigger jeg mig godt omkring, men så snart jeg slukker lampen, lyder der et højt bzzzz i mørket! Sover myg aldrig?

  SvarSlet
 10. Mia: ja det kan jeg vist godt nikke genkendende til. De er allevegne. I stuen fik jeg 3 nye stik, uden at jeg opdagede det. Først da det kløede fandt jeg ud af at der måtte havde været myg på spil. Om morgene vågner jeg også med flere bid......jeg sover ofte med øreprotpper (gemalen snorker helt vildt), så jeg høre ikke de små bæster :-(

  SvarSlet
 11. Det er meget usædvanligt med så mange myg på denne årstid.
  Jeg hælder også mest til forklaringen om, at nogle bare overhovedet ikke reagerer på myggenes gift - der er nemlig ikke nogen videnskabelig forklaring på, hvorfor nogen ikke skulle blive bidt - vores blod er faktisk meget ens, og blodtypen f.eks. har bevisligt ikke nogen betydning.
  John påstod engang hårdnakket, at han aldrig bliver stukket af myg, men efter vi fik ødegården, har jeg set adskillige myg tage sig godt for af retterne hos ham. Han mærker bare ikke, at han blev stukket, og det klør heller ikke på ham bagefter, det heldige asen. Jeg reagerer temmelig voldsomt og er derfor begyndt at bruge 'OFF', når jeg går i haven eller skovene i Sverige. Det er meget effektivt og simpelthen nødvendigt, hvis jeg skal kunne færdes ude. Virker også mod flåter...

  SvarSlet
 12. Ellen: det tror jeg da vist lige jeg skal have fat i, altså det der du kalder OFF. Det er helt umuligt for mig at være ude, for øjeblikket, og det går jo ganske enkelt ikke når man elsker at være i haven :-)

  SvarSlet
 13. Jeg håber det vil være lige så effektivt på dig - det kan vist ikke fås herhjemme, men kan købes overalt i Sverige.

  SvarSlet
 14. Ellen: jeg havde en mistanke om at det nok var et svensk produkt da jeg faktisk har ledt efter noget lignende herhjemme, men jeg må huske på det næste gang vi kommer hinsidan ;-)

  SvarSlet
 15. Skal jeg købe en dåse til dig? Vi skal til Sverige i weekenden.
  Du må i så fald lige sende mig din adresse igen, for vi har siden sidst skiftet vores GPS ud :-)

  SvarSlet
 16. Jens skrev om et rigtig godt produkt:

  http://jensdrejer.wordpress.com/2010/09/09/perfekt-mod-myg/

  Jeg har desværre ikke nået at få købt det selv. Men det skal jeg, inden jeg skal på landet igen.
  For myggene har virkelig været grådige her i senommeren.

  Jeg hørte i radioen, at der skal 3-4 grader frost i et par dage til, før de forsvinder. Så vi må vist til at føre krig mod dem :-)

  SvarSlet
 17. Ellen: det er rigtig sødt af dig, men jeg tror jeg venter til næste år. Jeg regner med at myggene snart er forsvundne for i år :-)
  Lone: jeg skal da vist lige forbi Jens blog og se hvad det er han anbefaler. Jeg bliver da meget ked af det hvis det er korrekt at de skal have flere graders frost før de dør. Øv!!

  SvarSlet

din mening:

OK 18

Jeg er gymnasielærer og er netop blevet lockout varslet af Sophie Løhde. Man kan sige at det er et forventet modtræk af moderniseringsstyrel...