lørdag den 7. august 2010

Jo det blev godt vejr

som Ellen havde lovet. Det var jo også Johns fødselsdag i går, så tillykke til ham.
Det var vigtigt med godt vejr når vi skulle i Opera Hedeland og se Bellinis Norma. Absolut en af operaens mest oversete stykker.  Jeg vil mene at det er et af de smukkest sunget operaer jeg nogensinde har hørt.
Operaen varede i 2½ time og jeg led pga de dårlige stole, men alligevel ikke. For der blev sunget så smukt og bevægende at man lige så godt kunne sætte sig ned og stortude. Syntes det overdreven? Slet ikke, for i opera er man i de store følelsers magt. Det er drama af højeste karat, intriger, voldtægt, selvmord, mord og man ofrer selvfølgelig alt for den store kærlighed. Det gør Norma også, selvfølgelig kan man fristes til at sige, for ingen opera er komplet uden at nogen dør for kærligheden. Det gør Norma og med hende går hendes elskede, der svigtede i livet men ikke i døden, også.
Og de 4 hovedroller sang så fantastisk, det var uovertruffen operasang. Man kunne slet ikke få nok.  Jeg fik optaget lidt stemningsvideo fra begivenheden, men de blev rigtig dårlige, så den vil jeg ikke trætte jer med. i stedet får i et billede fra Opera Hedeland samt, hvis man har mod på det, verdens bedste udgave af Normas arie "Casta Diva" med Maria Callas. Mange har prøvet at synge dette stykke siden, men ingen synger den helt så godt som Callas. hun er også grunden til at den fik et lidt større publikum, det var nemlig en af hendes favorit arier, som hun elskede at synge. Hun var, om noget, indbegrebet af en diva. Og hendes liv  virker lige så dramatisk som nogle af de operaer hun fortolkede. Hendes fantastiske stemme holdt til starten af 60erne, hvor efter det aldrig blev helt det samme. Hun turnerede dog stadig og sang for fulde huse, man ville jo opleve legende Callas. Men de store og positive anmeldelser fik hun aldrig mere. Hun døde i 1977, efter at havde levet alene i mange år. Men prøv at lyt til hendes tolkning af Casta Diva, den findes ikke bedre.
God weekend til alle der læser med her.

7 kommentarer:

 1. Sikke en oplevelse for jer - hvor lyder det dejligt, Havehyrde! Jeg har lige lyttet til Maria Callas' udgave her af Casta Diva, og jeg giver dig helt ret, det er dybt bevægende.

  Jeg den eneste, der bryder mig om opera i vores hus, så jeg lytter kun, når jeg er alene og ville desværre aldrig kunne lokke husbond med i Opera Hedeland.

  Ha' en rigtig god weekend!

  SvarSlet
 2. Madame: det er rigtig synd at din mand ikke har fået "øjnene op" for opera. Men sådan er det jo med smag og behag!

  SvarSlet
 3. Hvor er jeg glad for, at John kunne leve op til forventningerne - det ville mildest talt ikke have været sjovt i regnvejr. (Eller bliver forestillingen i så fald aflyst?)
  Det lyder som om I har haft en oplevelse af de helt store, og du fortalte det meget levende.
  Det er sjovt, som rigtig meget musik kan komme og gå, mens opera tilsyneladende ikke 'går', men ser ud til at kunne leve evigt - der kommer hele tiden nye generationer til, der elsker en god opera.
  Jeg holder af mange operaer, men mest af dem ovre i den mere lettilgængelige ende... jeg lærer f.eks. aldrig at høre Wagner. Det er simpelthen for tungt for mig.

  SvarSlet
 4. Ellen: Det var heldigt at John havde fødselsdag den fredag ;-). Forestillingen aflyses kun hvis det regner meget før pausen. herefter kan den selvfølgelig godt aflyses, men pengene gives ikke retur.
  Åh, Wagner operaer er ellers utrolig smukke. Men desværre er de så lange at jeg normalt ikke gider se dem "live". Min mand så hele ringen (dog uden min deltagelse) og nogle af stykkerne vare 5-6 timer. Så lang tid gider jeg ikke bruge på en opera. De 2½-3 timer er maksimum.
  Opera hedeland tager ellers kun de forholdsvis lette stykker op, ellers har de vist ikke noget kunde grundlad.

  SvarSlet
 5. Jeg har aldrig været til opera i Hedeland og har heller aldrig hørt Norma - desværre! Jeg kender mange som er meget begejstret for den.

  Jeg er absolut IKKE Callas-fan. Synes desværre at hun er ekstremt overvurderet og jeg kunne ikke en gang holde ud at hele hele klippet med hende. Sorry. ;-)

  SvarSlet
 6. Jens: er det virkelig rigtig? Jeg er heller ikke Callas fan, men hun synger virkelig godt på den klip jeg har vedhæftet. Faktisk utrolig smukt og yndefuldt.

  SvarSlet
 7. Kom tilfældigt ind på din blog og læste om Norma. Ja, Casta Diva var Maria Callas glansnummer. En ny og fantastisk udgave af Casta Diva giver Cecilia Bartoli, prøv at høre den.
  Operahilsen fra Ingrid  v

  SvarSlet

din mening:

OK 18

Jeg er gymnasielærer og er netop blevet lockout varslet af Sophie Løhde. Man kan sige at det er et forventet modtræk af moderniseringsstyrel...